Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Seçim Beyannamesinin İzmir Tanıtımı Yapıldı

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 2002 yılında iktidarı devrettiklerinde ülke ekonomisi verilerinin çok daha iyi olduğunu, yanlış uygulanan ekonomi politikaları sebebiyle vatandaşın dar boğaza girdiğini savunarak, MHP seçim beyannamesine...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Seçim Beyannamesinin İzmir Tanıtımı Yapıldı
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 2002 yılında iktidarı devrettiklerinde ülke ekonomisi verilerinin çok daha iyi olduğunu, yanlış uygulanan ekonomi politikaları sebebiyle vatandaşın dar boğaza girdiğini savunarak, MHP seçim beyannamesine konulan politikalarla bu durumları düzelteceklerini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi 3 Ekim’de açıkladığı Seçim Beyannamesi’nin İzmir tanıtımını milletvekili adaylarının katılımıyla açıkladı. Karaca Otel’de gerçekleşen toplantıya İzmir milletvekillerinin il teşkilatı da katıldı.
Konuşmasına AK Parti seçim beyannamesini eleştirerek başlayan MHP İzmir Milletvekili Ahmet Tanrıkulu, “Bizden sonra hazırlanan AK Parti’nin seçim beyannamesindeki hedefleri ve politikaları MHP seçim beyannamesinden aşırılmıştır. Kopyalanmış ve kendi ürünleri gibi sunulmuştur. Bunlardan biri asgari ücrettir. Bin 300 vermeyi cesaret edebilmişlerdi. Mesele şudur, madem kaynak vardı, madem verecektiniz, 13 yıldır neredeydiniz? Niye mahrum bıraktınız?” dedi.
“BİZ İKTİDARI DEVRETTİĞİMİZDE EKONOMİK VERİLER”
MHP’nin 2002 yılında iktidarı devrettiğinde ekonomik rakamların bugünkü duruma göre çok daha iyi olduğunu savunan Tanrıkulu, “2002’de iktidarı devrettiğinde Türkiye ekonomisini yüzde 6.9 ekonomik büyüme devrolunmuştu. Şimdi büyüme 3.1 bu çok önemli bir değerdir.133 milyar dolardı şimdi 405 milyar dolar oldu. Özel sektörü 43 milyar dolardan getirdiler 288 milyar dolara kadar çıkarttılar. Bizim uygulayacağımız politikaların esasında bu borçlanma politikaları ile ilgili çok önemli kıstaslar mevcuttu. Tüketici kredileri 2.3 milyardı, bugün itibariyle 288 milyar liraya geldi. İktidarı bıraktığımızda 4.3 olan kredi kartı borcu şu anda 86.6 milyara ulaştı. İnsanlar bir bankadan aldıkları krediyle diğerini kapatmaya çalışıyorlar. Bizim iktidarı devrettiğimiz dönemde işsizlik yüzde 10.3 işsizlik 2.6 da işsiz insan vardı, bugün geldiğimiz noktada geniş tanımlı işsizlik 5,5 milyon, işsizlik rakamı ise yüzde 16.3. Nereden nereye diyorlardı, Türkiye ekonomisinin geldiği nokta ortadadır. Yanlış uygulanan ekonomi politikaları ülkemizi bu hale getirdi. Biz seçim politikalarımızla bu durumu düzelteceğiz” diye konuştu.
SEÇİM VAATLERİ
Tanrıkulu vaatlerini de şöyle sıraladı: “İzmir’de 2B sorunu var. Villa ile yayla evi arasındaki farkı koruyacağız. Rant dağıtma yolunun önünü tıkayacağız. Yine İzmir’de ecrimisilden kaynaklanan sorunları önleyeceğiz. Kırsal kalkınmayı ilçelere de yaymak istiyoruz. İzmir teşvik noktasında fukaralığın ötesindedir. Teşvik politikasına geçeceğiz ve bunu yaparken bölgesel kalkınmaya dikkat edeceğiz. İzmir’in içi AVM mezarlığına döndü. Bunlar bir müddet sonra ya hastane olacak ya da başka bir şey. Ama bunu bırakın bir kenara esas mesele esnaftır. Bir AVM yaklaşık 54 iş kolu esnafını öldürüyor. Biz AVM’ye karşı değiliz. Gitsin şehrin dışında AVM’leri kursun ama Balçova göbeği, Bornova’nın içine kurmak doğru değil. Yeni işyeri açana 5 yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getireceğiz, 5 yıl süreyle sigorta priminin de üstlenmesini sağlayacağız. Askerlik yapanlara yarısı hibe olmak üzere finansman sağlayacağız. 65 yaş üzeri aylıkları 300 liraya yükselteceğiz, her aileden bir kişiye istihdam sağlayacağız. Şartlı eğitim yardımını da kadınlara vermeyi düşünüyoruz. Aile içinde kadının güçlenmesi için kadına vermeyi planlıyoruz. Evi olmayanlara da 250 lira kira yardımı yapacağız. Bölge ev mahalledeki esnaftan alışveriş imkanı sağlayan hilal kart vereceğiz. Gazi ve şehit çocuklarının anne ve baba şartları tutarsa sınavsız işe alınmasını sağlayacağız. Engelli olup iş bulamayan ailelere de maddi katkı yapacağız. Senede iki defa Mart ve Eylül ayında emeklilere net asgari ücret kadar ödeme yapacağız. Bu bin lira altında emekli aylığı kalmayacak demektir. Taşeron işçileri kadroya alacağız, onların da çalışma hayatını düzenleyecek tedbirleri geliştireceğiz.”
