Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Ayhan: Hükümet, Kandil'in tehditlerine boyun eğiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin Kandil'in tehditlerine boğun eğmekte olduğunu belirterek "Kandil hükümete muhataplarının İmralı olduğunu hatırlacak kadar psikolojik üstünlüğü ele geçirmiştir."...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin Kandil'in tehditlerine boğun eğmekte olduğunu belirterek "Kandil hükümete muhataplarının İmralı olduğunu hatırlacak kadar psikolojik üstünlüğü ele geçirmiştir." dedi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Ayhan, bankalar konusunda alınacak önlemler ve gerekli işlemler bakımından BDDK haricinde hiçbir kuruluş ya da kişinin yetkisinin bulunmadığını vurguladı. Banka batırmaya yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının suç olduğunu belirten Ayhan, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği bu banka batmış zaten sözleri ile kastedilen nedir? Hakikaten banka batmış mıdır? BDDK bu konuda yatırımcıları bilgilendirecek midir? Ayrıca 10 Eylül 2014 tarihli BDDK'nın basın açıklamasında yer alan söz konusu haberler hakkında gerekli hukuki işlem başlatılacak mıdır?" diye sordu.

    Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez dünyada örneği olmayan faaliyet gösteren ve borsada hisseleri işlem gören bir bankanın yönetim eliyle batırılmaya çalışıldığının altını çizen Ayhan, tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı'nın TÜSİAD toplantısında AK Parti'ye muhalif her kesime ağır eleştiriler yönelttiğini ifade etti.

    IŞİD saldırıları sebebiyle Türkiye sınırlarında yeni bir mülteci akını olduğunu dile getiren Ayhan, yardıma kim muhtaçsa el uzatmanın Türk milletinin asil bir özelliği olduğunu hatırlattı. Ancak bu yapılırken ayrımcılık yapılmamasını isteyen Ayhan, Türkmenlere sınır kapılarının kapatılmasını eleştirdi.

    Hükümetin Meclis'e danışma gereği görmeden sınırları açtığını belirten Ayhan, mültecilerin nasıl kontrol edileceğini ve alınan tedbirleri sordu. Hükümetin Kandil'in tehditlerine boğun eğmekte olduğunu ifade eden Ayhan, şöyle devam etti: "Kandil hükümete muhataplarının İmralı olduğunu hatırlatacak kadar psikolojik üstünlüğü ele geçirmiştir. Vesayet altındaki bir hükümet kendi arzusu ve istekleri olsa bile vesayet makamının müsaade ettiği ölçüde hareket alanını belirleyebilecektir. Vesayet ise tek adam vesayetidir. Hükümetin vesayetten kurtulup kurtulmama tercihi sayın Başbakana ait olabilir. Ancak ülkenin geleceği açısından problemleri giderek artıracağı aşikardır."
    
    Kuzey Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin bir soruya Ayhan, "Bizim daha önceki tavırlarımız belli ancak işin mahiyetini görmemiz lazım." karşılığını verdi. Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın makam koltuğuna oturması sırasında verdiği pozun sorulması üzerine Ayhan, Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığını hep ifade ettiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.