Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Grup Başkanvekili Vural’dan Yabancı Diplomatlara Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, konsolosların gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı ‘MİT TIR’ları’ davasına katılmasına ilişkin, “Yabancı diplomatların şov haline getirip süreç içinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, konsolosların gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı ‘MİT TIR’ları’ davasına katılmasına ilişkin, “Yabancı diplomatların şov haline getirip süreç içinde bir müdahil olma, taraf olma yaklaşımlarını doğru bulmuyoruz. Medya özgürlüğü ile ilgili taraf oluşturulacaksa, bununla ilgili zemin farklıdır” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti’nin anayasa teklifini Nisan ayında Meclis’e getireceği ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun anayasa referandumunun ekim veya kasım ayında yapılabileceğine ilişkin sözleriyle ilgili bir soru üzerine Vural, “Mevcut İç Tüzük kurallarına göre bununla ilgili teklif getirebilir ama unutulmasın ki partilerin anayasası olmaz, toplumun anayasası olur. Muhakkak anayasalar konusunda ortak bir zemin oluşturulması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi olarak her platformda açıkçası devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Türk milletinin milli kimliği, dilimizin Türkçe olduğu ve bu yönüyle bakıldığında vatandaşlık tanımının değiştirilemeyeceği, parlamenter sistemin güçlendirileceği bir anayasa çerçevesinde meseleye bakılması gerekiyor. Uzlaşma Komisyonu’nda da tavrımız bu oldu. Eğer Uzlaşma Komisyonu devam etseydi de devletimizi devlet, milletimizi millet yapan temel değerler ekseninde meseleye bakacağımızı ifade etmiştik. Bu defa da Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu eksende bakışını değiştirmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Vural, dokunulmazlıkla ilgili soru üzerine şunları söyledi:
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak öncelikli olarak aziz milletimizin talebi ve özellikle Sayın Başbakan’ın da milletimize karşı taahhüdü olan terörle ilgili fezlekelerin Karma Komisyon’da görüşülmek suretiyle parlamentoya getirilmesidir. Terörle mücadele konusunda bir siyasi irade gerekiyor. Teröre destek olanlara fezlekeler konusunda mütereddit tavrı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin anayasa çerçevesinde muhtemel bir işbirliğini dinamitlememek için taktik adım olarak kullanıldığını müşahede ediyoruz. Anayasa yapmaktan bahsedenlerin zaten anayasada dokunulmazlık ilkesi olduğuna göre, bu durumda dokunulmazlık konusunda yaptıkları bu girişimin taktik anlamda olduğunu ortaya koymaktadır.”
Konsolosların gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı ‘MİT TIR’ları’ davasına katılmasına ilişkin olarak Vural, yabancıların Türkiye’nin iç işlerine girmesini eleştirdiklerini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisini mahkum eden bir karar ertesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosunun verdiği destek konusunda tavrını neden oluşturmamıştır veya Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluşu sürecinde 26 defa Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosu ile hangi görüşmeleri yapmıştır, hangi eksende görüşmeler yapmıştır? Bunların da ortaya çıkması gerekmektedir. Yabancı diplomatların şov haline getirip süreç içinde bir müdahil olma, taraf olma yaklaşımlarını doğru bulmuyoruz. Medya özgürlüğü ile ilgili taraf oluşturulacaksa, bununla ilgili zemin farklıdır. Böyle bir konuya müdahil olunması gerçekten sorgulanması gerekir. Bu konunun söylem olarak kullanılması yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu konudaki tavrımız neden Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrudan doğruya iletilmiyor? Bu konu politik bir mesele değil. Muhatabı da doğrudan doğruya çağırırsınız, bu konudaki tavrınızı ortaya koyarsınız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.