Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Grup Başkanvekili Akçay’dan ’idam cezasına’ ilişkin açıklama

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, idam cezasının geri getirilmesi yönündeki tartışmalarla ilgili, “İdam cezasının tekrar geri getirilmesi için TBMM’ye kanun teklifiyle gelirse bugüne kadar idamın kaldırılmasına tek karşı çıkan MHP,...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, idam cezasının geri getirilmesi yönündeki tartışmalarla ilgili, “İdam cezasının tekrar geri getirilmesi için TBMM’ye kanun teklifiyle gelirse bugüne kadar idamın kaldırılmasına tek karşı çıkan MHP, elbette aziz milletimizle oluşan bu temayülü değerlendirecektir ve karşılıksız bırakmayacaktır” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Akçay, TBMM’de darbe girişimine ilişkin düzenlediği basın toplantısında Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını ve idam cezasının geri getirilmesine yönelik olarak, “Artan terör olayları karşısında da bu gündeme getirilmiştir. Bugün itibariyle AKP geç kalmıştır. Vatan hainleri, teröristler idam cezasının olmayışından cüret bulmuşlardır. İdam cezasının tekrar geri getirilmesi için TBMM’ye kanun teklifiyle gelirse bugüne kadar idamın kaldırılmasına tek karşı çıkan MHP, elbette aziz milletimizle oluşan bu temayülü değerlendirecektir ve karşılıksız bırakmayacaktır. Bu konuda da başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere partimizin yetkili kurumları hükümetin getireceği öneriyi değerlendirecek ve yapıcı olarak bir katkı vermeye çalışacağımız aşikardır. Bu konuda yalnız hamaset yapılmasın. 2004’ten bu yana yaptıkları gibi, dokunulmazlıkların kaldırılmasında yaptıkları gibi, bir de bu darbe teşebbüsünde bulunanlar, terörist eylemler gündeme getirilmesi gibi. Peki bu teröristler, terör eylemi yapanlar, terör ele başları ne olacak? Bu kapsama getirilmelidir. 15 Temmuz’dan sonraki eylemleri kapsar ama önceki suçlar için idam cezası ne olacak? Bu da hukuk uzmanlarının inceleyeceği husustur” değerlendirmesini yaptı.
Akçay, hükümeti konu ile ilgili olarak hassas davranmaya davet ederek, “Gecenin karanlığında yapılan eylemlerde neler yapılabileceği, nelerle karşılaşılabileceği herkesin meçhulüdür. Her türlü provokasyona açık durumda kışlaların önünde bir kısım insanların kışlaya taş attıklarını, askere, TSK’ya hakaret ettiklerini gördük. Bu tür olaylar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.
Er ve erbaşların yargılanmasına ilişkin olarak Akçay, “Erlerin komutanları tarafından verilen emirleri sorgulayıp reddetme ihtimalini söyleyemeyiz. Askerlerimizi farklı bir kategoride değerlendirmek gerekir. Sokaklara çıkan, gazetelerin basılmasında görevlendirilen er ve erbaş sayısının az olduğunu görüyoruz. Binlerce, on binlerce asker sokaklara çıkmış değil” şeklinde konuştu.
Halkın silahlanması konusunda Akçay, “Son derece vahim, yanlış ve şiddetle reddettiğimiz bir açıklama. Sen kim oluyorsun da böyle bir açıklama yapıyorsun. Bir milis gücü mü oluşturmak istiyorsunuz? Devlet silahını kimlerin nasıl kullanacağı anayasamızda, kanunlarımızda açık şekilde yazılmış. Devletin askeri ve polisi dışında kimse bu amaçla silahlanıp da ben filan hadiseye karşı çıkacağım diyerek sivil vatandaşların silahlanmasının önünü açamaz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.