Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Grup Başkanvekili Akçay’dan Almanya’ya ’Soykırım’ Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Almanya Parlamentosu’nun aldığı kararı değerlendirerek, “3 milyondan fazla vatandaşımızın yaşadığı Almanya’da yüz binlerce çocuğa Türklere hakaret eden, iftira atan sözde...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Almanya Parlamentosu’nun aldığı kararı değerlendirerek, “3 milyondan fazla vatandaşımızın yaşadığı Almanya’da yüz binlerce çocuğa Türklere hakaret eden, iftira atan sözde soykırım konusunu ders kitaplarında işleyeceklerini söylüyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Akçay, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı.
Almanya Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesine ilişkin olarak, “Hükümet üzerine düşen çalışmaları yapmamıştır. Alman Parlamentosu’nun aldığı bu kararı kınıyorum. Bu karar Türk-Alman ilişkilerine çok büyük zarar vermiştir, vermeye devam edecektir. Almanya sıradan bir ülke değildir. Yüzyılı aşkın bir süredir siyasi, ekonomik, ticari ve pek çok boyutlu ilişkilerimizin olduğu bir ülkenin Türkiye’yi, Türk milletini töhmet altında bırakmaya çalışan ve iftira atan bu kararına şiddetle kınıyoruz. 3 milyondan fazla vatandaşımızın yaşadığı Almanya’da yüz binlerce çocuğa Türklere hakaret eden, iftira atan sözde soykırım konusunu ders kitaplarında işleyeceklerini söylüyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bütün dünya ve Alman parlamentosu şunu bilsin ki, 1915 yılında Türkler vatanının savunmuştur. Birinci Dünya Savaşı yaşadığımız şartlar içinde dört bir yanda hem içimizdeki isyanlarla hem de dört bir yanda savaşırken, Anadolu ve Osmanlı sınırları içinde tam 23 tane Ermeni isyanı vardı. Bu isyanlarla boğuşmuştur. O zaman Osmanlı Meclisi’nde 23 Ermeni milletvekili vardı” değerlendirmesini yaptı.
Soykırımın yaptırımı olmadığına ilişkin olarak Akçay, “Teselli kaynağı değil, bilakis devlet, hükümet yönetme şuurunda olmayanların söyleyeceği sözdür. Türklere katliamcı olarak okutturacaklar, bu onlar için bir şey ifade etmiyor mu? Türkiye’nin dış sorunlarına, iç sorunlarına Başkanlık, Anayasa söylemleriyle gündemi geçiştirmeye çalışıyorlar. Maalesef Türk milletinin gündemi dışında hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı.
"BAŞKANLIK SİSTEMİNDE NEYİ GETİRECEKLERİNİ SÖYLEMİYORLAR"
Başbakan Yıldırım’ın Başkanlık sisteminin gündemlerinde olduğunu söylediğini hatırlatan gazeteciye Akçay, “Neyi getireceklerini söylemiyorlar. Ağızlarındaki baklayı bir türlü çıkarmıyorlar. Adına ‘başkanlık’ dedikleri, yasama, yürütme ve yargı sistemi tek elde toplamayı amaçlayan bir sistem amaçlıyorlar. Gerçekten Türkiye’nin ihtiyacı ve iyi ve yenilenmiş olan Anayasa olmadığı aşikar. İki de bir uyum, uyum, diyorlar. 21 ayda 7 hükümet değiştirmişsiniz. Bu uyumsuzluk sistemden kaynaklanmıyor, bizatihi yönetenlere kaynaklanan bir sorun var. Ülkeyi yönetemeyenler suçu kendilerinde aramak yerine suçu sisteme yükleyerek, kendi sorumluluklarını göz ardı etmeye çalışıyorlar. Başbakan başını koymuş olabilir, ama 6-7 ay sonra başı da gider. Başbakan başına dikkat etsin” şeklinde konuştu.
Kırmızı çizgilerin ihlaline yönelik bir soru üzerine ise Akçay, “Kırmızı çizgi dedikçe, ne ses var ne seda. Suriye’de Türkiye’nin aleyhine çok tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Son gelişmeler bir izdüşümü. ABD ve Rusya Türkiye’nin çıkarları aleyhine tutum aldıkları çok açık. Suriye politikasının yeniden değiştirilmesi ve ABD ve Rusya ilişkilerin Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda geliştirilmesini doğru buluyoruz” ifadelerini kullandı. (AUÖ-CO-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.