Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Milletvekili Şeker’den Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na Soru Önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (mhp) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Yazılı Olarak Cevaplandırılmasını Talep Ettiği Soru Önergesi Sordu.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Milletvekili Şeker’den Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na Soru Önergesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Bilecik ve ilçelerinde silikozis hastalığı başta olmak üzere meslek hastalıklarına maruz kalan kaç hasta olduğunu, hastaların tedavi süreçlerini ve sonuçlarını sordu.
MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, önergesinde, Bilecik ili ve ilçelerinde seramik alanında üretim yapıldığını, yüzlerce işçinin bu fabrikalarda çalıştığını belirtti. Son yıllarda Bozüyük ilçesinde bulunan seramik fabrikalarındaki işçiler arasında silikozis teşhisiyle tedavi görmeye başlayanlar olduğunu hatırlatan Şeker, "Halen de bu vatandaşlarımız arasında Ankara’daki Meslek Hastalıkları Hastanesi’nde kontrollere giden, teşhis ve tedavi süreci yaşayan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Yüzlerce işçimiz hayat mücadelesi gereği, helal kazancını emek ve alın teriyle kazanırken bu tür hastalıklara maruz kalması, yöremizde hem işçi kardeşlerimizi hem de kıymetli ailelerini tedirgin etmiştir. Bu vatandaşlarımız sahipsiz kaldıklarını düşünerek seslerini duyurmaya, yetkililere bu konudaki mağduriyetlerini iletmeye ve çeşitli vesilelerle bu sorunlara dikkat çekmeye çalışmışlardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının ilimizi ziyaretinde de, kendisine bu konularla ilgili bilgi vermişlerdir. Ancak kendilerine bu konuyla ilgili doğru bir bilgilendirme yapılmamıştır. Mağduriyetleri giderilmemiştir” diye belirtti.
“BİLECİK’TE SİLİKOZİSE MARUZ KALAN KAÇ HASTA VAR?”
Bahattin Şeker, Bakan Müezzinoğlu’na, "Bilecik’te fabrikalarda ve iş yerlerinde silikozis ve benzeri meslek hastalığına sebep olan ortam ve gerekçelerle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bir denetlemesi olmuş mudur" diyerek, “Bakanlığınızın bu konuda yöremizdeki şikayetler üzerine almış olduğu önlemler, kararlar ve yürütmekte olduğu uygulamalar var mıdır? Bu konularda bakanlığınızın yöremizde uyguladığı bir yaptırım olmuş mudur? Yöremizde bulunan hastanelerde, meslek hastalıkları ile ilgili birim kurulması ve bu konuda uzman doktorlar atanması yönünde bir çalışmanız var mıdır? Bu vatandaşlarımız hastalık teşhis, kontrol ve tedavi süreçlerini, şehir dışına çıkmadan sürdürebilecek midir? Yöremizde bu konuyla ilgili olarak, işverenleri ve işçileri bilgilendirecek bir çalışmanız ve bu ve benzeri hastalıklara maruz kalan işçi kardeşlerimizin, yasal olarak hem teşhis, kontrol veya tedavi süreçlerini devam ettirebilmesi ve hem de haklarını koruyabilmesi için bakanlığınızın bir uygulaması var mıdır? Bu işçi kardeşlerimiz ve aileleri gelecekten endişe etmektedir, bu konuyla ilgili olarak kendilerine bir destek verilecek midir" sorularını yöneltti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.