Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Mersin İl Başkanlığı’nda bayramlaşma töreni

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.MHP Mersin İl Başkanlığı’nda, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
MHP Mersin İl Başkanlığı’nda, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili Oktay Öztürk, Mersin milletvekili Baki Şimşek, MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, partililer ile bayramlaştı.
"Devletler arasında dostluk ve düşmanlık olmaz, daima menfaatler söz konusudur"
Bayramlaşma öncesi konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bir süre önce Rusya ve İsrail ile araların soğuk olduğunu hatırlatan Öztürk, "İlla bunlarla dövüş demiyoruz. Farklı şey söylüyoruz. Tarih hep milletler arasında mücadele ile geçmiştir. Ancak şimdiki yöneticiler bir şeyi unutuyorlar. Devletler arasında dostluk ve düşmanlık olmaz, daima menfaatle söz konusudur. Sen kendi menfaatini düşüneceksiniz. Bugün ağzından çıkan lafın yarın ne olacağını hesap edecek kadar ön görüye sahip ehil bir el olacaksın. Biz şimdi bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Sokaktaki bir vatandaşın yaptığı yanlış telafi edilebilir ama devlet adamının hatası telafi edilemez. Sen şimdi uğraş ki yeniden dost kazanasın" şeklinde konuştu.
Suriyeli mültecilere vatandaşlık konusunu eleştiren Öztürk, "Misafir başımızın üstüne. Ama bu toprağın tapusunu üzerine çıkaracağın adamın, bu toprakların her zerresinin şehit kanıyla yıkandığını biliyor ve emeğinin olması gerekir" diye konuştu.
"Geçmişten ders alarak geleceğe bakarsak, kaybettiklerimizi en kısa sürede telafi ederiz"
Milletin hakkını ve hukukunu savunma noktasında her türlü mücadeleyi vereceklerini belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşallah bizi son sözü söylemek mecburiyetinde bırakmazlar. Kimseye verilebilecek bir zerre toprağımız olmadığı gibi kimseye feda edilebilecek bir tek insanımız yoktur. Bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlar Allah’ın bize emaneti, bu ülkenin çok değerli unsurudur. Onun için ülkücülerin bir şeyi görmesi lazım. Eğer MHP’nin üzerine gidilmiyorsa bilesiniz ki onu da teslim almışlardır, artık yapacak bir şey yok. Eğer MHP’nin üzerine gidiliyor ise bilesiniz ki hayat devam ediyor, ilelebet devam edecektir. Bunun için birbirimizin hatası olabilir. Birbirimizin hatasını ortaya çıkarmak yerine acaba nasıl kapatırız, nasıl telafi ederimin peşine düşeceğiz. Birbirimizin gözünü oymak yerine birbirimizi daha fazla nasıl sevebilirizin mücadelesini vereceğiz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. İman etmedikçe de cennete giremezsiniz. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Biz birbirimize kenetlendiğimiz vakit, biz geçmişi kurcalamak yerine ondan ders alarak geleceğe ait düşüncelerimizi yoğunlaştırdığımız vakit inşallah kaybettiklerimizi en kısa sürede telafi ederiz, inşallah bu millete de umut olmaya devam ederiz."
Konuşmaların ardından parti yöneticileri ile partililer bayramlaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.