Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Çetin: PKK’nın niyeti silah bırakmak değil AKP’den yeni tavizler koparmak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, çözüm sürecinde PKK’nın niyetinin silah bırakmak değil AK Parti’den yeni tavizler koparmak olduğunu söyledi.     Türkiye'den...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, çözüm sürecinde PKK’nın niyetinin silah bırakmak değil AK Parti’den yeni tavizler koparmak olduğunu söyledi.

    Türkiye'den peşmerge geçişi ve Ermenek kömür madenindeki facia hakkında yazılı bir açıklama yapan Çetin, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki kömür madeninde yaşanan kazanın Türkiye’nin ne yazık ki ucuz ölümler ülkesi haline geldiğini bir kez daha teyit ettiğini ifade etti.

    "Türkiye gün geçmiyor ki ihmalin kol gezdiği madenlerde can veren işçilerimizin ve şımartılan bölücü terörün alçakça katlettiği şehitlerimizin haberleriyle sarsılmaktadır." diyen Çetin, "Madende mahsur kalan işçilerimizin canlarını tehdit eden suları tahliye çalışmalarını saatlerce başlatamayan acziyet görüntüsü, yurdumuzun öteki köşesinde konvoylarla geçiş yapan peşmergerle pekiştiriliyor. Kürdistan’ın Suriye ayağını kurmak üzere yola çıkan Barzani’nin peşmergesine vatan toprağını çiğneten AKP hükümeti ise açılışını cumhuriyetin yıl dönümüne denk getirdiği kaç-ak sarayında Lale Devri saltanatı sürerken memleketin dertlerine derman olacak bir görüntüden süratle uzaklaşıyor." diye konuştu.

    "BU CİNAYETLERİN BAŞ SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİDİR"

    Yaşanan maden faciaları ve iş kazalarıyla öteki ülkelerin 1800’lü yıllarıyla yarışan Türkiye’de, insanların yine bir maden faciası sonrası başsağlığı mesajları dinlemekten bıkmış vaziyette olduğunu dile getiren Çetin, yürütmecilerin 'Ak Saray'ları için şaşalı kutlama hazırlıklarıyla Ermenek’teki maden kazasının denk gelmesinin 3 kuruş ekmek parası için madenlerde ölümü göze alan insanların sefaletiyle milletin parasıyla saraylar yaptıranların sefahatini çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdiğini kaydetti.

    Gözlerini rant bürümüş maden işletmelerinde insanca bir çalışma ortamından ve güvenlik tedbirlerinden mahrum bırakılan işçilere layık görülen kaderin hep ölüm olduğunun altını çizen Çetin, şöyle devam etti: "Daha 5 ay evvel Soma’da 301 canımıza mal olan rantçı zihniyet hâlâ iş güvenliği yasalarını ve denetimleri işletmekten imtina etmektedir. Memleketin her türlü ekonomik faaliyetini yandaşlarına peşkeş çeken ve bu yüzden müsebbibi olduğu rezidans inşaatından madenlere kadar bütün sektörlerde ardı ardına yaşanan felaketleri bir kaza olarak sunan iktidar, kendi sorumluluğunu bilinçli bir şekilde örtmektir. Soma’dan Ermenek’e yaşananlar kaza değil, resmen cinayettir. Bu cinayetlerin ardında sırıtan ise kayırmacılığın, ihmalin, denetimsizliğin baş sorumlusu AKP hükümetidir. İnsanlarımız 846 lira asgari ücretle ölümle burun buruna madenlere inerken, AKP hükümetinin inşa ettiği ABD’deki Beyaz Saray’ın 5 katı büyüklüğünde ve trilyonlara mal olan kaç-ak saray acı bir Türkiye gerçeğidir. Topkapı Sarayı ile yetinmeyip Avrupa’dan aldığı borçla Dolmabahçe Sarayı'nı ve boğazda yalıları yaptıran Osmanlı’nın Lale Devri, 600 milyar dolarlara çıkan dış borca rağmen milyon dolarlık saraylar ve uçaklara milletin parasını düşünmeden harcayan AKP hükümeti sayesinde yeniden yaşanmaktadır."

    "AKP'NİN PKK-PYD-BARZANİ İLE ORTAK HAREKET ETMESİNİN ANLAMI İHANETTİR"

    AK Parti hükümetinin kendi ülkesinin insanına ve ordusuna göstermediği ilgiyi Suriye’de devlet kurmaya teşebbüs eden PKK ve PYD’ye gösterdiğini savunan Çetin, ABD’nin kurduğu Ayn el Arap (Kobani) sahnesinde Kürdistan’a taraftar toplamak için bir oyun sergilendiğini ve Türkiye’yi yöneten kadronun yanı başımızda yükselen bu belayı seyrettiğini ifade etti.

