Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Belediye Başkanı Partisinden İhraç Edildi

MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, parti binasında düzenlediği basın toplantısında MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’nın partiden ihraç edildiğini açıkladı.MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, parti binasında düzenlediği basın toplantısında MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’nın partiden ihraç edildiğini açıkladı.
MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, parti binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilere Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Kıransoy, şöyle dedi:
“Pazar günü Ankara’da yaşanmış olan terör saldırısının milletimizin birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılmış bir terör saldırısı olarak kabul ediyor, kınıyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Yaralananlara Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Terör mensuplarının sonuncuya kadar yok edilmesini ve devletimizin bunlarla ciddi bir mücadeleye girerek noktalandırılmasını istiyor, bu çatışmalara hiçbir siyasi kimlik gözetmeksizin sonuna kadar destek vereceğimizi beyan etmek istiyorum.”
“MHP’Lİ KİMLİĞİ İLE SİYASİ HAYATINA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Kıransoy, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddiaların kamuoyunda yer alması ile MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’nın partiden ihraç edildiğini açıkladı. Başkan Kalaycı’nın MHP ile alakasının kesildiğini ifade eden Kıransoy, şöyle devam etti:
“Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milliyetçilerinin ve Ülkücü Hareketin partisidir. Ülkücüler ahlaklı, faziletli, erdemli, şahsiyet sahibi insanlardır. Bu noktadan yola çıkarak MHP mensubu olmaktan bir şeref sayan bizler, şereften taviz verilmeyeceğini üstünü çizerek söylüyoruz. Bu kimliğimize zarar verecek herhangi bir hareket içine girenlere müsamahakâr bakmayacağımızı ve bu noktada çok kararlı bir şekilde bu konuların üzerine gideceğimizi Zonguldak halkına buradan deklare etmek istiyoruz.
Bu noktada Karaman’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkanı olarak 30 Mart 2014 seçimlerinde seçilen Mustafa Kalaycı bey MHP’nin hükmü şahsiyetini hiçe sayarak siyasetin kirli pazarında kendini bu kirli mezatta açık artırmaya çıkartmıştır. Bu noktada buna sessiz kalmamız müsamaha etmemiz mümkün değildir. Bu açık arttırmada en çok verene kendisini ve belediyesini satacağı basına yansımış durumdadır. Bu kirli pazarlıkların içerisine giren bir şahsın, MHP’li kimliği ile siyasi hayatına devam etmesi mümkün değildir. Şu dakika itibariyle MHP ile hiçbir alakası yoktur. Kesinlikle bizimle alakası kesilmiştir. Kendisi MHP’li bir belediye başkanı değildir.”
Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı da İHA’ya yaptığı değerlendirmede "Ben onun seviyesine inmeyeceğim. Niyazi Kıransoy’a bu sözleri yakıştıramadım. Kendisini satan da şerefsizdir. Ben istifa edeceğimi zaten kendilerine söyledim. AK Parti’ye geçeceğimi duyunca beni ihraç ettiklerini açıklamış" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.