Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: "Hükümet 2023 Hedeflerini Revize Etmelidir"

Şubat iki aylık öneme baktığımız zaman ihracatımızın yüzde-10.5, ithalatımızın yüzde-13.8 gibi yüksek bir oranda azaldığı görülmektedir. İhracatta 500 milyar dolar, gayri safi milli hasılada 2 trilyon dolar hedeflere ulaşma imkanı...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şubat iki aylık öneme baktığımız zaman ihracatımızın yüzde-10.5, ithalatımızın yüzde-13.8 gibi yüksek bir oranda azaldığı görülmektedir. İhracatta 500 milyar dolar, gayri safi milli hasılada 2 trilyon dolar hedeflere ulaşma imkanı uzunca bir süredir tamamen ortadan kalkmıştır. Hükümetin ciddiyetini korumak için bu hedefleri acilen revize etmesi kamuoyuna ve ekonomi çevrelerine mantıklı ve ulaşabilir hedefler göstermesi ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümete uyarılarda bulundu. Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova’da operasyonların 14 Mart tarihinden bu yana devam ettiğini belirten Ayhan, bu tarihten beri 22 şehidin olduğuna dikkat çekerek, "Bu operasyonlar İçişleri Bakanının Sur ve Cizre’de temizledik iddiasının hemen ardından başlamıştır. Ancak basında yer alan haberlerde Nusaybin’de güvenlik birimleri ile valilik arasındaki uyumsuzluktan bahsedilmektedir. Eylül ayında yedi örgüte karşı yapılması istenen operasyonlara izin verilmediği ortaya çıkmıştır. Bu sorunların hiçbiri daha önceki Cumhuriyet hükümetlerinde yaşanmamıştır" ifadelerini kullandı.
Başbakan Davutoğlu’nun ’sokaklara çıkın’ çağrısına yönelik olarak ise Ayhan, "Alışveriş merkezlerine gitmek için seferberlik başlatılmıştır. Geç bile kalmıştır. Ancak bu arada ABD hükümeti Türkiye’deki vatandaşlarına ve asker ailelerine Türkiye’yi terk edin çağrısı yapmıştır. Vatandaş kime inanacağına şaşırmıştır. Sokakları teröre, Güneydoğu’da kamu güvenliğini teröriste teslim edenler, polisin, askerin, valinin emriyle karakola, kışlaya hapsedenler, sorumluluklarının gereğini yerine getirmedikçe vatandaş kime güvenip sokağa çıkar? AKP hükümeti sokakları polis memurlarına zimmetlemekle sorumluluktan kurtulacağını mı sanmaktadır" şeklinde konuştu.
Ayhan, şunları kaydetti:
"Dolar bazında milli gelirin 2015 yılında 719 milyar dolara gerilediği ve yüzde 9.9 azaldığı görülmektedir. Bu seviye 2023 hedeflerinin neredeyse üçte birine tekabül etmektedir. Aynı şekilde fert başına düşen milli gelir 2014 yılında 10 bin 400 dolar iken, 2015 yılında 9 bin 261 dolara gerilemiştir. Yani ülkemiz 2015 yılında bin 100 dolar daha fakirleşmiştir. Bugün ticaret verileri açıklandı. İhracat 14 ay sonra ilk kez yüzde 1.4 de olsa arttı. Ancak Şubat ayı 29 gündür. Nitekim Ocak-Şubat iki aylık döneme baktığımız zaman ihracatımızın yüzde -10.5, ithalatımızın yüzde -13.8 gibi yüksek bir oranda azaldığı görülmektedir. İhracatta 500 milyar dolar, gayri safi milli hasılada 2 trilyon dolar hedeflere ulaşma imkanı uzunca bir süredir tamamen ortadan kalkmıştır. Hükümetin ciddiyetini korumak için bu hedefleri acilen revize etmesi, kamuoyuna ve ekonomi çevrelerine mantıklı ve ulaşılabilir hedefler göstermesi ihtiyacı bulunmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.