Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den HDP’ye Sert Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’li milletvekillerinin Anayasa Komisyonu’ndan terörist marşı ile ayrılmalarını sert sözlerle eleştirerek, “Bir cinnet halindeler. Gazi Meclis’te bulunacaksın, İmralı’daki...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’li milletvekillerinin Anayasa Komisyonu’ndan terörist marşı ile ayrılmalarını sert sözlerle eleştirerek, “Bir cinnet halindeler. Gazi Meclis’te bulunacaksın, İmralı’daki caniyi öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değil. Bunlar zavallı insanlar haline gelmiştir” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, HDP milletvekillerinin Anayasa Komisyonu’nu terk ederken slogan attıkları ve terörist marşını söylemelerinin hatırlatılması üzerine, “Bir cinnet halindeler. Gazi Meclis’te bulunacaksın, İmralı’daki caniyi öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değil. Bunlar zavallı insanlar haline gelmiştir” dedi.
Bir gazetecinin kendisine destek deklarasyonuna imza atmayan milletvekilleri olduğunu belirtmesi üzerine Bahçeli, “Böyle bir deklarasyon görmedim. Ama ne varsa basında bazı çevrelerden öğreniyoruz. Şimdi inceleyin bakalım var mı böyle bir şey” şeklinde konuştu.
Oktay Vural ile aralarında bir problem olup olmadığına ilişkin soruya ise Bahçeli, “Oktay Bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda bir soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP’yi karmakarışık ediyorsunuz, şimdi de pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Sizin göreviniz nedir? Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak, hiç mi bütünleştirici olmayacak? Basın demek Türkiye’yi inkar etmek mi?” yanıtını vererek tepki gösterdi.
AK Parti’de ciddi görüş ayrılıkları olduğunun belirtilmesi üzerine Bahçeli, “Biz başka partilerin içişlerine karışmayız. Dedikodu yapmayız, fitnenin yayılmasına katkı sağlamayız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.