Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ’dan Kurultay Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Milliyetçi Hareket Partisi Üst kurul delegelerini salona davet ediyorum. Onlara ’oyuna gelmeyin, salona gelin, büyük kurultaya katılın’ diyorum; demeye devam edeceğim"...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Milliyetçi Hareket Partisi Üst kurul delegelerini salona davet ediyorum. Onlara ’oyuna gelmeyin, salona gelin, büyük kurultaya katılın’ diyorum; demeye devam edeceğim" dedi.
MHP’li Özdağ, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu’nun kendisinin yasa teklifini ve soru önergesini kabul etmediğini belirterek, milletvekilliğinden kaynaklı haklarının kendisine kullandırılmadığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Rusya’daki mevkidaşlarına mektup yazmasına ilişkin ise Özdağ, “Herhalde dış politikada yeni bir açılım geliştirmeye çalışıyorlar” şeklinde cevap verdi.
MHP Genel Merkezinin yaptığı 19 Haziran kurultay tarihinin yasal olmadığı ve Genel Merkezin kurultaya katılmayacağı yönündeki açıklamalara ilişkin olarak ise Özdağ, “Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili ve MYK üyesi olarak 19 Haziran’da salonda olacağım. Milliyetçi Hareket Partisi Üst Kurul delegelerini de salona davet ediyorum. Onlara oyuna gelmeyin, salona gelin, büyük kurultaya katılın’ diyorum, demeye devam edeceğim. AKP hükümeti ve Erdoğan, Türkiye’yi erken genel seçime hazırlıyorlar. 29 Mayıs’ta ‘İstanbul’un Fethi’ adı altında düzenlenen tören, erken genel seçim kampanyasının ilk adımıydı. AKP teşkilatlarının bir erken genel seçimde nasıl çalışmaya başladıklarını biliyoruz. Bunun açıklama konusunda karar alamamaları sağlayan husus; Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultay yapabilmesi ihtimalidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultayının yapılmayacağını öğrendikleri an, erken genel seçim tarihini de açıklayacaklar. Bundan dolayı ülküdaşlarıma, üst kurul delegelerine AKP’nin bu oyununa gelmeyin, ülke ve parti ayaklarınızın altından kayıyor, gelin MHP’nin ve Türkiye’nin tarihine, kaderine sahip çıkın diyorum” değerlendirmesini yaptı.
Özdağ, 10 Temmuz’da yapılması durumunda da kurultaya gideceğini açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.