Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Büyükataman’dan Şehit Binbaşı İçin Başsağlığı Mesajı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Muş’un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız için "1071’de Alparslan kefenini giyip Malazgirt’te coğrafyayı vatan kılmıştı. Allah’ın...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2015 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2015 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Muş’un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız için "1071’de Alparslan kefenini giyip Malazgirt’te coğrafyayı vatan kılmıştı. Allah’ın izniyle Türk’te Alparslan da Arslan da bitmez. Sultan Alparslan torunu Arslan’ımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize ve ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, son günlerde yaşanan terör olayları ve operasyonlarına ilişkin açıklamada, Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini belirtti. Türkiye’nin dış mihraklar tarafından sevk ve idare edilen, içerdeki hainler tarafından uygulaması yapılan karanlık oyunlar ile zayıf düşürülmeye, etkisizleştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Büyükataman, bölücü, yıkıcı terör örgütlerinin hedefi haline gelen Türkiye’de şiddetin her geçen gün zemin kazandığını belirtti.
Büyükataman, "Çözülme süreciyle güç toplayan, uluslararası destek sağlayan, moral depolayan, hızla terörist ve silah takviyesi yapan PKK kanlı yüzünü tekrar göstermiş, canlarımızı almaya hız vermiştir. Artan terör olayları, Irak ve Suriye’deki mevcut belirsizlik ve çatışma ortamı ülkemiz aleyhine vahim sonuçlar doğuracak raddeye ulaşmıştır" dedi.
"AK PARTİ MHP’NİN UYARILARINA KULAK TIKADI"
Yaşananların AK Parti hükümetlerinin uyguladığı "basiretsiz, beceriksiz siyasetinin bir sonucu" olduğunu savunan Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:
"Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi olarak sorumlu muhalefet ve vatan sevgisine dayalı siyasi ilkelerimiz, ülkülerimiz bağlamında iyi niyetli olarak AKP hükümetlerini defalarca ’Ülkeyi karanlık bir mecraya, uçuruma doğru götürüyorsunuz’ diye uyardık. Sorunların halledilmesinin ancak terörle mücadele yoluyla olacağını, terörle müzakere edilerek bir yere varılamayacağını ifade ettik. Ancak ülkeyi 13 yıldır aralıksız olarak yönetmekte olan AKP hükümetleri, Milliyetçi Hareket Partisi’nin uyarılarına kulaklarını tıkamıştır. Gerek çözüm süreci, gerekse terör örgütü IŞİD’e yönelik yanlış politikalar konusunda yapılan uyarılarımız ne yazık ki AKP hükümetleri tarafından kuru hamaset olarak değerlendirilmiş ve dikkate alınmamıştır. Suriye ve Irak politikalarının yanlışlığı ve başarısızlığına yönelik söylemlerimiz değerlendirilmemiştir. Kendini beğenmiş siyaset hamleleriyle, sonucu son derece açık olan teröre taviz, teröristle müzakere stratejilerine devam etme gafletinde bulunmuşlardır. AKP hükümetlerinin takip etmiş olduğu gevşek politikalar terör örgütlerinin ülkemizde güçlenmesine hatta bazı bölgelerde alan hakimiyeti sağlamasına neden olmuştur."
"TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIMALIYIZ"
Türk milletinin hükümetten, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği "Kandil’e şanlı Türk bayrağını dikmeliyiz, teröristlerin kökünü kazımalıyız" iradesi beklediğini vurgulayan Büyükataman, "Eğer AKP hükümetleri, MHP’nin uyarılarını dikkate almış ve terörle müzakere etmek yerine mücadele etmiş olsaydı, ülkemiz bugün yaşanan üzücü olayları hiçbir zaman yaşamayacaktı" dedi.
MHP’nin yıllardan beri milletin huzur ve emniyetine musallat olan PKK terör örgütüyla etkin ve caydırıcı yöntemlerle mücadeleyi savunduğunu hatırlatan Büyükataman, "Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada ’DEAŞ’a karşı yaptığımız operasyon Suruç’taki vatandaşlarımızın katledilmesine ve askerimizin sınırda şehit edilmesine verilen tepkidir; sadece askerimizin şehit edilmesine değil’ demektedir. Bu neyin kompleksidir? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına bu kararsız ve korkak tutum yakışmamaktadır. Dün kahpece pusuya düşürülerek eşinin yanında şehit edilen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanımız Arslan Kulaksız’ın kanı yerde mi kalacaktır? Bunu yapan hainlere operasyon düzenlenmeyecek midir? 1071’de Alparslan kefenini giyip Malazgirt’te coğrafyayı vatan kılmıştı. Allah’ın izniyle Türk’te Alparslan da Arslan da bitmez. Sultan Alparslan torunu Arslan’ımıza Allah’tan rahmet aziz milletimize ve ailesine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
"BAŞBAKAN ’BİR ASKERİMİZİ İÇİN DÜNYAYI BAŞINIZA YIKARIZ’ DİYEBİLMELİ"
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun operasyonların arkasında durması ve bölücü terör örgütlerinin tamamına karşı bu operasyonlar kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Büyükataman, şunları kaydetti:
"Başbakan ’Bir askerimiz için dünyayı başınıza yıkarız’ diyebilmelidir. Ülkemizin başına musallat edilen bu terör belasının sona erdirilmesinin şartları bellidir. PKK terör örgütü vakit kaybetmeksizin kendisini lağvetmelidir. Örgüt militanları silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmalı, bu silahlar devlet envanterine kaydedilmelidir. Teslim olan teröristler arasında suça karışanların Türk adaletine hesap vermeleri kesin olarak temin edilmelidir. Bunu yerine getirebilecek tek parti MHP’dir. MHP’nin tek başına iktidarı terörü kurutacak, teröristlere hak ettiği cezayı verecek yegane kurtuluş ümididir. Milliyetçi Hareket, Türk milletinin son kalesidir ancak son çaresi değil tek çaresidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.