Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Grup Başkanvekili Vural’dan HDP’ye Sert Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP’li iki milletvekilinin teröristin cenazesine katılmasına sert tepki göstererek, "Buraya gidenlerin, bunları destekleyenlerin yeri TBMM değildir. Orada bir milletvekili ’onun...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP’li iki milletvekilinin teröristin cenazesine katılmasına sert tepki göstererek, "Buraya gidenlerin, bunları destekleyenlerin yeri TBMM değildir. Orada bir milletvekili ’onun yolu bizim yolumuz’ demek suretiyle yollarını çizmişlerdir" dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar toplantısındaki açıklamalarına ilişkin, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk devletini, aziz milleti kendi ömrüyle özdeşleştirebilir. Bu devletin adı Tayyiban değil, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu topraklarda Türk milleti var olduğu sürece yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bile, ’Benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’. Bu devlet milli bir devlettir, yani milletindir. Milli mücadeleyi yapan ve Cumhuriyeti kuran da aziz milletimizdir. Sayın Cumhurbaşkanı biliniz ki insanoğlu fanidir. Bu cümleleri ancak ölümsüzlük iksiri içen, kendini başka bir yerlerde görenler sarf edebilir. Bu millet tarih boyunca vardır, bu devlet ebedi müddettir. Bu devletin sahibi millettir. Millet yıkılmadığı sürece merak etmeyin Sayın Cumhurbaşkanı bu devlet yıkılmaz. Bu devleti kuran irade yüz yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti devam ediyor" dedi.
Dokunulmazlıklarla ilgili bir soru üzerine ise Vural, "Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle çok net tavır sergilemiştir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin beka sorunu tehdidi ile karşı karşıya kaldığı, PKK terör örgütünün fiili bir kalkışma, işgal sürecinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletvekillerinin terör örgütüne destek vermelerinin kabul edilemeyeceğini, millet iradesiyle bunun bağdaşmayacağını icat etmiş ve 40 milletvekili ile dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili iradeyi ortaya koyacaklarını açıkça belirtmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin terör örgütü ile ilişkili olanların dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili niye mütereddit davrandıklarını anlayabilmiş değilim. Ama Sayın Başbakan’ın çağrısı ile ilgili olarak Sayın Genel Başkanımız açıklama yapacaktır" diye konuştu.
Anayasaya eklenecek geçici bir madde ile dokunulmazlık dosyalarının kaldırılabileceğine ilişkin soru üzerine Vural, "Bize bir talep gelmiş değil. Şu anda parlamentoda Adalet ve Kalkınma Partisi 40, Cumhuriyet Halk Partisi 137, Milliyetçi Hareket Partisi 14, HDP’nin 267 olmak üzere 458 dokunulmazlık dosyası bulunmaktadır" dedi.
Vural, HDP’li iki milletvekilinin teröristin cenazesine katılmasına sert tepki göstererek, “Yuh olsun. Buraya gidenlerin, bunları destekleyenlerin yeri TBMM değildir. Orada bir milletvekili ’onun yolu bizim yolumuz’ demek suretiyle yollarını çizmişlerdir. Böyle bir iradeyi kullananların millet iradesini kullanmaya hakkı yoktur. Ya milletin egemenliği, ya silah egemenliği. Ya terörist ya milletvekili. Yolunu çizeceksin. Ya Kandil ya Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu mesele kişisel mesele değildir, beka meselesidir. Bizde milli şuur içinde bu irade karşısında kendi irademizi kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.