Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Sinan Oğan: ’’Korsan Kurultay Yapmıyoruz’’

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “19 Haziran’daki kurultaya delegelerimizi davet ediyorum. Ben inanıyorum ki delegelerimizin çoğunluğu orada olacaktır ve tüzük değişikliği geçecektir. Keşke genel merkezimi de gelse ve katılsa. Korsan...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Sinan Oğan: ’’Korsan Kurultay Yapmıyoruz’’
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “19 Haziran’daki kurultaya delegelerimizi davet ediyorum. Ben inanıyorum ki delegelerimizin çoğunluğu orada olacaktır ve tüzük değişikliği geçecektir. Keşke genel merkezimi de gelse ve katılsa. Korsan kurultay yapmıyoruz. Bir Türk adaletinin verdiği karar ve 548 delegenin iradesinin sonucunda kurultay yapıyoruz” dedi.
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, Düzce’de partililerle iftarda bir araya geldi. Oğan birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, ‘’MHP’nin 19 Haziran’daki tüzük kurultayı için çalışmalarımızı devam ediyoruz. Ramazan ayındayız. Rahmet ayındayız. Birlik ve beraberlik ayındayız. Ramazan ayı küslüklerin de unutulduğu barışın hakim olduğu bir ay. Ancak maalesef ki ne Türkiye’mizde barış hakim ne Türk siyasetinde barış hakim, ne çevremizde barış hakim ve maalesef nede partimizde barış hakim. Bu sebeple kendi partimizden başlamak üzere barışı sağlamalıyız, birliği sağlamalıyız. Küslükleri ortadan kaldırmalıyız. Benim buradan iki çağrım olacaktır. Birinci çağrım Sayın Genel Başkanım rahmet ayındayız birlik beraberlik ayındayız toplayın bütün üst kurul delegelerini, il başkanları ilçe başkanlarını ondan da önemli muhalif olarak adlandırdığını ama öz ve öz bu camianın evladı olan bizleri çağırın aynı iftar masasında iftarımızı açalım duamızı edelim partimizin kurultay sürecini konuşalım. Bizim buna ihtiyacımız var. Ülkücü milliyetçi hareketi birlik içinde kurultaya götürsek yara almadan güçlenerek çıkarırsak iktidara yürürüz. Ama tam tersi ülkücü milliyetçi harekete zarar verecek adımlar atılırsa bunun vebali büyüktür. Bu vebal başta genel merkez yönetimi ve genel başkan olmak üzere bütün camianındır. Ülkücü hareketin genel başkanıyla beraber genel başkan adaylarının da bir masa etrafına toplanması lazım. Biz genel başkan adayıyız süreç başladı ve genel başkanımızda kendisi de genel başkan adayıdır. İkinci çağrım diğer genel başkan adaylarınadır. Bütün genel başkan adaylarını Cuma günü Ankara’da iftara davet ediyorum. Buradan açık çağrı yapıyorum. İftarımızı beraber edelim. Nasıl ki her birimiz bir ilde iftar ediyorsak toplanalım duamızı edelim ve 19 Haziranda bu süreci nasıl götüreceğimizi konuşalım. 19 Haziranda kurulaya beraber gidelim. Bu tüzük kurultayıdır. Bu yarış değildir. Ardından birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına 19 Haziran çağrı heyetinin tarihi ise 10 Temmuz’da genel başkanın tarihidir. 10 Temmuz’da da seçimli kurultayı yapalım. Bununla birlikte partimizde ayrı seçimleri ortadan kaldıralım. Kanunun gereği olan 15 gün önceden tüzüğü değiştirmiş oluruz. Çağrı heyetinin belirlediği tarihte tüzük değişir hem de sayın genel başkanın seçimli kurultay olarak verdiği tarih olan 10 Temmuz’da genel başkan seçimini yaparız. Oraya 5 aday 6 aday gideriz. Ama unutmayız. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sözü olan ülkücü ülkücünün kardeşidir düsturun da oluruz. Orada ülkücü irade imi işaret ederse o genel başkan seçilir. Bütün genel başkan adayları da ülkücü hareketin işaret ettiği yöne çalışır” dedi.
“SORUMLU MHP’DİR”
“Bu ülkeyi yönetmeye kadir bir tek siyasi hareket vardır Milliyetçi Hareket Partisidir’’ diyen Sinan Oğan konuşmasına şöyle devam etti:
“Türk milleti ile iktidar partisinin gündemi bir değil. Ana muhalefetin gündemi bir değil, Türk milletinin gündemiyle cumhurbaşkanın gündemi hiçbiri değil. Bunun sorumlusu da MHP’dir. Sebebi hak etmeyenleri ana muhalefet hak etmeyenlere iktidar ortamını açarsanız onlarda bu gündemle uğraşırlar. Bu ülkeyi yönetmeye kadir bir tek siyasi hareket vardır Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Genel Merkez yönetimine baktığınızda Türk halkının önüne seçecek sunamamışlar. Bu sebeple bizim yola çıkma sebeplerimizden birisi de budur. Türk milletin önüne bir seçenek sunacağı. Siz ana muhalefet CHP’ye iktidarda AK Parti’ye mecbur değilsiniz.”
“KORSAN KURULTAY YAPMIYORUZ”
Korsan kurultay ile ilgili de konuşan Oğan, ‘’19 Haziran’da ki kurultaya delegelerimizi davet ediyorum. Ben inanıyorum ki delegelerimizin çoğunluğu orada olacaktır ve tüzük değişikliği geçecektir. Keşke genel merkezimi de gelse ve katılsa. Korsan kurultay yapmıyoruz. Bir Türk adaletinin verdiği karar ve 548 delegenin iradesinin sonucunda kurultay yapıyoruz. Bunu korsan ilan etmek 548 delege ve iradesini korsan ilan etmektir. O gün orada bulunup tüzüğü değiştireceğiz. Farklı tarihler konuşuyor. Farklı ayrışma söylentileri var. Biz bunlara prim vermeyeceğiz. Sadece iki kurultay olacak. Birisi 10 Temmuz’da ki seçimli kurultay, birisi ise 19 Haziranda ki tüzük değişiklik kurultayıdır. Her iki de hayırlı olsun’’ dedi.
Partililere seslenen Sinan Oğan ardından büyük delege üyeleri ile bir araya geldi, bunun ardından Düzce’den ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.