Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Vahapoğlu: "Af'ta kararlıyız"

Bursa Haber’in konuğu olan MHP Bursa 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, hükümete yönelik af çağrısını yineledi. Vahapoğlu, affın aslında hükümetin de gündemine girdiğini düşündüğünü, bunun nasıl ve ne şekilde yapılacağının önümüzdeki süreçte ele alınabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 01:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP'li Vahapoğlu: "Af'ta kararlıyız"

Özgür EKİNCİ

Bursa Haber Gazetesi’nin düzenlediği ‘Gündem Toplantıları’nın konuğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Hidayet Vahapoğlu oldu. Bursa Haber Medya’nın Kestel’deki binasında gerçekleşen toplantıya Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve basın mensupları katıldı. Toplantıda merak edilen konular hakkında bilgi veren Vahapoğlu, ülke atmosferinin olumlu bir havada olduğunu söyleyerek, şunları söyledi: “Basından aldığımız kadarıyla tüm Türkiye’de seçim atmosferi olumlu bir havada geçiyor. Bir huzur ortamı var. Bursa’da da siyasetçiler arasında genel anlamda karşılık saygı ve anlayış hakim. Öte yandan bu süreçte çevre kirliliğine dikkat etmeye çalışıyoruz. Afişler noktasında görüntü kirliliğine mahal vermemeye çalışıyoruz. Ben kendi seçim aracımdaki ses sistemini en aza indirdim. Diğer insanlara zarar vermeden, rahatsız etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’ye, Türk dünyasına ve ülkemize karşı güzel duygular besleyen İslam ülkeleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

‘İTTİFAK SÜRECEK’

Cumhur İttifakı’nın seçimden sonra devam edip etmeyeceği sorularını yorumlayan Vahapoğlu, şunları söyledi: “Cumhur İttifakı bir seçim ittifakı değil. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında protokol imzaladı. Bu protokol aynı zamanda Türkiye’nin hedeflediği 2023, 2053 ve 2071 tarihlerini de kapsıyor. Bu tarihler neden bahsediyor ona bakmak lazım. Türkiye’de bazı şeyler değişiyor. Bu değişim olumlu anlamda bir değişim. Cumhur İttifakı kazansa, herkes kazanacak. Bizim için söz konusu vatan. Genel başkanımız da bu doğrultuda bir adım attı. İktidar da bizim yıllardır savunduğumuz değerlere geldiği için böyle bir ittifak oluştu. Diğer yandan AK Parti içinden bazı adaylar, seçimden sonra bu ortaklığın bozulacağını söylüyor. Bunlar daha fazla alkış almak için yapılan söylemler. Kendi partilerinin hedeflerinden, amaçlarından bihaberler. Nitekim Devlet Bey’in ve Cumhurbaşkanımızın ikazlarıyla bu sorun çözüldü. Bizim partimizden de zaman zaman bu tarz söylemler oluyorsa da bunlar haddini aşan sözler. Bizim duruşumuz nettir.”

‘AF, AK PARTİ’NİN DE GÜNDEMİNDE’

Bahçelinin gündeme getirdiği af hakkında da konuşan Vahapoğlu, Cezaevlerinde büyük bir yığılma olduğunu belirterek, “Suçun çeşitleri var. Af konusunda kriterlerimiz net.  Biz bu affı ülkemize, askerimize kurşun sıkmış, hainlik yapmış, teröre bulaşmış, masum insanımızı katletmiş, kadına ve çocuklara cinsel istismarda bulunmuş kişiler hariç kişiler için istiyoruz. Mesela ticari bir suç işlemiş veya buna benzer suçlar var bunlar affedilebilir. Dünyanın her yerinde, hatta dikta ile yönetilen ülkelerde bile zaman zaman af çıkıyor. Aslında AK Parti’nin gündeminde af konusu var. Sanırım ilk kez genel başkanımız dillendirdiği için, MHP ister, AK Parti yapar izlenimi oluşmasın diye yanaşmıyorlar. Ancak seçimden sonra bu konuyu gündeme getireceklerdir. İsteğimiz bayramdan önce çıkması. İnsanımız sevdiklerine kavuşsun” dedi.

‘BEDELLİ ASKERLİK ESNETİLEBİLİR’

Gündemdeki bedelli askerlik konusuna değinen Vahapoğlu şöyle konuştu: “TSK’nın bir dönem bedelli askerlik konusunda haklı bir turumu vardı. Ancak, ülkemiz için yurt dışında önemli bir görev icra eden veya ekonomi, eğitim noktasında bu ülke için kritik işler yapan insanlarımız var. O işini bırakıp gelse zararı daha çok olacak. Biz de bu noktada bu kişiler için esneme yapılabilir düşüncesindeyiz. Ancak, bunun yıpratılmaması lazım. Çünkü bizde ‘her çocuk asker doğar’ anlayışı var. Asker bir milletiz. Bu vatanı bu anlayışla savunuyoruz. Askere gidecek insanımızı gücendirmeden, buna hassasiyet gösterilip yeniden yapılandırılabilir.”

BURSA HABER ANI DEFTERİ’NE İMZA

Bursa Haber Anı Defteri’ni imzalayan Vahapoğlu, yazısında şunları kaleme aldı: “24 Haziran 2018 seçimlerinden önce, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiğimiz Bursa Haber Gazetesi’nde gördüğümüz ilgiye teşekkür ederiz. Bursa basın dünyasının temel taşlarından Bursa Haber ailesine ülkeye, Bursa’ya, demokrasiye katkılarından dolayı MHP adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.