Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ Bilecik’te

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Gaziantep Milletvekili, MHP genel başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bilecik’te partililerle buluştu.MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı Bilecik’te Söğüt...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Gaziantep Milletvekili, MHP genel başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bilecik’te partililerle buluştu.
MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı Bilecik’te Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, görevden alınan eski MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, İl Başkanının görevden alınmasının ardından görevinden istifa eden eski MHP Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Gülmüş Filoğlu, İl Genel Meclis üyeleri ve az sayıda partili katıldı. Özdağ, Bilecik ziyaretlerinde ilk olarak Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin kayınpederi Şeyh Edebali’nin Türbesini ziyaret etti. Burada dua okuyan Özdağ, çıkışta türbe tabelası altında partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
ŞEHİDİN VASİYETİ YERİNE GETİRDİLER
MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın konuşması sırasında sağ elleriyle bozkurt işareti yapacaklarını ve bunun nedenin açıklayan görevden alınan eski MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, “Ben buradaki heyetten bir ricada bulanacağım. Son şehidimiz Süleyman Kul’a biliyorsunuz Mardin Nusaybin’de bir el yapımı bomba neticesinde şehit oldu. Giresunlu Uzman Çavuşun bir vasiyeti vardı. Ailesine diyordu ki ‘ağlamayın, mezarımın başında sağ elinizi bozkurt yapın. Süleyman bozkurt gibi yaşadı bozkurt gibi öldü’ diyordu. Hocam açıklamasını yaparken biz de hem onun hem de diğer şehitlerimizin manevi huzurunda sağ elimizi bozkurt yaparak hocamızı dinleyelim” dedi.
“TÜRKİYE’YE KURULAN PAZARLIĞIN BOZULMASI MHP’DEKİ DİRİLİŞ ÇERÇEVESİNDE ENGELLENECEKTİR”
Türbe çıkışı basın mensuplara açıklama yapan Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP olarak inşallah hayırlı bir şekilde neticelendirilecek olan bir kongre süreci içerisine geçtiklerini söyledi. Bu sürecin hiçbir mahkeme olmadan ülkücü hareketin MHP’nin kendi dinamikleri ile girilmesini arzu ettiğini belirten Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Ne yazık ki olmadı ve mahkeme üzerinden gelişen bir süreç oldu ve Ankara’da hakimler var dedirtecek bir karar çıktı. Bu kararın çıkmasının ne kadar zor olduğunu hep birlikte gördük. Şimdi hızla 15 Mayısta yapılacak ve tüzüğün değiştirileceği kongreye doğru ilerliyoruz. Ülkücü hareket, MHP’nin tabanı, MHP teşkilatları bu kongreyi arzuyla, istekle, merakla bekliyorlar. Bu kongreden gerçekleşecek tüzük değişikliğinden sonra MHP Genel Başkan değişiminin gerçekleşeceği kongremizi yapacağız. İnşallah bu kongreler MHP’nin iktidar yürüyüşünün ilk adımını oluşturacak. Biz bu çalışmayı yaparken biliyoruz ki bir taraftan da AKP iktidarı Türkiye’yi bir başkanlık rejimine sürüklemek için erken genel seçim hazırlığı içerisinde. Beklentimiz bu erken genel seçim baskınını Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceği idi. Fakat son gelen bilgiler ve veriler, bir baskın seçim şeklinde Ağustos ayına planladığını gösteriyor. Tabi ki MHP ister Ağustosta yapsınlar, ister Kasımda yapsınlar ister bir başka tarihte yapsınlar her seçime kendini yenileyerek zinde, diri, güçlü kadrolarıyla hazır bir şekilde girecek ve Türkiye’ye kurulan tuzak otoriter başkanlık sistemi macerası, Dolmabahçe’de yapılan pazarlığın özerk bölge şeklinde Türkiye’ye kurulan pazarlığın bozulması MHP’deki diriliş çerçevesinde engellenecektir.”
Konuşmanın ardından MHP genel başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bilecik Kent Ormanı’nda partililerle bir araya geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.