Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Özdağ: “Bir An Önce Kilis’te Afet Durumu İlan Edilmesi Gerekiyor”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, bir an önce Kilis’te afet durumu ilan edilmesi gerektiğini söyledi.MHP’li Özdağ, Kilisli yerel gazetecilerle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, şehit...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, bir an önce Kilis’te afet durumu ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
MHP’li Özdağ, Kilisli yerel gazetecilerle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, şehit ailelerine ev ve köy korucularına silah verilmesine ilişkin kanun teklifi vereceğini belirtti. IŞİD saldırılarının sistemli ve amaçlı olduğunu söyleyen Özdağ, hastanede yaralıların olduğunu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yaralıları ziyaret etmesinin beklendiğini aktararak, “Kilisliler ne yapacaklar? Kilis’i Adana civarına taşımayı veya Kilislileri nakletmeyi mi düşünüyorlar? Kilisliler’in psikolojik travma yaşadığını görüyoruz. Haklı bir paranoya yapıyor. Kilis halkı dün sokağa dökülüp protestolar gerçekleştirdi. Kilis esnafı iş yapamamaktadır. Kilis’e Suriye’den göç geldi, Kilis’ten Antep’e iç göç başladı. Suriyeli Arap nüfus oranı artıyor. Halk çaresizlik içinde. Kilis’teki anne ve babalar çocuklarını nasıl okula yollasınlar, nasıl sınavlara hazırlansınlar? Orada gittiğim bir okulda müdür ’10 dakika önce düşseydi bahçede 150 çocuk vardı teneffüste’ dedi. Sonra çocuklar içeri girmişler. Ana sınıfında çocuklar masada yemek yerken patlayan bomba geçmiş ve duvara saplanmış. Ayakta olsalar hepsinin kafası kopacak maazallah. Bir an önce Kilis’te afet durumunun ilan edilmesi gerekiyor. Kilis’te patlayacak bomba inanılmaz sonuçlara yol açabilecek. Her an kontrol dışı gelişmelerle karşı karşıya kalacağımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Ahmet Nalçacıoğlu ise, füzelerin iki grup savaşırken düştüğü izlenimi oluşturulduğunu belirterek, “En son atılan bombada valilik hedef alınmış. Tesadüfen düşüyor gibi değil. Suriye tarafından Kilis’e saldırı var. Hedefleri halkı kışkırtmak ve orada ayaklanma. İki toplumu birbirine düşürmek. Nüfusundan fazla Suriyeli var. Soykırım olmasını istiyorlar. Etnik grupların birbirine girmesini istiyorlar. Ekonomi çöktü. Mağduriyetten dolayı kızgınlıkları sanki onlar sebep olmuş gibi. Tedbir alınmazsa, önlem alınmazsa kötü olur. Atılanlar Rus ve Mısır yapımı füzeler” şeklinde konuştu.
Özdağ, eski Ülkü Ocakları Başkanı Suat Başaran’ın MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklamasına ilişkin olarak ise, “Hayırlı olsun. Demokratik hakkını kullanıyor herkes. Suat Bey ülkücü camiada önemli roller ifa etmiş, kişisel olarak iyi bir dostum. Böyle bir açıklaması demokratik sürece katkı olarak değerlendirilir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.