Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Büyükataman: AKP ve CHP’nin bizim için birbirinden hiçbir farkı yoktur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Türk milletinin derdini kendine dert etmeyen, Türk milletinin endişesini yüreğinde hissetmeyip, Türk milletiyle kederde, tasada, neşe ve kıvançta bir olmayan AKP ve CHP’nin...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Türk milletinin derdini kendine dert etmeyen, Türk milletinin endişesini yüreğinde hissetmeyip, Türk milletiyle kederde, tasada, neşe ve kıvançta bir olmayan AKP ve CHP’nin bizim için birbirinden hiçbir farkı yoktur.” dedi.

TBMM Başkanlık Seçimlerinde kendi adayını destekleyen MHP’ye yönelik yıpratma ve karartma operasyonları yürütüldüğünü ileri süren İsmet Büyükataman, yazılı değerlendirmesinde, “Sosyal medya üzerinden öncelikle kendilerine Ülkücü süsü verilen troller başta olmak üzere, köşe yazarları, dolma kalemler, satılık yorumcular çeşitli toplum mühendislikleriyle ülkücü camia üzerinde bir algı operasyonu yapma gayretindedirler. MHP’ye sistemli bir şekilde taarruz edenler bilmedir ki; alçak bir yöntem kullanılarak şerefli bir hedefe ulaşılmaz.” ifadesini kullandı.

CHP, KOŞA KOŞA TAYYİP ERDOĞAN'A GİDEN DENİZ BAYKAL'I SORGULAMALIDIR"

Büyükataman, Türk milletinin derdini kendine dert etmeyen, Türk milletinin endişesini yüreğinde hissetmeyip, Türk milletiyle kederde, tasada, neşe ve kıvançta bir olmayan AK Parti ve CHP’nin MHP için birbirinden hiçbir farkı olmadığını öne sürdü. Malum medya ve Türkiye siyasetini yönetip yönlendirmek isteyen bazı grupların algı simsarlığına müracaat ederek AK Parti adayını destekledikleri gibi bir anlayışı yaymaya gayret ettiğine işaret eden MHP’li Büyükataman, şunları belirtti: “Malumunuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi MHP’nin çatı adayıydı. Ancak CHP daha önce CHP’nin önerisiyle mutabakata vardığımız bu ismi desteklemek yerine seçimin akabinde koşa koşa Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Deniz Baykal’ı aday göstermiştir. Madem AKP’nin kaybetmesini istiyorlardı, yabancı olmadıkları bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi’yi destekleyebilirlerdi. Bunu yapmak yerine kendilerine Tayyip Erdoğan icazetli Deniz Baykal’ı aday yapanlar kaybetmişlerdir. CHP, MHP’nin siyasetini sorgulayacağına ‘Ailece HDP’ye oy verdik’ diyen Genel Başkan Yardımcısı’nı sorgulamalıdır. Seçimin hemen ardından koşa koşa Tayyip Erdoğan’a giden Deniz Baykal’ı sorgulamalıdır.”

"KILIÇDAROĞLU SUÇLANMASI GEREKEN İSİMDİR"

Büyükataman, tüm bunları yok sayarak Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ve MHP’yi suçlamanın ahlaksızlık olduğunu dile getirerek, "Devlet Bahçeli Başbakan olsun, diyerek -kendince- haddi olmadığı hâlde koltuk bahşetme cüretinde bulunabilen Kemal Kılıçdaroğlu suçlanması gereken isimdir. Cumhurbaşkanı yapmak istediği kişiye Meclis başkanlığı seçiminde oy vermemek nasıl bir psikolojinin ürünüdür.” diye sordu.

Büyükataman açıklamasının devamında, “Tüm Türkiye şunu bilmelidir ki CHP Milletvekilleri TBMM Başkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermiş olsaydı ve son turda İsmet Yılmaz ile Ekmeleddin İhsanoğlu kalmış olsaydı HDP-AKP ortaklığı gün yüzüne çıkabilecekti. Çünkü Meclis Başkanlığını kaptırmak istemeyen örtülü AKP-HDP koalisyonu panikleyecek ve ortaklıklarını alenileştirmek zorunda kalacaktı. Şimdi tüm Türk milletinden ricamız şudur ki ulusal basının kalemşörlerine, yandaş basının karalamalarına kulaklarını tıkayıp kendileri bir sonuca varsınlar. Deniz Baykal-Erdoğan görüşmesi, CHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklememesi, HDP’nin PKK’nın uzantısı olduğu gerçeği bağlamında tüm süreçleri değerlendiriniz.” izahını yaptı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.