Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metin Gündoğdu: "FETÖ siyaseti tuzakla dizayn etmeye çalıştı"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, FETÖ’nün siyaseti dizayn planları ve Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.FETÖ’nün Türk siyasetindeki planları ve Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili çarpıcı...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, FETÖ’nün siyaseti dizayn planları ve Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
FETÖ’nün Türk siyasetindeki planları ve Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Yazıcıoğlu’na tuzak kurulduğunu belirtti.
Muhsin Yazıcıoğlu’na ittifak tuzağı
Metin Gündoğdu, FETÖ’nün Namık Kemal Zeybek öncülüğünde 2007 yılında Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ni ittifak yaptırmak için uğraştığını, belirtti. O dönemde yaşanan bir olayı anlatan Gündoğdu, “Ben rahmetli Muhsin Bey’in yanındaydım. Namık Kemal Zeybek geldi, ısrarla Saadet Partisi ile ittifak yapalım dedi. Rahmetli bana döndü, ’Metin ittifak yapsak bir işe yarar mı barajı aşar mıyız?’ dedi. Ben ‘asla, barajı geçme şansı yok’ dedim. Bunun üzerine Namık Kemal Zeybek’e dönüp ‘Metin bile inanmıyor. Barajı geçeceğimize biz millete nasıl inandıracağız buna’ dedi. Namık Bey kızdı gitti. Rahmetli arkasından bana ’Bunlar beni oyuna getirmeye çalışıyor, ben bu kadar aptal mıyım’ dedi” diye konuştu.
“Helikopterin parçalarını sökenler Cumhurbaşkanımıza suikaste gitti”
Metin Gündoğdu, şöyle devam etti: “2009 yılına gelindiğinde Muhsin Bey’in kazası oluyor. Kazadan sonra helikopterin düşüşü ve düşmesinden sonra o parçayı söken ekip bugün tutuklandı. Hepsi kurgu askeriye, emniyet, yargı ellerinde bütün kurguyu yapıyorlar. Helikopterden parça sökenler 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a suikasta giden ekibin içerisinde çıkıyor. Bunlardan biri Aydın Özsıcak diğeri ise bir binbaşı. Zaten ifadesinde de ’Bizi FETÖ tarafından arandık biz de oradaki işlemleri yaptık’ cümlesini kullanıyor. Bunun daha ötesi yok” diye konuştu.
“2011’de de SP ile ittifak yaptırmak istediler”
FETÖ’nün BBP ile Saadeti ittifak içine sokma amacından vazgeçmediğini belirten Metin Gündoğdu “2007’de Muhsin Yazıcıoğlu’nu kandıramayan örgüt 2011’de de aynı kurguyu yaptı. Saadet’le BBP’yi ittifak içine sokmak istediler. O dönem ki BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu oyunu fark etti. ‘Ben bu işin içerisinde yokum’ dedi. FETÖ 2011’de de bu amacına ulaşamamış oldu” ifadelerini kullandı.
“FETÖ 2014’te amacına ulaştı”
Gündoğdu “Muhsin Yazıcıoğlu 2007’de bu ittifakı yapmıyor. 2011’de Yalçın Topçu yapmıyor. 2014 yılında şu anki arkadaş o ittifakı yaptı. Daha sonra Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi FETÖ’nün yörüngesine girdi” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.