Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “CHP artık bir yol ayrımına gelmiştir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin açıklamaları hakkında, “Sayın Bahçeli’ye ‘Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir’ diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin açıklamaları hakkında, “Sayın Bahçeli’ye ‘Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir’ diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki sözleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Bahçeli’nin CHP’nin Adli Yıl Açılış Töreni’ne dair tutumunu sorgulayan açıklamasına Böke’nin verdiği cevabı kontrolsüz olarak değerlendiren Yalçın, “Anlaşılan odur ki Türkiye’nin içinden geçtiği badireli günlerde oluşan milli mutabakat ve siyasi konsensüs havası, CHP’nin özürlü bünyesine fevkalade ağır gelmiş ve ana muhalefet partisi çok çabuk reddiyecilik ve inkarcılığa başlamıştır” şeklinde konuştu.
CHP’nin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunması noktasında samimiyetsiz bir şekilde hareket ettiğini kaydeden Yalçın, “Farklı siyasi tutum ve görüşlere rağmen Türkiye’yi düze çıkarmak için ortak noktalarda birleşilmesinin milli bir yükümlülük olduğu gerçeğinin bütün toplum kesimlerinde teslim edildiği bir zaman diliminde CHP, yine tıynetine ve fikriyatına uygun bir tavır içine girmiştir. CHP, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunması noktasındaki samimiyetsizliğini ve ikiyüzlülüğünü çabuk açık etmiş, milli meseleler söz konusu olunca ittifak eden geniş toplum kesimleriyle bir türlü dokusunun tutmayacağını bir kez daha ispatlamıştır. CHP Yenikapı’daki mitinge AKP ve MHP ile yan yana katılırken de demek ki samimiyetsizdi. Madem Devlet Bahçeli, Erdoğan rejimine destek veriyordu, CHP’nin MHP ve milletle birlikte Yenikapı’da ne işi vardı? CHP artık bir yol ayrımına gelmiştir. Ana muhalefet partisi kararını vermelidir: Milli birlikten yana mı olmalıdır, ayrışmadan yana mı tutum takınmalıdır” ifadelerini kullandı.
“Sayın Böke açıklamalarını Kandil’den yapmalıdır”
“CHP artık HDP ağzını terk etmeli, kendi özüne dönerek Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıkmalıdır” diyen, Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer aksi düşünülüyorsa bundan böyle Sayın Böke açıklamalarını Kandil’den yapmalıdır. Sayın Bahçeli’ye ‘Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir’ diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu olarak davet edebilirler. Böyle olduğu takdirde çok sırıtmayacaktır. Sayın Devlet Bahçeli’yi Erdoğan rejimine destek vermekle suçlayan Baasçı kafayı ana muhalefet partisine yakıştırmakta zorluk çekiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.