Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’den Suriyeli mültecilere vatandaşlık eleştirisi

Partililer arasında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı ile ilgili, “Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize vatandaşlık hakları vermeyi düşünmüyorsunuz...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’den Suriyeli mültecilere vatandaşlık eleştirisi
Partililer arasında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı ile ilgili, “Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize vatandaşlık hakları vermeyi düşünmüyorsunuz da neden Suriyelilere vatandaşlık vermeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.
MHP İzmir teşkilatı, bayramın ikinci gününde il binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törende konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, hem dün İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları hakkında konuştu, hem de Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı ile ilgili eleştirilerde bulundu.
“Yardıma ’evet’, vatandaşlık hakkına ’hayır’”
Karataş vatandaşlık hakkı konusunda şunları söyledi:
“Suriyelilere topluca vatandaşlık vermenin altında başka bir hesap var. Kırım Türklerine, Doğu Türkistan’dan gelenlere aynı gayreti niye göstermiyorsunuz. Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize vatandaşlık hakları vermeyi düşünmüyorsunuz da neden Suriyelilere vatandaşlık vermeyi düşünüyorsunuz? Bunlar vatandaşlık hakkı alınca oy kullanmayacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ileriki süreçte siyaseten elde edeceği bir kâr sağlanıyor. Başkanlık yolunda siyaseten bir rant sağlanıyor. Amaç, bir referandumda gereken desteği almaktır. Biz MHP olarak her türlü yardıma ‘evet’ ama vatandaşlık hakkına ‘hayır’ diyoruz.”
“Sağlıklı bir şekilde geri dönmelerini sağlamak gerekiyor”
Türkiye’nin ve Türk halkının tarihten beri yardımseverliği ile ön planda olduğunu söyleyen Karataş, “Suriye’de bir savaş yaşanıyor. Burada savaştan dolayı Türkiye’ye sığının mülteciler var. Buradan yapmamız gereken mağdurlara kucağımızı açmak. Yaşadıkları ülkede sükunet sağlanana kadar beslenme, barınma ve sağlık yönünde ülkeyi yönetenlerin sahip çıkması gerekiyor. Bunlar da yapıldı. Burada bunlara vatandaşlık hakları vermek veya vatandaşlık kimliği vermektense doğup büyüdükleri Suriye’ye sağlıklı bir şekilde geri dönmelerini sağlamak gerekiyor. Ülkeyi yönetenlerin görevi bu olmalı. 3 milyonun üzerinde bir kitleye vatandaşlık vermiş oluyorsunuz” dedi.
“Türkiye iyi bir noktada değil”
Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti İzmir’in bayramlaşması hakkında da konuşan Karataş, Başbakan Yıldırım’ın Türkiye ekonomisine dair verdiği büyüme ve kalkınma mesajlarını eleştirerek, “İktidarın ülkeyi ekonomik olarak getirdiği nokta ortada. Türkiye ve İzmir’deki işsizlik rakamlarını hepimiz biliyoruz. İşsizliğin bu kadar arttığı bir dönemi Türkiye şimdiye kadar yaşamamıştır. Memurun, emeklinin, işçinin hali ortada. Türkiye Binali Yıldırım’ın dediği gibi iyi yere gelmemiştir. Esnafın yaşadığı sıkıntıyı hepimiz biliyoruz. İş adamları gününü kurtaramaz hale gelmiş. Bankalara bağımlı olarak yaşayan bir iş alemi söz konusu. Türkiye iyi bir noktada değil. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden insanlarımız var” diye konuştu.
“Hiçbir Ramazan ayında bu kadar şehit gelmedi”
Terör saldırıları nedeniyle pek çok kişinin hayatını kaybettiğini, pek çok da şehit verildiğini ifade eden Karataş, şunları söyledi:
“AKP Türkiye’yi yönetmeye başladığından beri acı haberler alıyoruz. O zamandan bu zaman iktidarın tutumundan dolayı terörde inanılmaz bir artış yaşandı. Her gün şehitlerin geldiği günleri yaşamaya devam ediyoruz. Ben 56 yaşındayım. Benim aklımın erdiği günden bu yana hiçbir Ramazan ayını bu kadar acılar içerisinde yaşamadık. Ramazan ayında şehidin gelmediği hiçbir gün olmadı. Bizler bu acılara ortak olduk. Türkiye bu kadar güvenlik sorunuyla şimdiye kadar kalmamıştır. Türkiye bir beka sorunuyla karşı karşıya.”
Konuşmanın ardından Başkan Necat Karataş partililere şeker ikram ederek bayramlaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.