Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Oğan: "Kuzey Kore Bile Kongre Yapıyor Biz Neden Yapamıyoruz"

YALOVA (İHA) – MHP’li Sinan Oğan, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kongre kararının bozulduğunu, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararının da önümüzdeki günlerde bozulacağını söyledi. Oğan, "AKP, CHP hatta Kuzey Kore...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Oğan: "Kuzey Kore Bile Kongre Yapıyor Biz Neden Yapamıyoruz"
YALOVA (İHA) – MHP’li Sinan Oğan, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kongre kararının bozulduğunu, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararının da önümüzdeki günlerde bozulacağını söyledi. Oğan, "AKP, CHP hatta Kuzey Kore bile kongre yapıyor biz neden yapamıyoruz" dedi.
Yalova’ya gelen MHP’li Sinan Oğan, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’na alkışlar eşliğinde girdi. MHP’nin kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Oğan, kongre için 548 imza toplanmasına rağmen genel merkezin kongreye hayır dediğini hatırlatarak, "Delegelerimiz bu hareketin seçtiği 548 tane ülkücü delege olarak bir araya geldik ve tüzüğümüzdeki yanlış bir maddeyi değiştirmek istiyoruz diyor. Bu anayasaya, parti tüzüğümüze ve siyasi partiler kanununa uygundur. Delegenin bin 211 delegesinin 5’te 1’i imza verdiği takdirde MHP derhal kurultaya gider diyor. Bu sayının 2 katı delege bir araya geldi biz kurultay istiyoruz dedi. Sayın genel başkanımız olmaz dedi. Mahkemeye gidin dedi. Bizde mahkemeye gittik. Önce bekledik. Çağrıda bulundum. Genel başkanım siz bizim büyüğümüzsünüz size hiç bir zaman saygıda kusur etmedik etmeyiz de ettirmeyiz de dedim. Oturalım bir masanın etrafında bakın AKP’ye, CHP’ye bunlar kongre yapabiliyor. Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım. Ama genel başkanımız hayır dedi" diye konuştu.
"UYDURUK 2 KARAR ALDIRDILAR"
Konuşmasında MHP Genel Merkezi tarafından Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaların sonuçlarını da değerlendiren Oğan, "Bizde mahkemeye gittik. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi siyasi partiler kanununa göre siz haklısınız sizin genel kongreye gitmeniz lazım dedi. Dolayısıyla kongre hazırlıkları başladı. Peki ne yaptılar gidip Tosya’dan ve Gemerek’ten 2 tane uyduruk karar çıkardılar. Bu mahkeme kararı ile 12. Ankara Sulh ve Hukuk Mahkemesinin kararı geçersizdir dediler. Bu neye benziyor biliyor musunuz; kaymakamın verdiği kararı muhtarın bozmasına benziyor. Ankara’daki yetkili mahkemenin verdiği kararı Hukuk Mahkemeleri Kanununun 390’a göre hukuktan azcık anlayan biride bilir ki o kararı veren mahkemenin kararını, o kararı veren mahkemeye başvurarak bozabilirsiniz. Sonuçta bugün İzmir Delegelerimizle beraber avukatlarımız gidip müracaat etti ve Tosya Mahkemesinin kararı iptal edildi. Gemerek’in kararının iptalinin de eli kulağında. Yargıtay’dan da bu konuda müspet bir tavır bekliyoruz. Çünkü biz hukuk dışı bir iş yapmıyoruz. Normal şartlarda partilerin tüzük kurultayı içişidir. Bu işi mahkeme kapılarına düşürmek, bu işi Yargıtaylara götürmek, bu işi Tosya’lara, Gemerek’lere, Çemişkezeklere götürmek bizim vicdanımızı sızlatıyor" dedi.
Oğan’ın konuşması ise sık sık atılan sloganlar nedeniyle kesildi. Oğan konuşmasının ardından Yalova’dan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.