Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Erdem’den Kurultay Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayını eleştirerek, “Orada yetki aşımı oldu. Birçok madde eklenmesi oldu. Hatta muhalifler kendi içlerinden bir aday adayı, ’Bizim de...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayını eleştirerek, “Orada yetki aşımı oldu. Birçok madde eklenmesi oldu. Hatta muhalifler kendi içlerinden bir aday adayı, ’Bizim de eklenen maddelerden haberimiz yoktu’ dedi” diye konuştu.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki her bakan ile gelen düzenlemelerin çocuklar ve aileler üzerinde büyük travma oluşturduğunu belirterek, “Mağduriyetler sadece çocuklar ve aileler üzerinde yapılan uygulamalardan değil, bir önceki bakan tarafından verilen sözlerin bir sonraki bakan tarafından yerine getirilmemesinden kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.
MHP Tüzük Kurultayı’na ilişkin bir soru üzerine noterlerin görevi ihmal ettiğine dair kayıtların olduğunu iddia eden Erdem, “Bu konuyla ilgili görev yapan insanların ihmali göz önünde bulundurarak bu sözde kurultayı tanımıyoruz. Bu tüzük kurultayını tanımadığımızı şu şekilde söylüyoruz. Liderimiz Bahçeli 10 Temmuz’da olağanüstü kurultay açıklaması yapmıştır. Her grup toplantısında da imza verenleri tenzih etmek şartıyla özellikle kötü niyet taşıyan, farklı niyetlerle kurultay isteyenlere atıfta bulunarak kurultayı tanımadığını söylemiştir. 10 Temmuz’da ülkücü irade hazır olacaktır. Ülkücülerin oyu olacaktır. Olağanüstü kurultaylar geleneklerimize aykırıdır. Milliyetçi Hareket Partisi lider partisidir. Ülkücü iradenin seçtiği kişi liderimizdir. 10 Temmuz’da Sayın Devlet Bahçeli güçlenerek çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Tüzük kurultayında yetki aşımı iddialarının sorulması üzerine ise Erdem, “Yargıtay o kararı verdikten sonra istediğiniz ne hem tüzük hem de seçim istiyorsunuz değil mi? Israrla güç gösterisi yaparak, başka tarih belirlemeniz, nifak sokmaya çalışmanız normal değil. Orada yetki aşımı oldu. Birçok madde eklenmesi oldu. Hatta muhalifler kendi içlerinden bir aday adayı, ’Bizim de eklenen maddelerden haberimiz yoktu’ dedi” karşılığını verdi.
Erdem şöyle devam etti:
“Ben Arzu Erdem bir nefer olarak Genel Başkanımızın yanındayım. Bizde doktrin ilkesi vardır. Bizler için lider liderdir. Liderimizin yaralanmaya çalışılmasını çok hoş bulmuyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.