Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde iktidar partisi ve Cumhurbaşkanının gündeme getirdiği Diyanet İşleri ile ilgili söylemlere değindi. Bahçeli, “Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden ucuz siyaset yapan müflis ve maneviyat...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde iktidar partisi ve Cumhurbaşkanının gündeme getirdiği Diyanet İşleri ile ilgili söylemlere değindi. Bahçeli, “Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden ucuz siyaset yapan müflis ve maneviyat tüccarlarının yapamadığını yapacağız ve imamsız, müezzinsiz cami bırakmayacağız.” dedi.

Kayseri mitinginde ekonomik vaatlerine de değinerek neler yapacaklarını açıklayan MHP Genel Başkanı, asgari ücretin 1400 lira olacağını söyledi. Zaman zaman miting alanındakilerin “Devletin başına Devlet gelecek” sloganlarıyla konuşması kesilen Genel Başkan Bahçeli, şunları söyledi; “Seçim Beyannamemizi 'Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek' adıyla 3 Mayıs günü açıkladık. Beş ana projemizle milletimizin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk. Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır.”

“Kaynaklarını hesaplayarak açıkladığımız plan ve projelerimiz bir yönüyle iktidar programıdır” diyen Bahçeli, “Hedeflediğimiz toplumsal onarım döneminin ilk etabında emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Ve bunda kararlıyız. Ayrıca emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri için, esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödeneklerini emekli aylığına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Tarımda sorun büyüktür. Girdi maliyetleri dayanılmaz seviyelerdedir. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının sonunda 7 Haziran’da partisi için oy isteyerek, “Hepinizi Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. Bizimle Yürü Kayseri. Bizimle Yürü Türkiye. Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.