Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Özdağ’dan “Darbe ve Terör Kıskacında Bir Türkiye Analizi” konferansı

KASTAMONU (İHA) – MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kastamonu’da “Darbe ve Terör Kıskacında Bir Türkiye Analizi” konulu konferans verdi.MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Darbe ve Terör Kıskacında Bir Türkiye Analizi”...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KASTAMONU (İHA) – MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kastamonu’da “Darbe ve Terör Kıskacında Bir Türkiye Analizi” konulu konferans verdi.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Darbe ve Terör Kıskacında Bir Türkiye Analizi” konferansında yaptığı konuşmada, TSK içinde çok güçlü bir FETÖ’cü yapılanması olduğunu söyledi. Bozdağ, “Bu konuyu çok iyi bilen asker arkadaşlarım tarafından dile getiriliyordu. Hatta 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nün internet sayfasına bundan bir yıl önce askeri istihbarat kökenli bir hukukçu arkadaşımız, FETÖ’cü darbe olacağıyla ilgili bir yazı da koymuştu. O gece vurulan ve yanındaki koruması da şehit edilen Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Arslan’la da zaman zaman buluşur sohbet ederdik. O da; Güneydoğu Anadolu’da FETÖ’cü generallerin Türk Ordusu’nun teröre karşı etkili mücadele etmesini engelliyor demişti. Dolayısıyla TSK’da yapılacak FETÖ’cü subay ve general tasfiyesinin beklentisi içindeydim. İşaret fişeği 8 Temmuz’da İzmir’de açılan casusluk davasında komplo kuran amiral ve subaylarla ilgili soruşturmanın başlamasıyla atılmış oldu ama bir darbe olur diye de beklemedim doğrusu” diye konuştu.
“Darbeye çok iyi çalışılmış”
Darbeye çok iyi çalışıldığını ifade eden Özdağ, “Darbeyle ilgili daha sonra görüştüğüm birçok asker darbe planının çok iyi çalışılmış olduğunu, her bir bireye verilen görevin çok belirgin bir şekilde tanımlandığını söyledi. Fakat yine de beni rahatsız eden bazı şeyler var. Örneğin; darbeye katılan general, amiral ve subay sayısı TSK içindeki FETÖ’cülerin çok küçük bir bölümünü oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin politik, diplomatik, finansal ve askeri olarak bir istikrarsızlaştırma sürecine sokulduğunu aktaran Özdağ, “Önemli olan bu büyük istikrarsızlığın üzerine getirilmek istenen şeyin ne olduğu. Bence Türkiye’yi “sivil demokrasi bu işi halledemiyor” duygusuna getirip, halkın bir kesiminde bu düşünceyi oluşturduktan sonra ikinci bir FETÖ darbe girişimi olabilir. Şu anda düşünülmezi düşünmemiz gereken bir zamandan geçiyoruz. Çünkü karşımızda çok güçlü bir casusluk ve terör şebekesi var. Önümüzdeki 1 yıl çok kritik. Başbakanın yerinde olsam, tankları Çankırı’ya yollamak yerine şehirde tutar, bu birliklerin başına da güvenilir komutanları, subayları getirirdim” dedi.
Fırat Operasyonunun Türkiye için bir zorunluluk olduğunu ve çok doğru bulduğunu anlatan Özdağ, “Aksi halde PKK, Kürt Dağı bölgesine ulaşacak, Türkiye’yi Ortadoğu’dan büyük ölçüde koparacaktı. Akdeniz’e ulaşmak için Hatay ve Türkmen Dağı bölgelerine yönelik büyük bir PKK saldırısı başlayacaktı. Cerablus operasyonunun amacı bu saldırıyı durdurmak, PKK’nın kurulmasını engellemektir. Türk Ordusu’nun ağır travmadan geçtiği bir aşamada dünyanın en zor bölgesinde tampon bir bölge kurmak zor bir askeri harekattır. Üstelik karşımızda PKK ve IŞİD gibi değişik ilişkileri olan iki terör örgütü vardır. Türk Ordusu kanla yıkanabilir. Ancak bu şekilde FETÖ’nün yaşattığı travma kısa zamanda atlatılabilir. Şimdi Türkiye’ye yönelik hesapları olanlar, Suriye’de Türk Ordusu’nu saldıracak hedef olarak göreceklerdir. Sanmayalım ki, ilk günlerde olduğu gibi süreç çok kolay geçecektir. Ayrıca IŞİD ve PKK Türkiye içinde değişik terör eylemlerini hızlandırarak gerçekleştirecektir. Türk birliklerinin bölgeye yerleşmesiyle birlikte Türkmenler köylerine geri dönecekler ve burada 500 bine yakın Türkmen bir araya gelecektir. Bu adım Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı verecektir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.