Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’de ‘inisiyatif’ savaşı!

MHP’de olağanüstü kongre isteyen muhaliflerle Genel Merkez arasındaki mücadele şimdi de ‘inisiyatif’ kavgasına dönüştü. İki cephe arasında kongre inisiyatifini kendi ellerinde bulundurmak için tam bir savaş yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’de ‘inisiyatif’ savaşı!

Haber: Hakan Şanlıtürk

Genel Merkez’in seçimli kongre açıklaması muhalif kanat tarafından dışlandı. Muhalifler, yetkinin Çağrı Heyeti’nde olduğunu bu nedenle Genel Merkez’in inisiyatif kullanamayacağını savunuyorlar.

Muhaliflerin, olağanüstü kongrede MHP yönetiminin etkin olmaması için bu doğrultuda bir yaklaşım sergiledikleri belirtiliyor. Kongre inisiyatifinin Genel Merkez’de olması durumunda, hem salonun organizasyonunda hem de Kongre Divanı oluşurken muhaliflerin istemediği gelişmelere yol açacağı varsayılıyor.

Genel Merkez’in aday adayı veya üst kurul delegelerinden bazılarını ihrac etmesi halinde Kongre Divanı’nın kimlerden oluşacağı önem kazanıyor.  Divan Başkanlığı’nı Genel Merkez yönetimine kaptırması durumunda muhalefetin muhtemel ihracların kongrede engellenmesi formülü zora giriyor.

Muhalefet cephesi, Koray Aydın’ın Genel Başkan Adayı olarak yarıştığı konrede yaşanan salon kapılarının Aydın taraftarlarına kapatılması girişimini hatırlatırken benzer bir tablonun oluşmasını istemediklerini vurguladılar.

Parti yönetimiyle muhalefet arasında tam bir satranç maçına dönüşen kongre mücadelesinde Devlet Bahçeli’nin lokal adaylarla muhalefetin gücünü kırma yöntemine başvuracağı da konuşulanlar arasında. Muhalefetin gözünü ise muhtemel ihrac kararları korkutuyor. Buna çare olarak vekil aday formülünün devreye alınmasının düşünülenler arasında olduğu aktarılıyor.

Bütün bunlar yaşanırken Genel Merkez, muhalif adaylara destek veren delegeleri bu destekten caydırmak için mesaj yöntemine de başvuruyor. Edinilen bilgilere göre yurt dışı ve yurt içindeki delegelere bu eksende bilgiler içeren mesajlar gönderiliyor. Bu mesajlarda Sinan Ogan’ın ihrac edilmesi ve Meral Akşener’e paralel desteğinin konu edildiği öğrenildi.

 

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.