Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Son Seçilmiş İl Başkanlarından Kurultaya Davet

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Teşkilatı’nın seçilmiş son İl Başkanı Yüksel Yılmaz, "Birbirinden değerli bin 211 üst kurul delegesini 19 Haziran’daki olağanüstü kurultayımıza davet ediyoruz. Delegelerimizle birlikte partililerimizi,...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Teşkilatı’nın seçilmiş son İl Başkanı Yüksel Yılmaz, "Birbirinden değerli bin 211 üst kurul delegesini 19 Haziran’daki olağanüstü kurultayımıza davet ediyoruz. Delegelerimizle birlikte partililerimizi, ülküdaşlarımızı, gönüldaşlarımızı olağanüstü kurultayımıza davet ediyoruz" dedi.
MHP’nin son seçilmiş il başkanları, Ankara’da bir otelde ’19 Haziranda Ankara’dayız’ konulu basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Bursa teşkilatının seçilmiş son İl Başkanı Yüksel Yılmaz, MHP’nin uzunca bir süreden beri hem yerel hem genel seçimlerde Türk milletine hizmet edecek başarıyı bir türlü yakalayamadığını belirterek, "Son olarakta 1 Kasım milletvekilliği genel seçim sonuçları bizler için siyaseten tam bir hayal kırıklığı yaşanmıştır. Bu durum beraberinde camiamız mensuplarında bir sarsıntıya ve hüsrana sebep olmuş, derin sorgulamaların önünü açmıştır. Ülkücü ve milliyetçi hareket mensuplarının önünde ileriye dönük iki seçenek ortaya çıkmıştır. Ya tam anlamıyla teslimiyet ve siyaset sahnesinin dışına itilmek ya da yeniden değişim, diriliş ve akabinde şahlanışa vesile olmak. Bu şahlanışın yeri ve adresi MHP’dir, yolu ise öncelikle tüzük kurultayı ve akabinde gerçekleştireceğimiz genel kuruldur" diye konuştu.
"YARGITAY KARARINA SAYGI DUYACAKLARINI SÖYLEYENLERİN FARKLI ARAYIŞLARA GİRMELERİ ÇOK MANİDARDIR"
Yılmaz, ülkücü iradenin sesi olan üst kurul delegelerinin kendi aralarında topladıkları 548 imzayı MHP Genel Merkezi’ne avukatları aracılığıyla teslim ettiklerini hatırlatarak, "Başta Genel Başkan ve Genel Merkezimiz bu yazılı talepleri dikkate almamış, hatta yok saymış, mahkeme kapılarını üst kurul delegelerimize adres olarak göstermiştir. Başlayan hukuki süreç Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi’nin vermiş olduğu onama kararı ile nihayete ermiştir. Çağrı Heyeti kongreyi toplamakla tek yetkili olarak görevlendirilmiştir. Önceleri Yargıtay kararına saygı duyacaklarını söyleyenlerin bu onama karşısında farklı arayışlara girmeleri ayrıca çok manidardır. Her şey apaçık ortadayken 19 Haziran tarihli kurultay çağrısını tanımamak haksızlıktır, hukuksuzluktur, ülkücü iradeye güvensizlik ve saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.
"VAZGEÇİLECEK TEK BİR ÜLKÜDAŞIMIZIN OLMADIĞI ŞUURUYLA HAREKET EDİYORUZ"
"Kanunlardan aldığı yetki çerçevesinde olağanüstü kurultay toplanmasında tek yetkili olan Çağrı Heyeti, 19 Haziran 2016 Ankara Büyük Anadolu Otel’inde kongre yapılmasına ilişkin davette bulunmuştur" diyen Yılmaz şunları kaydetti:
"Bu bizim de çağrımızdır. Sürecin başından bu yana onlarca il ve ilçe başkanları görevden alınarak, teşkilatların kapılarına kilitler vurulmuş, ölçüsüz sözlerle ülküdaşlık hukuku zedelenmiştir. Vazgeçilecek bir tek ülküdaşımız olmadığı şuuruyla hareket ederek 19 Haziran’da yapılacak olan tüzük kurultayımıza ülküdaşlarımızı davet ediyoruz. 19 Haziran tarihi yok farzedilen, tanınmayan ülkücü iradenin varlığını sağır kulakların duyacağı, kör gözlerin göreceği gün olacaktır. 19 tek akılla yönetilen MHP değil, ortak akılla ve istişare zemininde yürütülen MHP’ye dönüş günüdür. 19 Haziran her olağanüstü büyük kongre döneminde MHP Genel Başkanlığı’na aday olan birbirinden değerli mümtaz şahsiyetlere ajan, okyanus ötesinin uzantısı, bu dönemde moda tabirle ’paralelci’ gibi iftiralara uğratılmasının, dışlanmasının, yok sayılmasının sona ereceği gün olacaktır."
"BU KURULTAY BANDIRMA VAPURU GİBİDİR, SONU MUTLAKA ZAFERLE BİTECEKTİR"
Yılmaz, Türkiye’nin ve Türk insanının aydınlık günlere kavuşması için özellikle MHP’de bir değişimin gerekliliğine inandıklarını vurgulayarak, "Değişimden yana taraf olduk ve kurultayın toplanmasını talep ettik. Bu taleplerin gerçekleşeceği adres Çağrı Heyeti’nin davetiyle teşkil edilen 19 Haziran 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşecek olan tüzük kurultayı’ır. Bu kurultay Bandırma Vapuru gibidir, sonu mutlaka Türk milleti adına zaferle bitecektir. O ana şahitlik etmek için biz MHP’nin son seçilmiş teşkilat başkanları olarak kurultay salonunda olacağız. Birbirinden değerli bin 211 üst kurul delegesini 19 Haziran’daki olağanüstü kurultayımıza davet ediyoruz. Delegelerimizle birlikte partililerimizi, ülküdaşlarımızı, gönüldaşlarımızı olağanüstü kurultayımıza davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.