Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Akçay: “Kanun değişikliklerinde acele etmemek lazım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, KADEM Kadın Kongresi’nde çok tartışılan ’cinsel istismar’ tasarısıyla ilgili tasarının geniş mutabakatla yeniden Meclis’e geleceğini söylemesiyle ilgili olarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, KADEM Kadın Kongresi’nde çok tartışılan ’cinsel istismar’ tasarısıyla ilgili tasarının geniş mutabakatla yeniden Meclis’e geleceğini söylemesiyle ilgili olarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, benzeri tasarının meclise geldiği takdirde olumlu olarak değerlendiremeyeceklerini ifade etti.
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanlığı tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Meclis Salonu Fuayesinde Alparslan Türkeş’in 99’uncu doğum günü nedeniyle açılan fotoğraf sergisine katıldı. Akçay burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Önemli bir mesafe alındı”
AK Parti ve MHP arasında devam eden Anayasa çalışmalarını değerlendiren Akçay, çalışmalarda önemli bir mesafe alındığını belirterek, çalışmaların tamamlandıktan sonra kamuoyuna gereken açıklamaların yapılacağını söyledi. Kamuoyundaki merakın giderileceğini ifade eden Akçay, “Bu anayasa çalışmaları Türkiye’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Biz ümit ediyoruz ve bekliyoruz. Yetkilerin ve sorumlulukların açık ve net bir şekilde belirlendiği, cumhurbaşkanı hükümet ilişkisi, cumhurbaşkanı parlamento ilişkisinin daha netliğe ve çizgiye kavuştuğu bir anayasa çalışması olacaktır. İnşallah kısa bir süre içerisinde ortak uzlaşma zeminine kavuşan bu anayasa paketi TBMM’ye ve aziz milletimizin ilgisine ve takdirine sunulacaktır” dedi.
“Tasarı benzer şekilde gelmemeli”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM Kadın Kongresi’nde çok tartışılan ’cinsel istismar’ tasarısıyla ilgili tasarının geniş mutabakatla yeniden Meclis’e geleceğini söylemesiyle ilgili olarak Akçay, benzeri tasarının meclise geldiği takdirde olumlu olarak değerlendiremeyeceklerini ifade etti. Toplumda çok büyük tepki uyandıran ve bu tepkileri de keskinleştiren bir düzenlemenin değişik adlar altında yeniden gelmemesini temenni ettiklerini kaydeden Akçay, “Ama iktidarın ve Adalet Bakanının ifada ettiği gibi bir mağduriyet varsa o mağduriyet nedir, mağdur olan kimdir? Mağdur olan ortaya koyup ve bunun sınırlarını belirleyip bir tezlerini ortaya koysunlar öncelikle. Oldu bitti şeklindeki bir takım önerilere, önergelere sıcak bakmak mümkün değil. Bu tür hukuki değerlendirmelerde ve kanun değişikliklerde acele etmemek lazım. Aynı zamanda Türk Ceza Kanunun amacı içerisinde o esaslarda düzenlenen normlar çerçevesinde bakmak lazım. Hukuku bozmamak gerekir. Burada bize lazım olan en önemli şey hukuktur. Bu hukukun adil ve adaletli olması gerekir. Değerlendirmelerin daha kapsamlı tartışılması gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.