Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Elazığ’da

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ortalıkta birçok şeyin konuşulduğunu ve bu şartlar altında kısa vadeli bir erken seçimin olmasının mümkün olmadığını söyledi.MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve MYK üyesi...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Elazığ’da
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ortalıkta birçok şeyin konuşulduğunu ve bu şartlar altında kısa vadeli bir erken seçimin olmasının mümkün olmadığını söyledi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve MYK üyesi Adem Özbay ile birlikte MHP İl Teşkilat yeni binasının açılışı için Elazığ’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, havalimanında açıklamalarda bulundu. Bir partinin genel başkanının değişmesinin onların içişleri olduğunu fakat bu başbakan olunca ülkenin tamamını ilgilendirdiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, kendilerinin buna kendi içişlerindeki bir anlaşmazlık olarak değerlendirdiklerini ve ileriki günlerde bunun daha net olarak ortaya çıkacağını söyledi.
22 Mayıs’ta AK Parti’nin yeni genel başkanlarının ve buna bağlı olarak da boşalan başbakanlık koltuğunu doldurmak üzere bir olağanüstü kongre yapılacağını aktaran Karakaya, “Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günleri, özellikle terörle mücadele konusundaki şuanda yapılan çalışmaları, yine bunun devamında mecliste bekleyen dokunulmazlıkla ilgili yasa tasarısı ,bunları hepsini bir arada düşündüğümüzde ülkenin cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar beka sorunu yaşamadığını hep birlikte dikkate aldığımızda çok önemli bir gelişme. Bu gelişmeleri takip edeceğiz. Bu süreç içerisinde AK Parti’nin kongrede nasıl çıkacağını hep birlikte bekleyeceğiz. Bu ülke açısından da önemli” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bir şekilde kendi iç anlaşmazlıkları ya da cumhurbaşkanıyla doğan anlaşmazlıklardan dolayı koltuğunun boşaldığını savunan Karakaya, “Burada herkes kendine uygun bir senaryonun peşine takılıyor. Buna kimisi erken seçim, kimisi koalisyon olacak diyor. Kimisi de AK Parti’de kongreden sonra belli kopuşların olacağını, başka yeni bir partiye gidiş gibi şeyler deniliyor. Yani ortalıkta birçok şey konuşuluyor. Ama bu şartlar altında kısa vadeli bir erken seçimin olması mümkün değil. AK Parti’nin kongre sonucunu beklemek gerekiyor. Bu kongre sonucunda küskünler ve tavsiyeler olacak mı, herhalde onlar birçok şeyi belirleyecek diye düşünüyorum. Bu şartlarda erken seçim olayı en son gündem olabilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.