Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Grup Başkanvekili Vural: "Şehit Kanları Üzerinden Müzakere Masalarına Oturanların Milletimiz Kubbelerini Başlarına Yıkar"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terörle mücadeleyi güçlendirmek için kanun tasarısı gönderildiği ortam içinde terör örgütlerine doğrudan haber geldiğini söylemesi mücadele eden asker ve polisin mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terörle mücadeleyi güçlendirmek için kanun tasarısı gönderildiği ortam içinde terör örgütlerine doğrudan haber geldiğini söylemesi mücadele eden asker ve polisin mücadele azmini zedeler" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, MHP Grup Yönetim Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. 7 Haziran’dan itibaren 550 şehidin verildiğini hatırlatarak, Başbakan Yıldırım’ın "Terör örgütüyle bugünlerde görüşebiliriz. ’Silahları bırakabiliriz’ Doğrudan uzantılarından böyle haberler geliyor" dediği yönünde iddiada bulunan Vural, "Bu açıklama terör örgütünü doğrudan doğruya muhatap almaktır. Yeni Habur, Oslo, Dolmabahçe hazırlığıdır. Eli kanlı katillerle müzakere için yer yapma girişimleridir. Bir Başbakana terör örgütünden nasıl doğrudan doğruya haber geliyor. Terör örgütüyle ne zaman görüştüğünüz ey hükümet. Alçakça vatan evladını şehit ederken, Başbakan teröristlere onların uzantılarıyla doğrudan dolaylı haberleşme kanalı olduğunu ifade ediyor. Terör örgütünün muhatabı nasıl hükümet olabilir? Nasıl Başbakan bunu söyleyebilir. İstanbul’da şehit olan polislerin kanı üzerinden ne mesajlar gönderiliyor. Karnında bebeğiyle şehit olan kadınların kanı kurumadan bu nasıl gaflettir? Kandil ile AKP arasında kırmızı telefon hattı mı var? Hangi akil adamlara hangi balıkçılar bulanık suda balık avlamak için devreye sokulmuştur" ifadelerini kullandı
"BU MİLLETİN BAYRAĞI, DİLİ, CUMHURİYETİN MİLLİ ÜNİTER DEVLET YAPISI TARTIŞILMAZ"
Terörle müzakere olmayacağını ifade eden Vural, "Eli kanlı terör örgütünün elini sıkan ve niyeti olanlar o kanda kendileri boğulacağını bilmelidir. Bunlar terör örgütüyle bir müzakere zemini oluşturmak için bir takım faaliyetlerin olduğunu göstermektedir. Başbakan, şehit kanları üzerinden müzakere masalarını oturanların milletimiz kubbelerini başlarına yıkar. Sayın Başbakan bir de bayrağımızı tartışabileceklerini söylüyor. Bir Başbakan ’gel buyur konuşalım’ diyor. Neyi konuşacaksın? Türkiye’nin egemenliğini, sembolünü, terör örgütüyle konuşabileceğini söyleyen zihniyet neyi konuşacaktır? Ne demek bayrağı konuşmalım? Yani gerçekten bunlar üzerine konuşacaksanız oh hoş, size bu hakkı kim verdi? Bu milletin bayrağı, dili tartışılmaz, Cumhuriyetin milli üniter devlet yapısı tartışılmaz" şeklinde konuştu.
"DEVLET YÖNETMEK CİDDİ BİR İŞTİR"
Başbakan Yıldırım’ın terörle mücadeleye darbe vurduğunu öne süren Vural şunları söyledi: "Süratle AKP ve Başbakan bu sözlerini düzeltmelidir. Bunlar AKP hükümetinin kafasının karışık olduğunu ortaya koymaktadır. Sen git o görüşmelerini havuzda kimlerle yapıyorsan yap. Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Bu konuda zafiyet kabule dilemez. Bu ciddi bir zafiyettir. Terörle mücadeleyi güçlendirmek için kanun tasarısı gönderildiği ortam içinde terör örgütlerine doğrudan haber geldiğini söylemesi mücadele eden asker ve polisin mücadele azmini zedeler."
Menbiç’e ABD ve YPG’nin düzenlemiş olduğu operasyona ilişkin olarak ise Vural şu ifadeleri kaydetti:
"Bu operasyona da fiili destek verecek noktaya gelmiştir. Bir taraftan ’PKK, YPG terör örgütüdür’ diyeceksiniz öbür taraftan bu operasyona destek vereceksiniz. Bu kuşatma görülmektedir ki hükümet birlikte ve bütünlüğümüzü koruma noktasında sınır ötemizde bile milli dış politikayı tahkim edebilecek noktada olamadığını göstermektedir."
"HEDEFİMİZ TERÖR ÖRGÜTÜ, BÖLÜCÜLER OLMALIDIR"
Kılıçdaroğlu’na saldırı ile ilgili olarak siyasetçilerin daha dikkatli bir üslup kullanılması gerektiğinin altını çizen Vural, "Bu üslupta Binali Yıldırım’ın ifadeleri, Kılıçdaroğlu’nu hapiste yatan DHKP-C’yi ziyareti. Kime mesajdır. Kesinlikle yapılanlar doğru değil. Terör örgütüne karşı saf tutuyorsak onların bozulmaması gerekiyor. Bütün bunlar terörle mücadele karşısında saflarımızı zayıflatmaktadır. Hedefimiz terör örgütü, bölücüler olmalıdır. Cenaze törenine gelen bir muhalefet liderine yapılması gereken husus orada acıları paylaşma iradesi ortaya koymalıdır. Bir numaralı sorumlusu bu süreçlerin terör örgütüne karşı zafiyet içinde olan politikalardır. Çözüm süreçleri bu sorumluluk sahibi olanların bunların bedelini ödemesi gerektiği açık ve net. Hangisi olursa olsun terör örgütünün uzantıları dışındaki vatandaşlarımız terör örgütünü güçlendirecek hak etmediği bir takım desteklerin verilmesini sağlayacak girişimlerden uzak durmaya davet ediyorum" dedi.
"HAPİSHANELERDE VEKİLLER SUÇSUZ İNSANLARI MI ZİYARET EDİYOR?"
"Hapishanelerde vekiller suçsuz insanları mı ziyaret ediyor?" diye soran Vural, "Suçluları ziyaret ediyorlar, zaten kanun tarafından İnsan Hakları Komisyonuna verilmiş görev çerçevesinde. Kamuoyunun çok merak ettiği hususlar değil. Cezaevi koşullarıyla ilgili bir değerlendirmedir. Anayasa değişikliğinin son gün imzalamasını doğru bulmuyoruz. 15 güne mal olması terörle mücadele uzantılarına karşı yargının harekete geçmesini 15 gün geciktirmiştir. 15 gün bekletti. Neden son gün imzaladığını açıklaması gerekiyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.