Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li başkanından Akşener’e tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti içi muhalefetin Meral Akşener’e sert tepki gösterdi. Karataş, “Akşener çıkıp bir de televizyonlarda ‘Başbuğumuzu başbakan yapamadık’ diyor, yazık. Başbuğumuz...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti içi muhalefetin Meral Akşener’e sert tepki gösterdi. Karataş, “Akşener çıkıp bir de televizyonlarda ‘Başbuğumuzu başbakan yapamadık’ diyor, yazık. Başbuğumuz geçmişte başbakan olamadıysa sebebi sizlersiniz. Bir tavsiyem de şudur; lütfen Türkeş’in adını telaffuz etmeyiniz, fotoğrafıyla fotoğrafınızı yan yana koymayınız” dedi.
"DYP içinde MHP’ye engel oluyordunuz"
Parti içindeki muhalefetin Meral Akşener gurubuna yönelik ağır eleştirilerde bulunan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Milliyetçi-Ülkücü Hareket, kolektif hafızaya sahip bir harekettir. Geçmişi kolay kolay unutmaz. Arşivimizde karşımızdakilerin de yanımızdakilerin de notu illa ki vardır. Meral Akşener Hanımefendi de bu kayıtlarda yerini almıştır. Geçmişte kimin nerede olduğunu, kimin yanında ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Hiçbir zaman da unutmayacağız. Çıkıp bir de televizyonlarda ‘Başbuğumuzu başbakan yapamadık’ diyor. Yazık. Başbuğumuz geçmişte başbakan olamadıysa sebebi sizlersiniz. Siz o dönemlerde Katolik nikahı kıydığınız DYP’de Başbuğ Türkeş’e ve MHP’ye engel olmaya çalışıyordunuz. Biz unutmadık” diye konuştu.
“Adını telaffuz etmeyiniz”
Akşener’e “Bir tavsiyem de şudur, lütfen Türkeş’in adını telaffuz etmeyiniz, fotoğrafıyla fotoğrafınızı yan yana koymayınız” diyen Karataş, şöyle devam etti: “Biz 1995 yılı seçimlerinde Sayın Akşener’in Katolik nikahlı partisi DYP’nin ve yanında bulundukları Çiller’in MHP’ye nasıl bir oyun oynadığını, oyalayarak ve kandırarak nasıl baraj altında bıraktıklarını unutmadık. Akşener taraftarları içindeki bütün dava arkadaşlarımı çok önemsiyorum. Onların da bu gerçekleri çok iyi bildiklerini biliyorum. Her zaman söylediğim gibi onlardan vazgeçmeyiz. Fakat gerçekler de ortada, ülkücü olarak sorumluluklarımız var, bunun için mücadele de edeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.