    'PYD ve PKK aynıdır ve her ikisi de terör örgütüdür.' diyen AKP hükümetinin, aynı zamanda PYD’ye silah ve asker gönderen Barzani’ye Türk topraklarını kullandırmakla bu ihanetin ortağı olduğunu dile getiren Çetin, PYD ve PKK terör örgütü olduğuna göre AK Parti’nin yaptığının ise bölücü teröre destek ve Kürdistan’ın kuruluşuna hizmet etmek olduğunu belirtti.

    "Türkiye’yi yönetme yeteneğini ve her geçen gün azalan halk desteği yüzünden temsil kabiliyetini kaybeden AK Parti hükümeti kelimenin tam anlamıyla bir yol ayrımına geldi." diyen Çetin, "Türk milletini temsil eden meşru bir hükümet olmaktan uzaklaşan AKP hükümetinin, terör örgütlerinin ve küresel güçlerin oyuncağı ve hizmetkârı bu görüntüsüyle uzun süre varlığını sürdürmesi imkânsızdır. İmralı’daki caniye sekretarya atayan, Kandil’deki kanlı örgütünün İmralı’ya gidişine müsaade eden, gazeteciler ve akillerle buluşturmaya hazırlanan AKP belli ki tarafını Türk milletinden yana belirlememiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak en başından beri uyardığımız üzere, çözüm sürecinde PKK’nın niyeti silah bırakmak değil AKP’den yeni tavizler koparmaktır. Nitekim bu ihanet sürecinde ısrar eden AKP’nin Türk milletinin milli birliğini ve güvenliğini tehlikeye attığı, terör örgütüne tarihinde hiç olmadığı ölçüde güç kazandırdığı yaşanan son hadiseler sayesinde gayet iyi anlaşılmıştır. Milletimizin evlatlarının sokak ortalarında kahpece arkalarından vurulduğu, telefon direklerine bağlanarak infazların yapıldığı bir dönemde, AKP’nin PKK-PYD-Barzani’yle ortak hareket etmesinin anlamı ihanettir. PKK çetesi çözüm süreci sayesinde AKP hükümetini teslim almış ve millete ihanet ettirecek adımlar attırmaktadır. Davutoğlu’na ve bu ihanet sürecinin asıl sorumlusu Tayyip Erdoğan’a açıkça sesleniyoruz. Çözüm süreci adıyla PKK ile birlikte yürüdüğünüz bu yolun sonu felakettir. Milletimizi felakete sürükleyecek ve mutlaka hesabını vermek zorunda kalacağınız bu ihanet sürecinden vazgeçin. Ülkemizin her karış toprağında devletimizin adaletinin ve otoritesini tesis edebilmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için PKK ile görüşmeleri derhal kesin. Elindeki silahı bırakmayan ve kan dökmeye devam eden terörist bir örgütle müzakere edilemeyeceğini ve evvela terör faaliyetlerinin bitirilmesi gerektiğini ön şart olarak ortaya koyun. Güvenlik güçlerimizin elini kolunu bağlayan operasyon yasaklarınızı kaldırın ve sınırlarımız içerisinde devlet otoritesi dışında bir başka güce müsaade edilemeyeceğinin dosta düşmana gösterilmesine izin verin. Aksi takdirde bugün Suriye’ye giden peşmergenin, Amerikan, İsrail, Alman, İngiliz yardımlarının yarın ülkemizde beslediğiniz ve şımarttığınız bölücülere destek için kullanılmasının tarihi sorumluluğu ve vebali AKP’ye ait olacaktır." şeklinde konuştu.

    Yeni Türkiye’nin çözüm örtüsü altında bölünmeye doğru sürüklendiğini ve AK Parti hükümetinin bu ihanete müsaade ettiğini Türk milletinin bunu gayet iyi bildiğini dile getiren Çetin, AK Parti'nin çözüm adıyla yürüttüğü ihanet sürecini bitirmediği takdirde büyük Türk milletinin AK Parti’yi bitirmesini bileceğini söyledi.

    "Türk devletini terör örgütünün misilleme yapacağı seviyeye indirmenin bir bedeli vardır ve bu bedel mutlaka ödetilecektir." diyen Çetin, "Türkün öz vatanında hakkını ve hukukunu savunmak noktasında bir ihtiyaç hisseder hale geldiği tartışmaları dahi, AKP’nin izlediği azınlıkçı politikaların haddini ve hududunu aştığını göstermektedir. Milliyetçi Hareket Partisi büyük Türk milletinin ezeli ve ebedi yurdunda hak arayışına ihtiyaç duymayacağı milli, üniter ve demokrat devlet yapısının sürekliliği için vardır ve bu kutlu yoldaki mücadelesine devam edecektir." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.