Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya net 'İncirlik' yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman ziyaretçilerin İncirlik ziyaretlerinin iptali konusunda, "Konuşlu birlikteki askerler dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya net 'İncirlik' yanıtı

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman ziyaretçilerin İncirlik ziyaretlerinin iptali konusunda, "Konuşlu birlikteki askerler dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malta Dışişleri Bakanı George Vella ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin AB müzakerelerinin referanduma gidip gitmeyeceğine ilişkin sorusuna Çavuşoğlu, "Biz başından beri nasıl Avrupa Birliği üyesi ülkeler Türkiye’nin AB üyeliğini referanduma götüreceğiz’ dediyse biz de bu süreç tamamlandıktan sonra müzakereler bittikten sonra sözünüzü söyleyin, o zaman ister referanduma götürün, isterseniz ulusal parlamentolarınıza götürün. Biz de Türkiye olarak halkımıza soracağız’ demiştik. Yani, Türkiye müzakereler tamamlandıktan sonra tabii ki halka soracak, halkımıza soracağız. Biz, gücümüzü milletimizden, halkımızdan alıyoruz. Bu tıkanma olduğu zamanlar için de geçerlidir. Yani şuanda müzakere süreci eğer tıkanırsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemek istediği, ’Bundan sonra da nasıl devam edeceğimizi halkımıza gayet sorabiliriz’. Çünkü halkımızda AB’den gelen artan ırkçılık sebebiyle, oradan gelen açıklamalardan dolayı büyük bir rahatsızlık var. AB’nin sözünde durmamasından dolayı da bir güven bunalımı var. Biz de çok ciddi baskı altındayız. Vatandaşlarımız bizi de eleştiriyor. Bu kadar çifte standart, bu kadar Türkiye karşıtlığının olduğu bir yerde bizim daha fazla adım atmamızı ya da gözden geçirmemizi istiyor" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla tıkanma olursa ileride vatandaşımıza sorarız adım atmak için. Çünkü, biz tüm kararları halkımızla alıyoruz. Bunları söyledikten sonra sanki bir tehdit, sanki bir AB’ye yönelik şantaj olarak algılanıyor. Onlar istediği açıklamayı yapıyor. Biz açıklama yaptığımız zaman bak Türkiye bunu söyledi, Erdoğan bunu söyledi. Hiç kendi söylediklerine bakmıyorlar. Dolayısıyla bu bir şantaj, tehdit değil. Bu, Türkiye’nin hayati konularda karar alırken halkıyla istişaresi ya da halkına başvurması olarak algılanmalıdır."

İSRAİL’LE NORMALLEŞME SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’le ilişkilerin normalleşmesi için sunulan hiçbir şarttan vazgeçilmediğini de ifade ederek, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için görüşmeler devam ediyor. Görüşme olduktan sonra açıklama yaparız. Türkiye’nin 3 şarttan birisi olan Gazze’ye yönelik blokajın kaldırılmasından vazgeçtiğini söylemek yanlış. Biz Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayız. Ne Hamas’ı müzakere konusu yaparız ne de Gazze’ye yönelik ambargoların kalkmasından vazgeçeriz. Bu şartların yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.

ALMANYA’YA NET MESAJ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Savunma Bakanının temmuz ayında İncirlik üssüne yapmayı planladığı ziyaretin iptaliyle ilgili de, "Konuşlu birlikteki askerler dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.