Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İçin Olağanüstü Kongre Kararı

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. Mahkemenin atadığı 3 kişilik kayyum, MHP’yi kongreye götürecek. MHP ise kararı Yargıtay’a taşıyacak.MHP’de muhalifler olağanüstü kurultay talebiyle...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. Mahkemenin atadığı 3 kişilik kayyum, MHP’yi kongreye götürecek. MHP ise kararı Yargıtay’a taşıyacak.
MHP’de muhalifler olağanüstü kurultay talebiyle açtıkları davayı kazandı. Kararı alkışlarla karşılayan muhaliflerin ‘Ülkücü hareket engellenemez’ sloganlarına diğer taraf ise ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganlarıyla karşılık verdi. iki taraf arasında gerginlik yaşandı. Kararın ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Yücel Kum, “MHP 1969’dan beri süregelen bir gelenektir. Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından bugün hukuka uygun olmadığını düşündüğümüz bir tesis edilmiştir. Bu karara karşı kapsamlı bir açıklama MHP Genel Merkezi tarafından yapılacaktır. Karar kesin değildir. Yargıtay yolu açıktır. Kesinleşmeden icra edilmesi mümkün değildir. Bugüne kadar süregelen yargı uygulamalarına da bütünüyle aykırı olduğunu düşünüyoruz. Temyiz hakkımızı da kullanacağız” diye konuştu.
“3 TANE ÇAĞRI HEYETİ ÜYESİ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"
Dava sonrası açıklama yapan muhaliflerden Sinan Oğan’ın Avukatı Kürşat Ergün ise, şunları kaydetti:
“Yaklaşık 3 aydır süren olağanüstü kongre taleplerine ilişkin hukuki durum bugün itibariyle sonuçlanmıştır. Burada bizim dava dilekçemizde beyan etmiş olduğumuz hususların tamamı mahkeme tarafından Sayın Hakim tarafından kabul edilmiştir. MHP’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nun toplanması için bizim dilekçemizde beyan etmiş olduğumuz 3 tane çağrı heyeti üyesi görevlendirilmiştir. Bu noktadan sonra bizler gerekçeli kararı alır almaz MHP olağanüstü kongresinin toplanması için gerekli süreci başlatacağız. Bu noktadan sonra olağanüstü kongreyi yapabilmek adına tüm iş ve işlemleri yürütme yetkisi çağrı heyetine verilmiştir. Ancak şöyle bir yanlış durum anlaşılmasın, buradaki görevlendirme sadece olağanüstü kongre sürecinin yürütülmesine ilişkindir. Bunun dışında MHP Genel Merkezi görevdedir, genel Merkez Yönetimi görevdedir. Ancak olağanüstü kongreye ilişkin herhangi bir işlem tesis etme yetkisi tamamen ortadan kalkmıştır. Bizim çağrı heyeti olarak bildirdiğimiz isimler bu süreci yönlendirecektir.”
"KARARI ALIR ALMAZ KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ"
Bundan sonra işlenecek takvimle ilgili ise Ergün, “Genel Merkez Yargıtay yoluna gidebilir. Bu açıdan kanuni durum söz konusudur. Ancak Genel Merkezin Yargıtay aşamasına gidecek olması bizim işlem niteliğimizi ortadan kaldırmaz. Biz gerekçeli kararı alır almaz, bu zannediyorum bugün veya Pazartesi günü. Bu kararı alır almaz bu kongre sürecini başlatıyoruz. Bu süreç başladıktan itibaren 1,1,5 ay itibariyle sonuçlanması beklenen bir süreçtir. Çağrı heyetindeki isimler Mehmet Bilgiç, Ali Sağır, Ayhan Erel görevlendirilmiştir. Bu görevlendirilen kişiler partimizin üst kurul delegeleridir. Öz ve öz ülkücü hareketin, milliyetçi hareketin evlatlarıdır. Bu noktadan sonra herkes müsterih olsun” ifadelerini kullandı.
Dava sonrası çıkışta taraflar arasında yaşanan gerginlikle ilgili Ergün, “Burada taraf yok. Burada tek taraf var. Bu tarafta ülkücü hareketin bizzat kendisidir. Şuanda hangi noktada olursa olsun arkadaşlarımız var. ülküdaşlık hukuku çerçevesinde biriz, beraberiz, bütünüz ve hep birlikte tek yumruk olarak kongre sürecine gideceğiz” dedi.
Öte yandan 1 Kasım seçiminde MHP’deki oy kaybı üzerine; Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan gibi isimler genel başkan adaylıklarını açıklayarak, seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi için tüzük kurultayı toplanması talep etmişti. Bunun için delegelerden toplanan 543 imza, MHP Genel Merkezi’ne sunulmuştu. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayın 18 Nisan 2018’de toplanacağını açıklamıştı. Muhalif isimler, konuyu 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşımış, 3 kişilik çağrı heyetinin toplamasını ve kurultaya gidilmesini talep etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.