Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Lideri Bahçeli, Dündar’a Saldırıyı Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Can Dündar’a yapılan saldırı ile ilgili, “Çok üzücü bir olay böyle bir saldırıyla mahkeme kararının zamanlamasıyla örtüşür bir durumda olması ayrıca düşündürücüdür"...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Can Dündar’a yapılan saldırı ile ilgili, “Çok üzücü bir olay böyle bir saldırıyla mahkeme kararının zamanlamasıyla örtüşür bir durumda olması ayrıca düşündürücüdür" değerlendirmesini yaptı.
Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 12. dönem sertifika döneminde kapanış konuşması yapan yapılan törenin ardından MHP Lideri Bahçeli, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Basın mensuplarının, “Eğer ihtiyaç hâsıl olursa Türkiye’nin milli çıkarlarını savunmak için hükümete verdiğiniz fiili destek hukuki bir boyut alabilir. Milliyetçi Hareket Partisi ülkede milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olacaktır. İfadelerini kullandınız acaba bu ifadeniz iktidar partisinin vereceği başkanlık teklifine bir destek olarak yorumlanabilir mi?” sorusunu yanıtlayan Bahçeli,”Konuşmamamızı tek bir boyuta indirgeyerek hükümetin veya Cumhurbaşkanı’nın isteği doğrultusunda bir cevabı bizden beklemeyiniz, Bizim söylediğimiz çok daha derin çok daha anlamlı çok daha ülke yararı içindir” dedi.
Meral Akşener ile ilgili başlatılan inceleme sürecine ilişkin sorulan soruya açıklama yapan Bahçeli konuşmasında şunları kaydetti:
“Olağanüstü kurultay talebinin öncülüğünü yapan üç beş arkadaşımız bulunmaktadır. Bunların; Türkiye gezileri sürmektedir. Geziler sırasında değişik görüşlerini ortaya koymaktadırlar. Yalnız bu konuşmaların içerisinde bazı ifadeler var ki bu davaya gönül vermiş insanlarımızı rahatsız etmekte, genel merkezimizin bu konu üzerinde bulunmasını arzulamaktadır. Bizde konuşmaları birbirlerini tamamlayan ve bir bütünlük içerisinde değerlendirmek açısından bir inceleme kurulu oluşturduk. Bu kurulun verebileceği bir rapor bana ulaştığı vakit Merkez Disiplin Kurulu’nun kapsamı içerisinde hangi maddeye uyuyor ise onu uygulamaya koymak Genel Başkan’ın da görevidir. Bundan sonraki durum Merkez Disiplin Kurulu heyetine bağlıdır. Oraya da Genel Başkan’ın müdahale etme hakkı yoktur. Dolayısıyla Disiplin Kurulu’na sevk edilecek konuşmalara, cümlelere rast geldiğimiz takdirde Merkez Disiplin Kurulu’na göndereceğimden herkesin emin olması lazım “
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a karşı gerçekleştirilen suikast girişiminin mahkeme kararının zamanlamasıyla örtüştüğünün altını çizen Bahçeli, “Çok üzücü bir olay böyle bir saldırıyla mahkeme kararının zamanlamasıyla örtüşür bir durumda olması ayrıca düşündürücüdür o bakımdan saldırgan yakalanmıştır. Böyle bir davranış cezası kalmamalıdır. Sayın Can Dündar’a çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.