Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İl Başkanı Akbudak: 27 Mayıs 2015 tarihe kara leke olarak geçecek

MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, 27 Mayıs 1960 askerî darbesinden sonra 27 Mayıs 2015 tarihinin de bir kara leke olarak Türk siyasi tarihine geçeceğini, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı miting olacağını söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP İl Başkanı Akbudak: 27 Mayıs 2015 tarihe kara leke olarak geçecek
MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, 27 Mayıs 1960 askerî darbesinden sonra 27 Mayıs 2015 tarihinin de bir kara leke olarak Türk siyasi tarihine geçeceğini, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı miting olacağını söyledi. Erdoğan’ın Aydın’a bir cumhurbaşkanı gibi değil, AK Parti Genel Başkanı gibi geleceğini ve karşılanacağını iddia eden Akbudak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mayıs mitingi, Aydın’da tarihe geçecektir. Burada mazlum edebiyatı yapacak, Adnan Menderes’e sahip çıkacak. 27 Mayıs 2015 tarihi de Aydın’da Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlık ilkesi yeminine sadık kalmadığının bir göstergesi olarak tarihe geçecektir.” dedi.

MHP il binasında partililerle birlikte basın açıklaması yapan Cem Akbudak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’da katılacağı toplu açılış töreninin, AK Parti mitingi olduğunu iddia etti. Erdoğan'ın tarafsızlık yeminine sadık kalmadığını öne sürerek, “Cumhurbaşkanı cumhurun mu başıdır, AKP’nin mi başıdır? Böyle çift başlı bir yönetim, bugüne kadar görülmemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’da yapacağı açılış mitingi sebebiyle 27 Mayıs bir daha tarihe geçecektir. Cumhurbaşkanı, göreve başlamadan önce tarafsızlık üzerine yemin etmiş bir kişidir. Bugüne kadar hiçbir cumhurbaşkanında böyle bir şey görmedik. Pankartlarda görüyoruz, 89 tesisin açılışından bahsediliyor. Son bir yılda Aydın’da hangi tesis yapıldı veyahut da İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu tesis var da bizim mi haberimiz yok? Bu düpedüz AKP mitingidir. 'İleri demokrasi' diyordu Sayın Cumhurbaşkanı, herhalde bizim bilmediğimiz ama onun bildiği ileri demokrasi bu olsa gerek. Ben bunu şahsım, partim ve Aydın adına kınıyorum. Tarafsız bir kişinin, bir parti mitingini düzenleyebilmek için geçmişte açılışı yapılmış, Aydın’a kazandırılmış tesislerin açılışını yapma bahanesiyle miting düzenlemesi Aydın’a, demokrasiye ve siyasi partilere hakarettir. Seçime gölge düşürmektir. Eğer siz AKP’nin genel başkanı olarak devam etmek istiyorduysanız, cumhurbaşkanı olmayacaktınız. Cumhurbaşkanı cumhurun mu başıdır, AKP’nin mi başıdır?” dedi. Halkın baskı ve tehdit altında olduğunu iddia eden MHP İl Başkanı Akbudak, “İnsanlar baskı altında kaldıkları, baskıyla korkutuldukları için bir baskıyla uyarıdan sonra, 'şunu yaparız, bunu yaparız' baskısı, tehdit ve rüşvet gibi algılanıldığı için vatandaşlarımız belki mitinge geleceklerdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs’ta 11 kuruma ait, toplam 391 milyon TL’ye mal olan 89 yatırımın açılışını yapacak. 7 Haziran 2013 yılında faaliyete geçen 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi’nin yanında bazı barajların yan dereleri ve bazı yan derelerin kısımları da açılışı yapılacak yerler arasında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.