Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Aydın İl Başkanı Köse: 17-25 Aralık kapatılamaz

17–25 Aralık'ın yıldönümüyle ilgili bir açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayıdır.” dedi.AK Parti'li bakan çocuklarının evlerinde,...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Aydın İl Başkanı Köse: 17-25 Aralık kapatılamaz
17–25 Aralık'ın yıldönümüyle ilgili bir açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayıdır.” dedi.

AK Parti'li bakan çocuklarının evlerinde, ayakkabı kutularında saklanan milyon dolarların bulunduğunu, yatak odalarından para sayma makinelerinin çıktığını, ayakkabı kutularıyla simgeleşen hırsızlık ve rüşvet pisliklerinin ortaya döküldüğünü belirten Köse, “17-25 Aralık 2013 tarihlerinde tüm skandal yolsuzluk ve hırsızlık vatandaşlarımızın gözleri önünde gerçekleşmiş, bakan çocuklarının evlerindeki yolsuzluk ve rüşvet paralarını sıfırlama gayreti içine düşenlerin sonra iktidar gücüyle adaleti nasıl sıfırlamaya çalıştığı, milletimiz tarafından utanç ve dehşet içinde izlenmiştir. Sonra ise vatandaşımızın bile utanç duyduğu, ülkemizi idare eden hükümetin başındakilerin, tam tersine hiç yüzlerinin bile kızarmadığı, hırsızların serbest bırakıldığı, onları yakalayanların hapse atıldığı kara günler yaşadık, utanç verici pişkinliklere şahit olduk. 17 Aralık 2014, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının birinci yıldönümüdür. O günden bugüne kadar Türkiye’yi içine girdiği hukuksuzluk fırtınasından çıkarmak için AKP iktidarında en küçük bir olumlu hareket ne yazık ki gözlenmemiştir. Tam aksine hırsızlık ve rüşvetin, 'al gülüm ver gülüm' şeklindeki gizli alışverişlerinin üzerine iktidar gücü de katılarak kalın bir sis perdesi örtülmüştür. “ dedi. İktidarın bu konuda büyük bir rehavet içinde olduğunu ve yapılanların yanına kâr kalacağını, hırsızlıkların ve yolsuzlukların unutulacağını sandığını belirten Köse, “ Halbuki 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları bir deprem fırtınası gibi Türkiye’yi şiddetle sarsmış, halkın vicdanında derin yaralar açmış, siyaset platformunda geniş çatlaklar meydana getirmiştir. En vahimi ise bu skandalın üstü örtülerek, yargı sisteminin temeline ve Türk demokrasisine olan inancı yok eden skandal kararlara imza atılmış, bütün Türkiye hukuksuzluk batağına, kaosa sürüklenmiştir. Türkiye, yolsuzluk operasyonuyla geri dönülmez bir sürece girmiştir. 17 Aralık’tan bu yana milletin vicdanı kanamaktadır. Milletimiz, yolsuzlukların ve pisliklerin örtbas edilmesini halen içine sindirebilmiş değildir. İşte bu sebeple o günlerde ve daha sonra olup bitenlerin unutulmaması, unutturulmaması için MHP olarak, 17-25 Aralık'ı Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan ediyoruz. Bundan böyle her yıl bu hafta içinde partimizce yurdun dört bir tarafında etkinlikler düzenlenecek, AKP’nin hasıraltı ettiği, unutturmaya ve gizlemeye çalıştığı hırsızlık ve yolsuzlukların hatırda tutulması sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Fevzi Köse, şöyle devam etti: “Bu noktada, milletimizin gözleri önünde fütursuzca sergilenen çapulculuk ve hukuksuzluklarla ilgili tepkileri canlı tutulup iktidar ne kadar engellemek isterse istesin, yapılan bütün yolsuzluklar ve büyük hukuk ihlalleri birer birer açığa çıkacaktır. Devletin gücü kullanılarak bunların üstünün örtülmesi mümkün değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin isminde yer alan 'adalet' kelimesini icraatlarının hiçbir noktasında kullanmayan AKP, ismindeki adalet kelimesini çıkarmalıdır. Halkın gözünün içine baka baka lüks ve ihtişam içinde bir hayat tesis etmenin, sonra da bunu saldırgan bir üslupla savunmanın adı adalet ve hakkaniyet değil, haramzadelik, açgözlülük ve harisliktir. MHP olarak, AKP’nin yolsuzluklarının milletimize maliyetini her ortamda anlatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayını, AKP iktidarının gücü kapatmaya asla yetmeyecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.