Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Adayı Oğan: "3 Mayıs Türkçülük Haftası’nı Takip Eden Hafta Kurultayımızı Toplayacağız"

ANKARA (İHA) – MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "3 Mayıs Türkçülük Haftası’nı takip eden hafta inşallah kurultayımızı toplayacağız" dedi.MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, mahkemenin MHP için kongre kararı almasının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "3 Mayıs Türkçülük Haftası’nı takip eden hafta inşallah kurultayımızı toplayacağız" dedi.
MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, mahkemenin MHP için kongre kararı almasının ardından ofisinde yaptığı açıklamada, mahkemenin kararının müspet olduğunu belirterek, kararın partiye, camiaya hayırlı olmasını diledi. Oğan, "Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararıyla alınmasın, gönül isterdi ki 548 delegemizin rızasıyla huzura getirilmiş kongre kararı Sayın Genel Başkanın isteğiyle, onayıyla işleme konulsun. Ama Genel Başkan bunu işleme koymadı, mahkeme kapılarını gösterdi. Mahkeme bugün adaletli bir karar vermiştir ve bu süreç içinde mahkememizi baskı altına alma girişimleri netice vermemiştir ve Türk adaletine güvenimiz bir kez daha tecelli etmiştir" dedi.
Oğan, çağrı heyetine görev verildiğini söyleyerek, "Mahkemenin kararını ve gerekçeli kararını alır almaz bir an önce kurultayın yapılması için işleme başlayacaktır. Bir an önce listeler çıkarılacaktır, salon tutulacaktır. 3 Mayıs Türkçülük Haftası’nı takip eden hafta inşallah kurultayımızı toplayacağız. Kurultayımızın toplanmasını engellemek için buradan Genel Merkezimize çağrıda bulunuyorum. Birinci merhalede siz yapmadınız, mahkeme kararıyla bu iş oldu. Şimdi bu işi engellemek için temyize gideceğiz, Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz gibi daha fazla bu hareketin önünü tıkamayınız. Ülkücü hareketi engellemeyiniz. Ülkücü hareket kurultay istiyor, kurultayımızı gerçekleştirecektir. Bir ay içinde kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve iktidar yürüyüşünü gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş ise, kararın parti ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, "Genel Başkanın karara uymasını bekliyoruz. İnşallah bir problem çıkarmadan hallolur" şeklinde konuştu.
Oğan, belirlenmiş tarih olup olmadığı sorusu üzerine, "3 Mayıs’ı takip eden hafta sonu işlemleri yapmak için yeterli bir süre. Mayıs ayı içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi kurultayını toplayacaktır" ifadelerini kullandı.
Temyize gitmenin kurultay sürecini kesintiye uğratmayacağını söyleyen Oğan, "Çağrı heyetinin görevi temyizden bağımsız olarak devam edecektir" diye konuştu.
“Yargıtay’dan yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa ne olur?” sorusu üzerine Oğan, "Genel Merkezin Yargıtay’a müracaat edeceği görülüyor. Yargıtay’ın bu süreçte yürütmeyi durdurması için bir gerekçesinin olması gerekiyor. Bütün kurultay delegelerinin yarısı ’Kurultay istiyoruz’ diyor. Ülkücü iradenin kurultay isteğini ne diye engelleyecektir? Mahkemenin yetkisizlik talebi kabul görmemiştir" ifadelerini kullandı.
“HİÇ KİMSE ÜLKÜCÜ HAREKETİ BÖLMEK, PARÇALAMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCE İÇİNDE OLMASIN”
Adaylıklara ilişkin olarak Oğan, “Elbette aday olmak her arkadaşımızın hakkıdır. Her arkadaşımız aday olabilir. Ancak birleşmeler ikinci, üçüncü turda olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğüne göre birinci turda salt çoğunluğa ihtiyaç var. İkinci turda birinci turun aynı şekli olacaktır. Üçüncü turda en çok oyu alan aday atanacak. Birleşmeyi delege kurultayda yapacaktır. Biz ülkücü iradeye, kendimize güveniyoruz. Bu yarışa hazırlandık. Bu kurultaydan başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Bahçeli’den danışma mekanizmasını kurmasını isteyen Oğan, "Kurultay kararı alınmasından sonra danışma mekanizması kurulmasını bekliyoruz. Genel Merkezimizden böyle bir çağrı, Genel Başkanımızdan böyle bir çağrı geldiği taktirde seve seve kabul edecek ve kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Biz kurultay salonuna çok adayla gireceğiz, ama tek bir genel başkanla çıkacağız. Hiç kimse ülkücü hareketi bölmek, parçalamak gibi bir düşünce içinde olmasın. Aramızda bir kavga, dövüş olmayacaktır. Ülkücü harekete yakışır şekilde kurultayımızı yapacağız. Bundan sonra iktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.