Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Milletvekili Prof. Dr. Aydın’dan Çarpıcı IŞİD Açıklaması

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, IŞİD konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydın, IŞİD’in oluşmasında İngiliz, Amerikan ve İsrail istihbarat örgütlerinin birlikte çalıştıklarını iddia etti.TBMM’de, Türk Silahlı...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, IŞİD konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydın, IŞİD’in oluşmasında İngiliz, Amerikan ve İsrail istihbarat örgütlerinin birlikte çalıştıklarını iddia etti.
TBMM’de, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın tümü üzerinde MHP Grubu adına söz alan Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, IŞİD konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Amerika’daki Ulusal Güvenlik Ajansı eski çalışanlarından Edward Snowden’ın ortaya attığı bir iddiaya atıfta bulunan Aydın, “Snowden’e göre İngiliz, Amerikan ve İsrail istihbarat örgütleri Irak-Suriye İslam Devleti yani IŞİD’in oluşmasında birlikte çalıştı. Snowden tarafından sızdırılan belgelere göre, bölgedeki Yahudi devletinin korunmasının tek yolu sınırlarına yakın bir yerde bir düşman yaratmaktır” dedi.
TERÖR ÖRGÜTLERİ DEVLET TARAFINDAN BÜYÜMEDEN YOK EDİLMİŞTİR
Uluslararası rekabette açıktan ve doğrudan savaşların söz konusu olmadığını, bunun yerine taşeron olarak terör örgütlerinin kullanıldığını ifade eden Aydın, “Bunun en tipik örneklerinin ETA, IRA terör örgütü ya da Almanların Baader-Meinhof’udur. Bu üç terör örgütü de güçlü devletler tarafından herhangi bir büyümeye ya da siyaseten gelişmeye izin verilmeden çıktıkları yerlerde yok edilmişlerdir. Terör bağlamında şimdi bütün bu tarihî ve siyasi gerçekleri bir tarafa bırakarak bu yüce Meclisi, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletini ve yüce milletimizi bir takım Marksist Leninist propaganda kaynaklarıyla meşgul etmek; akla, irfana, vicdana ve sağduyuya hakarettir” diye konuştu.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ AĞAÇ KOVUĞUNDAN ÇIKMIŞ BİR DEVLET DEĞİLDİR”
“Türkiye Cumhuriyeti devleti ağaç kovuğundan çıkmış bir devlet değildir” diyen Kamil Aydın, “Türkiye Cumhuriyeti, kökleri binlerce yıllık geçmişleriyle mazide yerini almış ve güçlü bir devlet geleneği olan bir yapıdan gelmektedir. Bin yılı aşan, birlikte yaşama azim ve kararlılığının bir ifadesidir. Bu azim ve kararlılığın varlığını en son Sevr’i bir yok hükmünde sayıp "Ya istiklal ya ölüm!" diyerek küllerinden tekrar dirilip ve onu da Lozan’da uluslararası bir teminat altına alarak bir kez daha göstermiştir. Bu da bütün renkleri ve unsurlarıyla yüce Türk milletinin aynı zamanda ordu milleti olduğunun bir ifadesidir. Söz konusu vatan olduğunda resmî üniformaya ihtiyaç duymak söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Son yüzyılda devletlerin savaşlarla elde edemediklerini başkaldırılar, ayaklanmalar ve terörist girişimlerle denediklerini vurgulayan Aydın, “Ülkemize özellikle 1984 yılından bu yana ayrılıkçı bir terörist örgütü musallat edildi. Zaman zaman kararlı mücadeleler sonucu yok olma noktasına getirilen PKK terör belasına, zaman zaman da siyasi hesaplar ve mülahazalar sonucu gözden kaçırılarak can suyu verilmiştir. Bunun en somut tezahürü 2009-2015 yılları arasında romantize edilen bir Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi ve demokratik açılım rüyasıyla yaşatılmıştır. Bu süreçte, Türk devlet geleneğinin en güvenilir ve stratejik ayağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri zaafa uğratılıp, itibarsızlaştırılmaya çalışılıp, bunda da kısmen başarı sağlanmıştır. Çünkü Türkiye’nin stratejik kara kutuları açılmış, önemli bilgiler ve belgeler ortalığa düşmüş, askerî başarılar hafife alınmış, sahte ve düzmece dosyalarla soruşturmalar düzenlenmiş, hatta yüzlerce vatandaşın katili teröristler gizli tanık yapılarak, her rütbeden asker hapse atılarak büyük aile dramları yaşatılmıştır. Öyle ki ordumuzu komuta edecek yüksek rütbeli asker bırakılmamıştır” dedi.
BÖLÜCÜBAŞI MANDELALAŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI
Habur’da çadır mahkemelerinin kurulduğunu ve böylece teröristlerin pişman olmadıklarını beyan etmelerine rağmen şehirlere taşındığını ifade eden Aydın, “Eli kanlı bölücübaşının mesajları meydanlarda ve medya aracılığıyla okunmuş ve mitik bir kahraman gibi Mandelalaştırmaya çalışılmıştır. Bu da yetmezmiş gibi, Oslo’da gizli görüşmeler sonunda verilen Mahallî İdareler Yasası başta olmak üzere, birlik ve beraberliğimiz yok edecek tavizler ve nihayet, Dolmabahçe’de var olan mutabakat gündeme gelmiştir. Bu tavizler sonucu muhatap alınan terör örgütünün bölgede silahlanma, mayınlama, mahkemeleşme gibi gölge bir devlet havasına girmiştir. Bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Eylül 2015 tarihli Hürriyet gazetesine verdiği beyanatta çok açık bir şekilde kabullenmekte ve ifade etmektedir. Aynen okuyorum: ‘Çözüm süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm sürecini bunlar âdeta güneydoğuda, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler, çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.’ diyerek beyanatını noktalamış, açıklamasını yapmıştır” sözlerini kullandı.
"TERÖRLE MÜCADELE YASASINA DESTEK OLACAĞIZ!
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, parti olarak 1 Kasım seçim beyannamelerine koydukları terörle mücadele maddesinin bugün yasa olarak önlerine geldiğini belirterek, destek vereceklerinin altını çizdi. Aydın, “Bu kanuna Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlendirilmesinin hukuki altyapısını oluşturmak, belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve yaptıkları işlerde güven içerisinde hareket edebilmeleri ve bu işlerden dolayı ileride haksız ve mesnetsiz ithamlara maruz kalmamaları maksadıyla terörle mücadelede görevini yürüten kamu görevlilerine hukuki koruma getirme amacıyla hazırlanan bu yasaya biz de kendi programımız çerçevesinde ‘evet’ diyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.