Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Türkkan: Nabi Avcı'nın İsrail'den, IŞİD'den hiçbir farkı yoktur

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın okullarda eğitimcilere soykırım uyguladığını ifade etti. "Nabi Avcı'nın Filistinlileri katleden İsrail'den, Şii-Yezidi Türkmen kimi bulursa kafalarını kesen...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP'li Türkkan: Nabi Avcı'nın İsrail'den, IŞİD'den hiçbir farkı yoktur
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın okullarda eğitimcilere soykırım uyguladığını ifade etti. "Nabi Avcı'nın Filistinlileri katleden İsrail'den, Şii-Yezidi Türkmen kimi bulursa kafalarını kesen IŞİD''den hiçbir farkı yoktur." diyen Türkkan, Nabi hocanın okul müdürü avına çıktığını ve bir gecede yaklaşık 7 bin 500 okul müdürünü görevden aldığını kaydetti.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Türkkan, görevden alınanların büyük bölümünün Türk Eğitim-Sen'e bağlı vatanını seven milliyetçi öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Türkkan, Cumhuriyet tarihinin en büyük okul müdürü kıyımının gerçekleştiğini ifade etti.

    "Şehide kelle, bebek katiline sayın diyen, ülkeyi parsel parsel satan, terörist heykellerinin dikilmesine göz yuman bu iktidar haliyle bu müdürlerimizden de rahatsız olmuştur." diyen Türkkan, Kocaeli'nde Türk Eğitim-Sen mensubu 138 okul müdüründen 36'sının görevde kaldığını anlattı. Talimat üzerine hareket edildiğini dile getiren Türkkan, düzmece puanlama sistemiyle kılıf uydurulduğunu vurguladı.

    Puanlama sisteminin neye, kime göre yapıldığını soran Türkkan, "Birkaç ay önce göreve atanan tetikçi müfettişler bu kıyımın bir parçası mıdır? 28 Şubat'ta da 12 Eylül'de de bu denli bir kıyımla karşı karşıya kalmamıştı eğitimciler. Uygulamaya konulan puanlama sisteminin 2 kriteri vardır. Eğitimciler iktidardan yana mı değil mi? Bu sistemde değil okul yönetmek, 2 koyunu güdemeyecek kadar çapsız tek özellikleri iktidar yanlısı olan kişiler 90-100 puan almışlardır. Başta Kocaeli olmak üzere Türkiye genelinde görevden alınan bu müdürlerin katli, eğitim sisteminin de katlidir. Nabi Avcı bir kez daha bindiği dalı kesmiştir. Ne yazık ki eğitimci bir Milli Eğitim Bakanı eğitim sistemini yok etmiştir." diye konuştu.

    Kıyımın şuan görevde olan her sorumlunun boynunda ömürlerinin sonuna dek zangocun çanı gibi sallanacağını vurgulayan Türkkan, Bakan Avcı'ya "Ülkücü müdürleri görevden aldınız gibi ülkücü öğrencileri de okuldan atabilecek misiniz?" diye sordu. MHP olarak bu kıyıma sessiz kalmayacaklarının altını çizen Türkkan, hesabının er geç sorulacağını vurguladı.

    40 bin öğretmenin Ağustos ayı bitmesine karşın hala atamalarının yapılamadığını ifade eden Türkkan, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yine öğretmen adaylarının hayalleriyle oynadılar. En iyi bildikleri işi yaptılar. 3-5 oy uğruna insanları kandırdılar. Şimdi hiçbirinden bu konuyla ilgili çıt çıkmıyor. Hepsi dut yemiş bülbül gibi. Bugünlerde iktidar, İmralı'ya gece yatıya misafir taşımaya hazırlandığı için bu işlere vakit ayıramıyor." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.