Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Başkan: "Tokat’ta Hemşehrilik Duygusu Düşük Seviyede”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat’ta eksik olan en önemli şeylerden bir tanesinin hemşehrilik duygusunun çevre ve yakın illere göre düşük seviyede olması olduğunu söyledi.MHP Tokat Milletvekili adayları...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Başkan: "Tokat’ta Hemşehrilik Duygusu Düşük Seviyede”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat’ta eksik olan en önemli şeylerden bir tanesinin hemşehrilik duygusunun çevre ve yakın illere göre düşük seviyede olması olduğunu söyledi.
MHP Tokat Milletvekili adayları basın mensupları ile Pirhan Restaurant’ta bir araya geldi. MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, ‘sessiz propaganda’ kararına uyan partilere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim atmosferi geçirmek istediklerini söyledi. Başkan Demirkol’un ardından milletvekili adayları Abdurrahman Başkan, Murat Polat, Mustafa Afşin Ünverdi, Ayhan Özçelik, Ömer Semih Saraçoğlu açıklamalarda bulundu. MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat’ta eksik olan en önemli şeylerden bir tanesinin hemşehrilik duygusunun çevre ve yakın illere göre düşük seviyede olması olduğunu söyledi. Hemşehrilik duygusunun yeteri kadar verilemediği zaman o şehirde istenilen sonucu alma imkanı olmayacağını ileri süren Başkan, “Öncelikle bunu oluşturabilmek için neler yapmak gerekiyor? Bununla ilgili sivil toplum örgütleri ve en önemlileri de siyasetçilerin bu işe el atmaları gerekiyor. Birkaç gün önce TSO’da yaptığımız toplantıda demiştim ki ‘bu toplantıda sorun konuşmanın bir anlamı yok, çözüm masası burada. Buradan artık çözüm çıksın, Tokat’la ilgili çözümün artık tarihini koyalım’ çünkü bunu yapacak olan bizleriz. Tokat’ın hangi sorunu birinci sırada o sorundan başlayarak çöze çöze çözüme gideceğiz” dedi.
“BİR ŞEHRE KOLAY ULAŞIM OLDUĞU ZAMAN O ŞEHİR GELİŞİR”
MHP’li Başkan, Ankara’dan Tokat’a uçak seferinin olmadığına dikkat çekerek, “Ankara’dan Tokat’a İstanbul aktarmalı olarak gelinebiliyor. Ayrıca Atatürk Havalimanı’ndan Tokat’a sefer yapan uçak yok. Ya Sivas’a ya Amasya’ya geliyoruz. Yani Tokat Havalimanı’na indiğimin 2-3 katı Amasya ya da Sivas Havalimanlarına iniyorum. Sivas’a baktığımızda uluslararası düzeyde bir havaalanı görüyorum. Sadece o havaalanı için yapılan yolun yarısının parası bile Tokat’a yeni çok güzel bir havaalanı yapacak imkana sahip olduğunu da görüyorum. Aynı zamanda onların hızlı treni varken bizim bir tane yavaş trenimiz bile yok. Yani Tokat’a ulaşmak isteyen yatırımcı, iş adamı, siyasetçi Tokat’a gelmekte zorluk çekiyor. Bir şehre kolay ulaşım olduğu zaman o şehir gelişir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.