Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-sen Kadın Kollarından Kılıçdaroğlu’na Tepki

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na söylediği sözleri kınadı.Kılıçdaroğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-sen Kadın Kollarından Kılıçdaroğlu’na Tepki
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na söylediği sözleri kınadı.
Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Bakan Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösteren Çokgezer, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ile ilgili sarf ettiği terbiye sınırlarını aşan sözlerini Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak esefle kınıyoruz. Sayın Sema Ramazanoğlu’nun şahsında bütün kadınlara yönelik iğrenç çağrışımlarla yüklü bu çirkin sözlerin muhatabının bir kadın olması, bu saldırının doğrudan doğruya kadınlığı hedef aldığını gösterir. Terbiye, ahlak ve edep sınırlarını aşan hakaret ve tahrik dolu cümlelerin bu ülkenin kadınlarını derinden yaraladığını kamuoyunun vicdanına sunuyoruz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun topluma ahlak dersi vermeye kalkarken kadın değersizleştirdiğine dikkat çeken Çokgezer, “Bütün kadim medeniyetlerde olduğu gibi bizim medeniyetimizde kadın iffetine ve onuruna yapılan saldırıyı en ağır suç ve ahlaksızlık kabul eder. Değerlerimiz açısından bakıldığında kadın hayatın kendisidir ve onun itibarının korunması toplumun devamlılığı adına önem arz etmektedir. Her fırsatta demokrasiden, kadın haklarından ve kurucu parti olmaktan dem vuran CHP Genel Başkanının bu müstekreh sözleri, meclisi, kadını, kadınlığı ve kurucusu olduğunu iddia ettiği devleti hedef almıştır. Kılıçdaroğlu topluma ahlak dersi vermeye kalkarken bu milletin bütün kadınlarının ar, namus ve haysiyetiyle oynamış, kadını değersizleştiren ve aşağılayan iğrenç cümlelerle siyasi tarihe kara bir leke olarak düşmüştür” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nu bütün kadınlardan özür dilemeye davet eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ise, “Meclis milletimizin demokratik olarak temsil edildiği en yüce makamdır. Dolayısıyla bu hakaret milleti, meclisi ve demokratik süreçleri hedef almaktadır. Meclis çatısı altında milletvekili sıfatıyla yer alan bir parti başkanının sarf ettiği bu iğrenç sözler yüce meclisin itibarına yakışmamaktadır. Bizler Memur-Sen ailesi olarak Kılıçdaroğlu’nun öncelikle sayın bakan olmak üzere toplumdaki bütün kadınlardan özür dilemesini, başta CHP ve bütün siyasi partilerin milletvekillerinin ve CHP’ye oy vermiş tüm kadınların tepkilerini sert bir dille ifade etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.