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural da ‘Huzurlu ve güvenli gelecek için’ adlı seçim beyannamesini üzerinden terör konusundaki tutumları sebebiyle AK Parti, CHP ve HDP’yi eleştirerek, birlik ve kardeşliği getirecek olanın Milliyetçi Halk Partisi olduğunu söyledi. Vural seçim beyannamesi kapsamında “120 bin öğretmen, 60 bin emniyet personeli, 25 bin sağlık personelini atayacağız. 20 bin engellinin atamasını gerçekleştireceğiz. Çeşitli meslek dallarından 100 bin genci istihdam edeceğiz” dedi.
MİTİNGE DAVET
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise 11 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting için İzmirlilere çağrı yaptı. Karataş, “Önümüzdeki Pazar günü, İzmir’de miting yapacağız. Saat 14:00’te yapılacak mitinge
Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sabah 08:30 uçağıyla İzmir’e gelecek ve saat 14:00’da da miting gerçekleştirecek. Yine aynı gün 17:45’te geri dönecek. Sevgisi, kaygısı İzmir ile Türkiye olan, bugünkü
gidişattan, durumdan, ülkenin bugünkü halinden memnun olmayan, buna hayır diyen, huzurlu ve güvenli geleceğimizi düşünen bütün İzmirlileri Gündoğdu Meydanı’na davet ediyoruz. Ülke geleceğine sahip çıkmak adına herkesi bekliyoruz. 1 Kasım’dan sonra çok şey değişecek, halkımızın bize destek vermesini istiyoruz” dedi.
OKTAY VURAL’DAN CHP’Lİ MUSA ÇAM’A SERT TEPKİ
Toplantının ardından MHP’li Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın "Terör araştırılsın dediğimizde hayır demekle eyleminizi ortaya koydunuz. Kimin nöbetçi olduğu, eksik oyları tamamladığı gayet ortada. Her şeye ’hayır’ çeken parti olarak gerçek niyetiniz ne siz önce onu açıklayın" sözlerine tepki gösterdi.
“SANA ‘EVET’ AKP’YE ‘HAYIR’ MI DİYECEĞİZ”
Vural toplantının HDP talimatıyla yapıldığını savunarak şunları söyledi: “HDP istedi diye toplantıya çağırdılar. Toplantının amacı çözüm sürecini devam ettirmek şak CHP’li vekiller imza verdi. HDP istedi gittiler. Kimin talimatıyla toplantıya çağırdınız? MHP olarak, AKP’nin HDP ile verdikleri araştırma önergesine de ‘hayır’ dedik. Sana evet AKP’ye hayır mı diyeceğiz? 2014 yılında terörle mücadeleye neden ‘hayır’ dediniz. Otursunlar oturdukları yerde, Kuvayi milliye ve milli mücadele çerçevesinde politikalarını belirlesinler. Dün AKP’nin araştırma önergesine nasıl hayır dediysek buna da hayır dedik. Çok istiyorsa AKP ve HDP’nin kurduğu çözüm önergesine dahil olabilirler. Türkiye cumhuriyetinin terörle mücadelesini sorgulatmayız. O bakımdan MHP’nin tutumu açık net olacaktır. Daha terörün nerden geldiğini bilmiyorsan neyi araştıracaksın? Günaydın. 30 yıldır Türkiye PKK ile mücadele yapıyor bunlar oturup araştıracak önce terörün adını koysunlar ya. Seçim beyannamelerinde terörün adı yok. Askerin ve polisin terörle mücadelesini sorgulatmayız.”
“BİZ DE KIRGINLIK YOK, KIRGINLIĞI BAŞKA YERDE ARAYIN”
Bir gazetecinin seçim liste sıralarında değişiklikler olduğunu ve bu nedenle parti içinde kırgınlıkların olup olmadığı yönündeki sorusuna Vural, “Teşkilatta sıkıntı yok. Kırılganlığı Veysel Eroğlu’nda başka yerlerde arayın. Kırgınlığı 17-25 Aralık’ta kayınbirader-enişte ortaklığı ile iş yapanlara, buradaki cumhuriyet savcısının niye görevden alındığı sorgulatsanız daha iyi olur. Siz onu gidin Cemil Şeboy’a sorun kırgınlık var mı yok mu?” şeklinde yanıt verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.