Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Büyükataman: PKK’nın geçişine yardım ve yataklık yapanlar suçludur

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Arap Pınarı’na PKK’nın geçişine yardım ve yataklık yapanlar suçludur, millet vicdanında müebbet mahkûmdur. Peşmerge hiçbir ülkenin silahlı gücü olmadığından, hiç kimse bu kara tabloyu tezkere...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Arap Pınarı’na PKK’nın geçişine yardım ve yataklık yapanlar suçludur, millet vicdanında müebbet mahkûmdur. Peşmerge hiçbir ülkenin silahlı gücü olmadığından, hiç kimse bu kara tabloyu tezkere ile ilişkilendirmeye kalkmamalıdır." dedi.

Peşmergelerin Türkiye topraklarını kullanmalarına ilişkin yazılı basın açıklaması yapan İsmet Büyükataman, uçakla Türkiye'ye gelen peşmergelerin Arap Pınarı’na (Ayn ül- Arap) geçmesinin açıkça AK Parti'nin Türk tarihine 29 Ekim Cumhuriyetin ilanı misillemesi olduğunu belirtti. Sözde açılım sürecinin, PKK ve Öcalan’ın istediği doğrultuda sürdürüldüğünü savunan Büyükataman, Türk devletinin Öcalan’a teslim olduğunu ifade etti.

'ARTIK ŞEHİT HABERİ GELMİYOR ZIRVASIYLA TÜRK MİLLETİ KANDIRILIYOR'

MHP’li Büyükataman, açıklamasında şöyle dedi: "Türkiye'nin PKK ve uzantısı birtakım yasa dışı yapıların peşinde oldukları ‘özerk/federe/bölgeci’ yönetim yapısına doğru gittiğine dair kanaat, ilgili çevrelerde güçlendikçe, sürecin ürettiği rahatsızlık ve endişe, toplumda büyümektedir. Bu rahatsızlık toplumun büyük tepkisini toplamakta bu nedenle toplumdan şehit haberleri gizlenmektedir. ‘Artık şehit haberi gelmiyor’ zırvasıyla Türk milleti kandırılırken bir yandan basına şehit haberleri duyurulmayacak yahut kaza şeklinde duyurulacak diye baskı yapılmaktadır. AKP zihniyetine göre böylece şehit haberi gelmemiş olmaktadır. Memleket evlatlarını şehit eden PKK’lılar iktidar tarafından ‘yüzü maskeli kişiler’ olarak tarif edilmekte ve terör örgütü ifadesi açıklamada yer almamaktadır. Bir başkası ise teröristte ahlak arayacak kadar ahlaksızlaşabilmektedir."

"Her dediğini eksiksiz yaptırmak isteyen PKK, her zaman olduğu gibi kahpeliği seçerek silahsız askerlerimizi hedef alıp nasıl bir örgüt olduğunu ilan ederken, iktidar PKK’yı savunmak için PKK’lılardan daha yoğun bir gayretin içine girmiştir." diyen Büyükataman, "PKK’lı katillerin Hakkâri Yüksekova’dan sonra bu kez de Diyarbakır’da ihanet sahnesine çıktığını" söyledi.

'MADEM DEVLET HER YERDEDİR, O DEVLET GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ KORUMAKTAN NEDEN ACİZDİR?'

Büyükataman, "Çözülme sürecinde dirilen, ihanet sürecinde toparlanan, yıkım projesiyle güçlenen katiller vatan evlatlarına canice saldırmaktadır. Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusundaki bazı il ve ilçelerde de PKK yandaşı olmayana, örgüte vergi vermeyene hayat hakkı tanınmamaktadır. Kırsalda kesinlikle hiç kimse için güvenlik yoktur. Örgüt bölgeye tamamen hâkim olmuş, devlet otoritesine son vermiştir. Buna mukabil Başbakan Davutoğlu, dün akşam yaptığı ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasında utanmadan, sıkılmadan devlet nerede diye soranlara devlet her yerde demektedir. Devlete hizmet etmiş korucular adeta geçmiş yılların intikamı alınırcasına ağaca bağlanıp kurşuna dizilmektedir. Madem devlet her yerdedir, o devlet güvenlik güçlerimizi korumaktan neden acizdir?" sorusunu yöneltti.

'NAMLUNUN UCUNDA TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİNİN OLDUĞUNU GÖRMELİLER'

Devleti yöneten, hükümet edenlerin namlunun ucunda Türkiye ve Türk milletinin var olduğunu görmelerini isteyen Büyükataman, "Çözülmenin cinayetlere, kayıplara ve vahşi saldırılara kapı aralamasını görmemekte diretenler bu gidişle çok ağır bedel ödeyecektir. Arap Pınarı’na PKK’nın geçişine yardım ve yataklık yapanlar suçludur, millet vicdanında müebbet mahkûmdur. Bu olayın müsebbipleri ve failleri ilk milli hükümet kurulduğunda da bu hukuksuzluğun hesabını verecek, adil Türk mahkemelerinde mutlaka yargılanacaklardır. Peşmerge hiçbir ülkenin silahlı gücü olmadığından, hiç kimse bu kara tabloyu tezkere ile ilişkilendirmeye kalkmamalıdır." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.