Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Yardımcıları Elazığ’da

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP’nin kongrelerden kaçan bir parti olmadığını belirterek, dışarıdan birilerinin MHP üzerinden emellerine kavuşamayacağını söyledi.MHP Elazığ İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Başkan Yardımcıları Elazığ’da
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP’nin kongrelerden kaçan bir parti olmadığını belirterek, dışarıdan birilerinin MHP üzerinden emellerine kavuşamayacağını söyledi.
MHP Elazığ İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı törenle yapıldı. Törene, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya, Atilla Kaya, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MYK üyesi Adem Özbay, İl Başkanı Oğuzhan Demir ve parti üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Karakaya, siyasetin tüm sorunların çözümünü yapan kurum olduğunu belirterek, “Bugün Türk siyaseti ciddi bir çıkmaza girmiştir. Siyasi partilerin bir şekilde değiştirilmesi ve dönüştürülmesi noktasında bazen ahlaksızca müdahalelerin yapıldığını görüyoruz. MHP ile ilgili 1 Kasım’dan sonra olağanüstü kongre süreci başlatıldı. Bu olağanüstü kongre talebinde bulunan ve imza verenler de bizim ülküdaşlarımız, kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızdır. Dışarıdan birileri MHP üzerinden emellerine kavuşamayacaklardır. MHP 47 yıllık siyasi geçmişinde olduğu gibi birliğini, dirliğini her zaman sağlayacaktır" dedi.
MHP’nin geleneklerinin olduğunu dile getiren Karakaya, "MHP kongrelerden kaçan bir parti değildir. Kongre tarihini belirlemiştir. Önümüzdeki 9 Ekim’den itibaren ilçelerle beraber olağan bir kongre sürecini başlatmaktadır. Olağan kongre süreciyle partililer bir araya gelip istişarede bulunacak ve önümüzde yapılacak bir seçimde Allah’ın izniyle tek başına iktidarda olacak" diye konuştu.
“GERÇEK SEBEBİNİ BİLMEK İSTİYORUZ”
AK Parti’nin almış olduğu kongre kararı hakkında konuşan Karakaya, “Partiler siyasi olarak genel başkanlarını değiştirir ona mensupları, delegeleri karar verir ama görevdeki başbakan hepimizi ilgilendirir. Hiç kimsenin Türkiye’nin geleceğini riske atmaya hakkı yoktur. Millet ve MHP olarak bunun gerçek sebebini biz de bilmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.
MHP’nin olarak 7 Hazirandan sonra 1 Kasım seçimlerinde milletvekili sayısının yarı yarıya düştüğünü dile getiren Karakaya, "MHP’yi milletvekili sayılarıyla, oy oranlarıyla değerlendirenler yanlış yaptıklarını mutlaka göreceklerdir. MHP sayıların ötesinde bir özgül ağırlığı olan siyasi harekettir. Türk milletinin en son kalesi ve göz bebeğidir" dedi.
“TÜRK SİYASETİ SIKINTININ İÇİNDE”
Türk siyasetinin ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu da ifade eden Karakaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Terörle mücadele de iktidar partisinin göstermiş olduğu kararlığı bugün itibariyle destekleyeceğimizi ve terörle mücadele de sonuna kadar arkasında olacağımızı söyledik. Türkiye şuan olağanüstü kongreye giden AKP kongre sonuçlarına kilitlendi. Bu kongre sonucunun ne olacağını, nasıl çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Ama şunu bilelim ki MHP olarak bizim kaybedecek zamanımız yok.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.