Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Çerkezköy teşkilatına görkemli açılış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın açılışına geniş katılım yaşandı. Mehteran takımı gösterisi ile izleyenleri mest eden açılışta konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 15 Temmuz hain darbe...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Çerkezköy teşkilatına görkemli açılış

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın açılışına geniş katılım yaşandı. Mehteran takımı gösterisi ile izleyenleri mest eden açılışta konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Türk Milleti’nin bekası adına vatanının yanında olan tek kişinin Lider Devlet Bahçeli olduğunu kaydetti. Ülkü Ocakları Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz da yaptığı konuşmada Ülkü Ocaklarının bir mektep olduğunu ve ülkücü gençliğin, Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı.

Açılış töreni öncesinde Bursa Mehteran Takımı yaklaşık bir buçuk saat sahne aldı. Açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, MHP eski Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, MHP Çorlu İlçe Başkanı Barış Tırpan, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz, Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncay Aktuğ, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan, Dernek Başkanları, MHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ülkücü gençler ve çok sayıda vatandaş ile davetli katıldı.

Davetlilerin katılımının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in açılış konuşmasıyla başladı.

İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz konuşmasına "ülkücüler MHP’den ayrılıyor" söylemlerine cevap vererek başladı. Aydeniz, “1 buçuk yıldır Ülkücüler, MHP’den ayrılıyor diye sağda solda nara atanlar, bizleri bölmek gibi bir densizliğe kalkışanlara en büyük cevabımız bugün burada olduğumuz gibi tüm Türkiye genelinde sergilediğimiz duruşumuzdur. Ülkü Ocakları, MHP ile omuz omuzadır. MHP neredeyse Ülkü Ocakları oradadır. Ülkücüler dün Çanakkale’deydi, bugün Çerkezköy’de yarın Kerkük’tedir” dedi.

Aydeniz ayrıca Türkçü olduklarının altını çizdi. "Elhamdülillah Türkçüyüz" diyen Aydeniz, “Tarihin en şerefli milleti olan bir millete mensubuz. Bundan dolayı da kıvanç duyuyoruz ve her zaman da bu kıvanç onuru yaşayacağız. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm büyüklerimize, kardeşlerimize ve dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel de Tekirdağ teşkilatlarından toplu istifa söylemlerine karşı bir atıfta bulunarak, “640 kişi MHP’den istifa etti dediler, ortalığı ayağa kaldırdılar fakat gördük ki seçim kurulu raporları ile bu sayı 33 çıktı. Ne güzel ki bugün burada gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimiz bu dedikoduculara cevap niteliğindedir. MHP yıllardır Türkiye’nin gündemini belirleyen partidir. Kimse MHP üzerinden hesap yapmaya çalışmasın! Kimse MHP’ye istikamet vermeye kalkmasın” şeklinde konuştu.

780 üye yaptıklarını ve bu sayının gün geçtikçe arttığını kaydeden İl Başkanı Önsel, “Birileri hayal kurabilir ama biz kurulan o hayalleri yıkacağız. Birileri MHP’nin huzurunu bozmaya kalkabilir ama boşa uğraşmasınlar. Biz Başbuğumuz Alpaslan Türkeş ve Bilge Liderimiz Dr.Devlet Bahçeli’nin yanındayız.” diye konuştu.

Önsel’in ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, kürsüye geldi. Kılavuz, Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatının hayırlı olması temennisinde bulundu. Kılavuz, “Ülkü Ocakları, gençlerini İslam Ahlakı ile Türklük bilinci ile yetiştirmiştir. Şimdiye kadar sayısızca ağabeyimiz, ablamız, kardeşimiz yetişmiştir. Ülkü Ocakları bir mekteptir. Gençliği çok yönlü geliştirme adına müstesna bir kuruluştur. Bugün Başbuğumuzun emaneti Ülkü Ocakları kararlı bir şekilde çalışmalarını ortaya koyuyor. Birinci vazifemiz Türk Gençliğine kurulmuş oyunları bozmaktır. Eğitim olmadan, sloganlar gençliği geliştirmekle bir yere varamayız. Geleneklerinden, göreneklerinden uzaklaşmış, uyuşturucunun batağına düşmüş gençleri kazanmak için canla başla mücadele veriyoruz.” dedi.

Kılavuz konuşmasının devamında ise Ülkü hareketin Şehitler hareketi olduğunu vurguladı. Ülkücü gençliğe sahip çıkacaklarının altını çizen Kılavuz, İslam Ahlakı ile Türklük bilinci ile gençler yetiştireceklerini söyledi.

Olcay Kılavuz’un ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan bir konuşma gerçekleştirdi. Adan, Ülkücü gençliği yakından takip ettiğini ve vatanı için şehit düşen ülkücü gençlere Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. Ülkü Ocakları Genel Başkanımızı yakından takip ediyorum, bu anlamda da kendisini tebrik ediyorum diyen Adan, ülkücü gençliğe sevgi gösterisinde bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminde askere polise kırdıran hainlerin, gazi meclisi bombalayarak bu ülkeye ihanet edenlere karşı dik duran tek liderin Devlet Bahçeli olduğunu kaydeden Adan, birileri gibi evlere saklanmadıklarını vurguladı. Vatan haini bölücülere karşı dik duran Bahçeli’nin ülkenin her zor durumda kurtarıcı pozisyonunda olduğunu da ifade etti. Adan, “Bu ülkeyi bölme düşüncesinde olanlar bilmelidir ki, bir karış toprak bile alamazlar. Biz Diyarbakır’ı anamızın namusu bilmişizdir. Güneydoğu’yu verelim rahat edelim diyenler, bunu dile getiren alçak beyinliler garip bir iklim oluşturdular. Bu alçaklar böyle bir ortam yaratırken MHP duruşundan taviz vermedi. Barzani ile PKK’yı ayırt etmeyen tek siyasi görüş Milliyetçi Harekettir. Biz Suriye ve Irak’a 400 yıl hükmettik. Ama ABD ırak’a girdiğinde genç kızlarımızı intihara sürükledi. Lafa geldiklerinde en medeni kendileri. Conilerin silahları bizim namusumuza güç yetiştiremez.” dedi.

“Kerkük öz be öz Türktür"

Adan konuşmasının sonunda Kerkük sorununa değindi. Kerkük’ün öz be öz Türk toprağı olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Erbil’de 400’e yakın soydaşımız var. Orası ne kadar Türk toprağı ise Kerkük daha da Türk toprağıdır. Bilinsin ki Kerkük öz be öz Türk’tür. Liderimiz Bahçeli’nin dediği gibi şartlar oluştuğu vakit 81 Düzce, 82 Musul, 83 Kerkük olacaktır” ifadelerini kullandı.

İlçe Teşkilatının yapımında emeği geçenlere MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel tarafından plaket takdim edildi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından katılımcıların kurdele kesimi ile Çerkezköy Ülkü Ocakları ve MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatının hizmet binası açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Ülkücü gençlerle bir araya gelen Olcay Kılavuz burada uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduklarını ifade ederek, ülke genelinde tiyatro oyunları, broşürler ve konferanslarla gençleri kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Kılavuz açıklamasının ardından engelli bir çocuk ile de sohbet ederek imzalı kitap hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.