Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Özdağ, Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören gazilerin durumuna dikkat çekti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören gazilerin askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi nedeniyle endişe içerisinde olduklarını belirterek, “Rehabilitasyon...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören gazilerin askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi nedeniyle endişe içerisinde olduklarını belirterek, “Rehabilitasyon Merkezi tamamen sivillerin kullanımına açılacak. Gaziler ve iç güvenlik yaralıları için büyük bir sıkıntı başlayacak, mağduriyetler doğacak. Ömür boyu bakıma muhtaç gaziler var” dedi.
MHP’li Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören gazilerin durumuna dikkat çekti. Türk milletinin bağışlarıyla yapılan Rehabilitasyon Merkezi’nin 2000 yılından beri faaliyetini sürdürdüğünü belirten Özdağ, “Rehabilitasyon Merkezi’nde askeri tabipler, askeri hemşireler, askeri teknik personel ile gaziler arasında büyük bir dayanışma kaynaşma olduğunu yıllar içerisinde Rehabilitasyon Merkezi’nin değişik seferlerde yapmış olduğum ziyaretlerde gördüm. Burada tedavi sadece fiziki değil, aslında ruhlarla ilgili tedavi. Gazilerimiz kendilerini tedavi edenlerin kendileri ile birlikte dağlarda savaştığını, yanlarında olduğunu biliyorlar. Doktor ve hemşirelerle birlikte dağlarda savaştıkları kardeşlerine yardım ediyorlar. Özetle gaziler Rehabilitasyon Merkezi’nde Türk ordusunun bir parçası olma düşüncesini de devam ettiriyorlar” ifadelerini kullandı.
Askeri doktorların yerine gazilerin ne yaşadığını bilmeyen personel yapılanması gerçekleşeceğini ifade eden Özdağ, gazilerin endişelerinin olduğunu söyledi. Özdağ, GATA Komutanı’nın kendisinin Rehabilitasyon Merkezi’ne girmemesi yönünde emir verdiğini aktararak, gazilerin dışarı çıkarak kendisiyle görüştüğünü ve gazilerin Meclis Başkanı’na verilmek üzere mektup ilettiğini belirtti. Özdağ, “Rehabilitasyon Merkezi tamamen sivillerin kullanımına açılacak. Gaziler ve iç güvenlik yaralıları için büyük bir sıkıntı başlayacak, mağduriyetler doğacak. Ömür boyu bakıma muhtaç gaziler var. Banyo, giyim, tuvalet gibi temel ihtiyaçları gazilerin oradaki askerler tarafından karşılanıyor. Gelecek hafta bütün askerler kışlalarına çekilecek. Kim bundan sonra gazilerimize sahip çıkacak bu bilinmiyor. Bu da gazilerimizi endişelendiriyor. Harp psikolojisi ile donanımlı, gazilerin özlük hakları ile yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla görevlendirilen askeri personelin psiko destek biriminin yok olmasından endişe duyuyor. Sivil sağlık alanında böyle bir deneyim yok, bunu bilmiyorlar. Burası sadece bakımevi, rehabilitasyon değil, hayatın çok boyutuyla devam ettirilmesi amacıyla kurulmuş. Türk milleti gazileri için oluşturmuş. Bu Sağlık Bakanlığı’na devredildikten sonra PKK yandaşlarının burada tedavi görme ihtimali. Teorik olarak böyle bir ihtimal var. Hiçbir gazi bir PKK’lı ile birlikte olmak istemiyor. Rehabilitasyon Merkezi Sağlık Bakanlığı’na bağlanmadan sorunlar çıkıyor şeklinde konuştu.
Türkiye’nin bir savaştan geçtiğini belirten Özdağ, “Bu ülke savaşta değilse hangi ülke savaşta? 15 Temmuz’dan sonra şehit düşen insan sayısı 100’e yaklaştı. Onun için savaş durumunda protokol imzalarız, alay etmeyin. Dağda çarpışan askerle alay etmeyin. Askeri hastanelerde ortopedi, cerrahi, göz alanında büyük bir birikim oluştu. Bu hastanelerde yaralanmalarda dünya çapında referans oldular. Devlet Hastanesi’ndeki bir doktor böyle bir şey görmemiş. Güneydoğu Anadolu’da yaralanan askerleri götürdüğünüz, götüreceğiniz devlet hastanelerinde birçok doktor ve hemşirenin Facebook’ta PKK kıyafetleri giyerek, zafer işareti yaparak resimleri olduğunu görmüyor musunuz? Bu Mehmetçiği bunların eline nasıl teslim edeceksiniz? Hiçbir gazi Güneydoğu Anadolu’da bir hastanede tedavi görmek istemiyor. Çünkü güvenmiyor. Hangi sivil doktor askeri birliğin içinde veya yanında, çatışmanın içinde olur? Hiçbirisi” değerlendirmesini yaptı.
Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmeyeceği sorusu üzerine Özdağ konunun Anayasa Mahkemesi’ne gitmeden halledilmesi gerektiğini ifade etti.
Gazi Hüdaverdi Mercan ise, PKK’nın faaliyetlerini devam ettirdiğini belirterek, askeri doktorların görevlerini yapmasının önemine dikkat çekti. Mercan, “20 küsür yıldır tedavimiz bittikten sonra evimize gitmedik. Hala kronik rahatsızlıklarımız devam etmektedir. Devlet hastanelerinin bize yeteri kadar katkı vermeyeceğini düşünüyoruz. Kısa bir süre önce gittiğim hastanede ‘Aman ben senin gözüne hiç dokunmayayım’ gibi bir ifade kullanıldı. Sol gözümden 15 defa ameliyat oldum. Bu nedenle TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde bizi hayata tutan, bizleri birbirimize kaynaştıran bir yapı var. Halen orada bakımevinde kalan, sürekli bakımlarını askerlerin, askeri personelin sağladığı 50’ye yakın arkadaşımız var” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.