Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Ayhan: 14 Aralık rövanşist bir intikam operasyonu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ayhan, 17-25 Aralık yolsuzluk haftasının sene-i devriyesi olduğunu hatırlattı. Bir yılda AKP'nin ülkeyi...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ayhan, 17-25 Aralık yolsuzluk haftasının sene-i devriyesi olduğunu hatırlattı. Bir yılda AKP'nin ülkeyi götürme liginde bu olaylarla 11 sıra birden atlattığını dile getiren Ayhan, "14 Aralık'ta rövanşist bir intikam operasyonu önceden geliyorum diyerek sızdırılmış, makul şüphenin, sözde 'Yeni Türkiye'nin ilk ürünü ortaya çıkmıştır. Hukuksuzluk ileri demokrasi olarak, yolsuzluk ve hırsızlık, 'hükümete darbe' olarak yutturulmaktadır.

Türkiye'nin hukuk ve demokrasi ile yönetilmediği tüm dünyada yaygın bir kanaat olarak yerleşmeye başlamıştır. 17-25 Aralık sadece yolsuzluğu değil aynı zamanda, yıkım sürecindeki ihaneti gizlemek için 14 Aralık operasyonunu icat edilmiştir. 3 yıl önce muhteşem eserler olarak kabul edilen gazeteler, Türkiye'nin ufkunu açtığı söylenenler şahsiyetler bugün darbeci olmuştur. AKP'nin işine gelmeyen, onun değirmenine su taşımayan herkes darbeci, herkes kumpasçıdır. AKP hükümeti uzunca bir süredir 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecini unutturmak ve gündemden düşürmek adaleti, hukuku ve demokrasiyi ayaklar altına almaya gayret etmektedir." diye konuştu.

14 Aralık operasyonlarını ile AKP'nin, umutsuzca 17-25 Aralığın toplumdaki ve seçmenleri üzerindeki algısını değiştirmeye çalıştığını vurgulayan Ayhan, üstelik bunlar yapılırken yine bildik yöntemlere başvurulduğunu, hükümete karşı darbe paranoyası ve mağduriyet söylemi bozuk plak gibi tekrar tekrar çalınmaya devam edildiğini söyledi.

"YOLSUZLUK VE HUKUKSUZLUĞA TARAFTAR TOPLAMAK İÇİN ŞANTAJ VE TEHDİDE BAŞLANDI"

Rüşvet ve yolsuzlukları örtmek için hala ne olduğu açıkça tanımlanamayan bir 'paralel yapı' korkuluğu icat edildiğini anlatan Ayhan, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti devletine iddia edildiği gibi 'paralel yapı' sirayet etmişse, yada devlet içinde gayrimeşru bir yapı kurulmuşsa, buna göz yummak, işine geldiği sürece ses çıkarmamak, hatta yardım ve yataklık etmek de büyük bir vebal ve suçtur. AKP iktidarı rüşvetçileri, kasacıları, ayakkabı kutucularını, havuzcularını korumaya alırken, savcıları, polisleri ardı arkası kesilmeyen operasyonlarla sindirilmeye başlamış, sıra basını sindirmeye gelmiştir. Yandaş medya kendi evlatlarını yemeye başlamıştır. 17-25 Aralık 2013 tarihinde AKP hükümetinin takkesi düşmüş keli görünmüştür. Aradan geçen 1 yıl zarfında yapılan hukuk ve demokrasi katliamları, yolsuzluğun mevcudiyeti ve boyutlarını adeta teyit edilmiştir. Bu çerçevede stratejik ortaklarının da büyük ölçüde gözünden düşmüş, AB karşısında da foyalarını ortaya çıkarmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanı bulunduğu konumu unutarak 'Bi taraf olan bertaraf olur' söylemini yeniden piyasaya sürmüştür. Yolsuzluk ve hukuksuzluğa taraftar toplamak için adeta şantaj ve tehdite başlamıştır. Medya yöneticiliği ve gazete yazarlığını iktidara ve havuz sermayesinin emir kulluğuna dönüştüren zihniyet ise basına karşı uygulanan baskı ve sindirme operasyonlarına alkış tutarak 17-25 Aralık batağına ne kadar gömüldüklerini adeta ispat etmektedirler."

"Ne acıdır ki yolsuzlukları gizlemek ve aklamak için kendi jargonları yetmiyor, kumarhane Jargonlarına sığınıyorlar." diyen Ayhan, "Hukuku ayaklar altına TBMM'deki soruşturmaya yayın yasağı getiren sayın Komisyon Başkanı, Yüce Divan konusunda 'renk vermeyeceğini Poker oyuncusu gibi olduğunu ifade edebiliyor.' Türkiye bu yolsuzluk, hukuksuzluk ve elindeki yetki ve imkanları kötüye kullananlarla hesaplaşmadan düzlüğe çıkamayacaktır." ifadelerini kullandı.

"OSLO TUTANAKLARINI ÜÇÜNCÜ GÖZLERE DEĞİL MİLLETE AÇIKLAYIN"

İhanet süreci denilen çözüm sürecini gizlemek için de 14 Aralık operasyonu kullanıldığına dikkat çeken Ayhan, "Yıkım ve ihanet sürecinde artık tuz kokmuştur. Daha geçen hafta İmralı’daki müebbet hapis cezalısı terörist başı, hükümete sözde çözüm sürecinin taslak yol haritasını göndermiştir. Vatan topraklarının bir bölümü için özerlik talep etmiş, bebek katillerine ve bölücülere genel af isteklerini iletmişlerdir. Yıkım sürecinin mimarı olduğunu söyleyenler bu talepleri şimdilik inkar etmekte halkın gözünden kaçırmaktadır. Adeta seçime kadar bunların örtbas edilmesi için canhıraş bir gayret içerisindedirler. 14 Aralık soruşturması aynı zamanda bu ihaneti gözlerden kaçırmaya matuftur. Sayın Davutoğlu’na buradan çağrımızı yineliyoruz. Eğer yüreğiniz yetiyor ise aziz milletimizden bir sır gibi sakladığınız ve mimarı olduğunuz söylediğiniz yıkım sürecinin sözde yol haritasını ve onun nihai hedefini Oslo tutanakları ile birlikte üçüncü gözlere değil millete açıklayın. Bütün vaktini Paralel örgütlenme ve yıkım mesaisine harcayan hükümet, sonuçta bölgedeki kamu düzenini bölücü başı ile pazarlık konusu haline getirmiştir." şeklinde konuştu.

Ekonominin kötüye gittiğine dikkat çeken Ayhan, "Paralar sadece ayakkabı kutuları ile yürütülmedi. Yükselen kur ve enflasyon ile vatandaşın cebinden de para çaldı." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.