Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Beş Dosya Da Benim Var”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Beş dosya da benim vardır. Tezkereler, fezlekeler Meclis’e gelmiştir. Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa, hangi fezlekede hangi suçu işlemişiz onları öğrenir,...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Beş dosya da benim vardır. Tezkereler, fezlekeler Meclis’e gelmiştir. Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa, hangi fezlekede hangi suçu işlemişiz onları öğrenir, sonra da savunmamızı yaparız" dedi.
Bahçeli, MHP Grup Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Dokunulmazlıkların Kaldırılması Kanun Teklifi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasına ilişkin soru üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dokunulmazlıkların kaldırılması yolunda Meclis iradesine saygı duyarak onaylaması saygıdeğer bir davranıştır. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, terörizmin kazandığı boyutlar dikkate alınırken böyle bir karar olumlu karşılanmalıdır. Beş dosya da benim vardır. Tezkereler, fezlekeler Meclis’e gelmiştir. Bize de yüce yargının mensupları davet çıkartırlarsa, hangi fezlekede hangi suçu işlemişiz onları öğrenir, sonra da savunmamızı yaparız" dedi.
Sinan Oğan’ın adaylığı konusunda Bahçeli, "O tartışma değil, gerçektir. Sinan Oğan Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilmiştir. 23. Asliye Hukuk, 2 Kasım sabahı Milliyetçi Hareket Partisi’nin ihraç kararını bozmuştur. Dolayısıyla ihraç kararı sonrası üyeliği konusunu gündeme getirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ihraç kararındaki ısrarını sürdürmüş ve Yargıtay’a başvurmuştur. Yargıtay’da henüz daha inceleme yapılmadığını duyuyoruz. Bu durumda bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay’dan henüz karar çıkmadığına göre partimizin üyesi sayılamaz. Ama Yargıtay Milliyetçi Hareket Partisi’nin kararına uygun beş sıfırlık bir uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa partiye üye olarak kabul edilir. Yargıtay’ın karar vermesi gerekir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.