Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, İnebolu Limanı’nın özelleştirilmesinin İnebolu’ya yapılan en büyük haksızlık olduğunu söyledi.Çınar,...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, İnebolu Limanı’nın özelleştirilmesinin İnebolu’ya yapılan en büyük haksızlık olduğunu söyledi.
Çınar, beraberinde MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Sevda Saydam İrgin, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ve MHP Kadın Kolları İl Başkanı Fazilet Değir ile birlikte Kastamonu’da bulunan yerel gazeteleri ziyaret etti.
Ziyaretlerde gündemi değerlendiren Emin Çınar, Kastamonu’nun her meselesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergeleri ile gündeme getirmeye çalıştığını belirterek, İnebolu Limanı’nın protokol kuralları dışına çıkarılarak özelleştirme kapsamına alınmasının ilçeye yapılan en büyük haksızlık olduğunu söyledi.
Bir zamanlar İnebolu Limanı’nın İnebolu Belediyesi’nin işletimi bünyesinde olduğuna dikkat çeken Emin Çınar, “Dönemin valisi ve şu an Manisa Valisi olan Erdoğan Bektaş döneminde Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. Balıkçı barınaklarının durumu, kapasite artırımı, kullanılan binalar ve düzenlemeler ile ilgili protokol imzaladı. İnebolu Belediyemiz çok olumlu bir tavır sergileyerek limanın devrini gerçekleştirdi. Bugün gelinen noktada limanın kapasitesinin düşürüldüğünü görüyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Hal böyle olunca hem halkımız hem de İnebolu Belediyesi duruma haklı gerekçelerle tepki göstermiştir. Çünkü kandırılmıştır. Biz herkesin verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz. Bu özelleştirme Kastamonu ve İnebolu’nun geleceği için mi yapılmak isteniyor yoksa belli sermaye gruplarının istikbali için mi? Burada herkes vebal altında kalır. Altının çok iyi araştırılması gerekiyor” dedi.
Uzun zamandır açılması beklenen Sunta Köprülü Kavşağı’nın açılmasının yılan hikayesine döndüğünü ifade eden Çınar, ayrıca vatandaşların tepkisine neden olan Doğu Çevre Yolu için zamanında Kastamonu Belediyesi’ni suçlayanların şimdi kimi suçlayacaklarının merak edildiğini söyleyerek, “Kamulaştırma nedeniyle Doğu Çevre Yolu ile ilgili süreçte belediye başkanlığımız suçlandı. 2015 yılının sonuna geldik ancak çevre yolunu hala açamadık. Önceki seçim döneminde çevre yolunun bugün yarın açılacağı konuşuluyordu. Son 3 haftada 3 trafik kazası meydana geldi. Vatandaşlarımız neredeyse canlarından oluyorlardı. Çevre yolu için ihale yapıyoruz, sonunu getiremiyoruz. Dönemin Başbakanı’nın Kastamonu ziyaretinde Sunta Kavşağı’nı alelacele açıyoruz ancak hala tam olarak kavşağı teslim alamıyoruz. Sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu Sunta Kavşağı’ndaki düzenleme hala bitmedi” diye konuştu.
"Sağlık konusunu her fırsatta kendilerine seçim malzemesi yapan siyasi zihniyetin ambulanslarla sevk edilen, sevk edilirken yollarda hayatını kaybeden vatandaşların durumunu sorgulamadığını" kaydeden Emin Çınar, yoğun bakım ünitelerinde yer bulamayan vatandaşların Karabük’ten sağlık alanına medet umar hale geldiğini söyledi.
Siyasi iktidarın gerçekleri gizleyerek oy fırsatçılığı yaptığını ileri süren Çınar, "Gaflet içerisinde düşmüş olan temsilcileri köylere giderek köylerin sorunlarını 1 Kasım itibariyle destek verdikleri takdirde çözeceklerini beyan ediyorlar. Bu vekiller 13 yıldan beri tek başına iktidarda bulunurken Kastamonu’nun köylerinin sorunlarını çözemediler de 1 Kasım itibariyle mi çözecekler? Kastamonu’nun sorunları bunların iktidarda kaldığı süre içerisinde büyüyerek devam ediyor. Devletin kaynakları kullanılarak yapılmış olan Doğa Kültür Köyü’nün durumunun sorgulanması gerekiyor. Binlerce lira harcanarak yapılmış, atıl vaziyette bırakılmış olan Doğa Kültür Köyü’nün enkaz haline dönüştüğü günü de görebiliriz. Diğer atıl vaziyette bırakılmış olan yatırımları da göz önünde bulundurursak Kastamonu’yu kamu çöplüğü görünümüne sokanların hesabının sorulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Sevda Saydam İrgin de, şöyle konuştu: “Büyükşehirlerde görmüş olduğumuz tecrübemizi kendi memleketimizde hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. Çalışkanlığımızla, güvenirliliğimizle, dürüstlüğümüzle halkımızın gönlünde bir güven duygusunu aşılamaya çalışacağız. Bir bayan olarak kendime güveniyorum. Kastamonu’ya bir farkındalık oluşturacağıma inanıyorum. Kadınların sorunlarından en iyi kadınlar anlar. Bu noktada kadınlarımızın sorunlarını çözmek için yetki verilirse en iyi şekilde kullanacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.