Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersinli: “Kudüs ezelden ebede İslam toprağıdır”

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararıyla ilgili olarak, “Yıllardır orada yaşayan Müslümanları katledip yurtlarından ederek, o topraklara yerleşmeye çalışan İsrail, adeta hamisi olan Amerika’nın...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersinli: “Kudüs ezelden ebede İslam toprağıdır”

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararıyla ilgili olarak, “Yıllardır orada yaşayan Müslümanları katledip yurtlarından ederek, o topraklara yerleşmeye çalışan İsrail, adeta hamisi olan Amerika’nın da desteğini alarak böyle bir adım atmaya kalkmış ve Orta Doğu’da önü alınamaz bir kaosun fitilini ateşlemiştir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından gelen tepkiler sürüyor. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’de ABD tarafından tek taraflı olarak alınan hukuksuz kararı sert bir dille kınadı. Amerika ve İsrail’ in Orta Doğu’ da bir hakimiyet kurmaya çalıştıklarını kaydeden Mersinli, “Amerika’nın yanlış bir adım attı. Geçtiğimiz gün Amerika’nın atmış olduğu adım, Orta Doğu’ da gerginliği arttırmaya yönelik ve kabul edilemez bir adımdır. İslam Alemi için çok büyük öneme sahip olan Kubbet-üs-Sahra ve Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs, yüz yıllardır İslam toprağıdır ve Siyonist İsrail o topraklarda bir işgalci konumundadır. Yıllardır orada yaşayan Müslümanları katledip yurtlarından ederek, o topraklara yerleşmeye çalışan İsrail, adeta hamisi olan Amerika’nın da desteğini alarak böyle bir adım atmaya kalkmış ve Orta Doğu’da önü alınamaz bir kaosun fitilini ateşlemiştir. Bundan 830 yıl önce kudretli komutan Selahaddin Eyyubi tarafından fethedilen bu topraklar sonrasında da Osmanlı padişahları tarafından himaye edilmiş ve Kudüs Osmanlı toprağı görülmüştür. Bizlere önderimiz Peygamber Efendimizin bir emaneti olan Kudüs bugün hala bizler için anayurt toprağı olarak görülmektedir. Bunun yanı sıra Müslüman Alemi için çok büyük önem arz etmektedir. Osmanlı padişahı ve Halife Sultan Abdülhamid Han o günlerde büyük hainlikler içerisinde kurulmak istenen İsrail devleti ile alakalı tüm oyunları bir bir boşa çıkarmış ve o topraklarda bir Yahudi devleti kurulmasına müsaade etmemiştir. Bugün büyük çoğunlukta Müslümanların yaşadığı ancak 3 farklı dine ev sahipliği yapan Kudüs’te yapılmak istenen İslam düşmanlığıdır. Bizler Amerika ve İsrail’ in bu yanlıştan bir an evvel dönmesini ve oradaki tüm işgallerin sona ermesini bekliyoruz. Bizler Türk milleti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Kudüs’ü asla değişmez bir kırmızı çizgi olarak görüyoruz ve ebediyete kadar da görmeye devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.